کالابار

کالابار

معنی کلمه کالابار در لغت نامه دهخدا

کالابار. ( اِخ ) نام کرانه ای است در نیجریه واقع بین مصب نیجریه و کامرون.

معنی کلمه کالابار در دانشنامه عمومی

کالابار ( به انگلیسی: Calabar ) ، ( همچنین به عنوان «شهر کنعان» از او یاد می شده است ) ؛ شهری بندری در نیجریه است که در ایالت کراس ریور واقع شده است. نام اصلی کالابار در زبان افیک، Akwa Akpa ( آکوا آکپا ) بوده است.
کالابار ۶۰۴ کیلومتر مربع مساحت و ۳۱۸٬۰۹۹ نفر جمعیت دارد و ۳۲ متر بالاتر از سطح دریا، واقع شده است.
این شهر دارای یک موزه بین المللی و یک باغ گیاه شناسی است. بندر کالابار، یک منطقه آزاد تجاری محسوب می شود. فرودگاه بین المللی مارگارت اکپو در حومه این شهر قرار دارد. نخستین باشگاه های همگانی ورزشی نیجریه، در این شهر ایجاد شده و کالابار میزبان اولین مسابقه فوتبال، مسابقه کریکت و مسابقه هاکی روی چمن در نیجریه بوده است.
سالانه در ایالت کراس ریور جشنواره کریسمس برگزار می شود. این جشنواره میزبان هزاران نفر گردش گر از داخل و خارج نیجریه است.
بر اساس سامانه طبقه بندی اقلیمی کوپن، کالابار اقلیمی موسمی با فصل مرطوب طولانی، در حدود ده ماه؛ و فصل خشک کوتاه است. این شهر به طور قابل توجهی تحت تأثیر آب و هوای آفریقای غربی قرار گرفته است.

معنی کلمه کالابار در دانشنامه آزاد فارسی

کالابار (Calabar)
بندر و مرکز ایالت کراس ریور، در جنوب شرقی نیجریه، با ۱۵۷,۸۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۲). کنار رود کالابار، ریزابۀ رود کراس، و به فاصلۀ ۶۴کیلومتری اقیانوس اطلس واقع شده است. کائوچو، الوار، روغن های نباتی، و سیمان صادر می کند و در قرون ۱۸ و ۱۹ مرکز تجارت برده بود. این بندر، که سابقاً به کالابار قدیم شهرت داشت، اولین مرکز تجارت روغن نخل و مرکز مهم اداری و تبلیغات مذهبی در اواخر قرن ۱۹ به شمار می رفت. با رونق گرفتن بندرگاه پورت هارکِرْت، جایگاه تجاری خود را از دست داد، ولی همچنان مرکز ایالت باقی ماند. دانشگاه کالابار در این شهر قرار دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه کالابار

خلیج بیافرا در میان سده‌های ۱۶ تا ۱۹ میلادی شاهد عملیات گسترده‌ای از جابه‌جایی برده بود که مرکز آن در بندرهای برس، بانی، اوپوبو، و کالابار قدیم در نیجریه قرار داشت. در دهه ۱۸۳۹ دادوستد روغن نخل در این مناطق از تجارت برده پیشی گرفت و بازرگانی روغن نخل از آن زمان هم‌چنان اهمیت خود را حفظ کرده‌است. نفت که در اواخر دهه ۱۹۵۰ در دلتای رودخانه نیجر کشف شد از منابع اصلی اقتصادی برای این ناحیه شده‌است.