کبود گنبد

معنی کلمه کبود گنبد در لغت نامه دهخدا

کبود گنبد. [ ک َ گُم ب َ ] ( اِخ ) قصبه مرکزی بخش کلات شهرستان دره گز. کوهستانی. معتدل. سکنه ، 8229 تن. آب آن از چشمه سار و رودخانه. محصول آن غلات ، برنج و میوه. شغل اهالی ، زراعت ، کسب و تجارت و مالداری و قالیچه بافی است. ( فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
کبود گنبد. [ ک َگُم ب َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان بهنام پازکی بخش ورامین شهرستان تهران. جلگه ای ، معتدل. دارای 209 تن سکنه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ص 174 ).

معنی کلمه کبود گنبد در فرهنگ فارسی

دهی است جزئ دهستان بهنام پازکی بخش ورامین

جملاتی از کاربرد کلمه کبود گنبد

بشنو سخن این کبود گنبد فتنه چه شوی خیره بر فسانه؟
تپه تاقچالار مربوط به عصر آهن - دوره اشکانیان است و در شهرستان ابهر، بخش سلطانیه، دهستان سلطانیه، ۷۲۴ متری شمال غرب روستای کبود گنبد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۱۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه امامزاده کبود گنبد مربوط به دوره ایلخانی است و در شهرستان ابهر، بخش سلطانیه، دهستان سلطانیه، روستای کبود گنبد، ۹۵۰ متری شمال روستا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ دی ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۵۲۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این حمام دارای سرحمام، خزانه، سردخانه و گرمخانه بوده و اکنون جزئی از مجموعه مسجد کبود گنبد به حساب می‌آید. آب‌انبار این بنا در مجاورت ضلع شمالی مسجد قرار دارد و هدف تأمین آب مورد نیاز اهالی ساکن در کبود گنبد یوده است.
ورودی این حمام از طرف غربی خارج مسجد کبود گنبد بوده و هدف این بوده که افراد پس از طهارت به فضای مسجد وارد شوند.
تپه چهار داخ مربوط به عصر آهن است و در شهرستان ابهر، بخش سلطانیه، دهستان سلطانیه، ۷۲۰ متری شمال روستای کبود گنبد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ دی ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۵۳۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
حمام نادری، بر روی پایه‌های تخریب شده غرفه‌های ضلع شمال غربی مسجد کبود گنبد شهرستان کلات نادر ساخته شده و مربوط به دوران حکومت نادر شاه افشار است.