چم کبود

چم کبود

معنی کلمه چم کبود در لغت نامه دهخدا

چم کبود. [ چ َ ک َ ]( اِخ ) مؤلف مرآت البلدان نویسد: مزرعه ای است که درسه فرسخی مغرب نهاوند، در کنار رودخانه ای که از تویسرکان به نهاوند آمده داخل نهر گاماسب میشود، واقع شده و اراضی مسطح آن استعداد هفت زوج گاو زراعت دارد.این آبادی دارای پنجاه تن سکنه است و زراعتش از آب رودخانه مشروب میگردد. ( از مرآت البلدان ج 4 ص 262 ).در فرهنگ جغرافیایی آمده است : دهی از دهستان خزل شهرستان نهاوند که در 30 هزارگزی شمال نهاوند و 3 هزارگزی جنوب راه شوسه نهاوند به کرمانشاه ، در کنار رودخانه تویسرکان واقع است. جلگه و هوایش سردسیر است و321 تن سکنه دارد. آبش از رودخانه. محصولش غلات ، حبوبات و چغندر. شغل اهالی زراعت ، گله داری و جاجیم بافی و راهش مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).
چم کبود. [ چ َ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از بخش آبدانان شهرستان ایلام که در 18 هزارگزی جنوب خاوری آبدانان ، کنار راه مالرو ایلام به آبدانان واقع است. کوهستانی و گرمسیر است و 664 تن سکنه دارد. آبش از چشمه و رودخانه چشمه کبود. محصولش غلات ، پشم و برنج و شغل اهالی زراعت و گله داری است. دو مزرعه چشمه کبودبالا و چولیان هم در جزء این ده محسوب میشوند و این آبادی در دو محل نزدیک به هم به علیا و سفلی مشهور است و سکنه فعلی آن 167 تن میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).
چم کبود. [ چ َ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کلیائی بخش سنقر کلیایی شهرستان کرمانشاه که در 18 هزارگزی شمال سنقر، کنار راه فرعی بشیرآباد واقع است. دامنه و سردسیر است و 420 تن سکنه دارد. آبش از چشمه و رودخانه شیرآباد. محصول آن غلات ، حبوبات ، توتون ، انگور و قلمستان و شغل اهالی زراعت و بافتن قالیچه ، جاجیم و پلاس میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).
چم کبود. [ چ َ ک َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان بخش شیروان چرداول شهرستان ایلام که در 8 هزارگزی جنوب خاوری چرداول ،کنار راه فرعی مالرو شیروان واقع است. کوهستانی و گرمسیر است و 40 تن سکنه دارد. آبش از رودخانه چرداول ، محصولش غلات و لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری و راهش مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

معنی کلمه چم کبود در فرهنگ فارسی

دهی از دهستان بخش شیروان چرداول شهرستان ایلام .

معنی کلمه چم کبود در دانشنامه عمومی

چم کبود (آبدانان). چم کبود، روستایی از توابع دهستان چم کبود در بخش مرکزی شهرستان آبدانان استان ایلام ایران است. براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۰۵۴ نفر ( ۲۱۳ خانوار ) بوده است.
مردمان این دیار به زبان های لری و لکی سخن می گویند.
چم کبود (معمولان). چم کبود، روستایی در دهستان معمولان بخش مرکزی شهرستان معمولان در استان لرستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۲۳ نفر ( ۷ خانوار ) بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه چم کبود

این روستا در دهستان چم کبود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۱ نفر (۸خانوار) بوده‌است.
تپه گاوکش چم کبود مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان - است و در شهرستان نهاوند، بخش خزل، روستای چم کبود واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۴۴۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه کال باخ مربوط به دوره اشکانیان است و در شهرستان کوهدشت، بخش مرکزی، دهستان کوهدشت شمالی، ۸۵۰ متری جنوب شرق روستای چم کبود واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۸۰۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه چیا بل چم کبود مربوط به سده‌های میانی دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان کوهدشت، بخش مرکزی، دهستان کوهدشت جنوبی، روستای چم کبود سفلی واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۶۰۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه چیا سی مربوط به عصر مس - سده‌های میانی دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان کوهدشت، بخش مرکزی، دهستان گل گل، روستای چم کبود سفلی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۲۱۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه سر آسیابان مربوط به هزاره اول قبل از میلاد - دوره اشکانیان - سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان کوهدشت، بخش مرکزی، دهستان کوهدشت شمالی، ۱/۲ کیلومتری جنوب شرق روستای چم کبود واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۸۱۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
تپه آب برده مربوط به دوره اشکانیان است و در شهرستان کوهدشت، بخش مرکزی، دهستان کوهدشت شمالی، ۱/۳ کیلومتری جنوب شرق روستای چم کبود واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۸۶۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه چم کبود مربوط به دوره اشکانیان است و در شهرستان کوهدشت، بخش مرکزی، دهستان کوهدشت شمالی، روستای چم کبود واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۸۴۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
طاق فرهادآباد مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان دره‌شهر، بخش مرکزی، دهستان زرین‌دشت، ۵۰۰ متری شمال روستای چم کبود واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۰۳۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دژ جولیان در قسمت شمال شرقی شهر باستانی جولیان واقع در دهستان چم کبود در ۱۵ کیلومتری شهرستان ابدانان استان ایلام کشور ایران قرار دارد. جولیان که توسط محلیان با نام «ژیلیو» خوانده می‌شود در دامنه کبیرکوه قرار دارد و دارای قدمتی بیش از ۱۵۰۰ سال می‌باشد. بر روی تپه ماهور طبیعی مشرف بر این شهر باستانی آثاری از این قلعه قدیمی قرار دارد که به صورت دژی مستحکم ساخته شده‌است.