پوشکین
معنی کلمه پوشکین در لغت نامه دهخدا

پوشکین

معنی کلمه پوشکین در لغت نامه دهخدا

پوشکین. ( اِخ ) ( آلکساندر ) از مشاهیر شعرای روسیه. در سال 1799 م. در مسکو تولد یافت و بسال 1837 م. درگذشت. شعر و منظومه و درام بسیار دارد و آثارش به بیشتر زبانهای اروپائی ترجمه شده است. از جمله آثار اوست : روسلان و لودمیلا ، انیه گین ، بوریس گدونف .

معنی کلمه پوشکین در فرهنگ فارسی

نویسنده روسی (و.مسکو۱۷۹۹- ف.۱۸۳۷م. ) و گوینده منظومه های (( روسلان ولودمیلا ) ) درامهای (( بوریس گودونوف ) ) و رومانهای (( اوژن اونیگین ) ).

معنی کلمه پوشکین در دانشنامه عمومی

پوشکین (شهر). پوشکین ( به روسی: Пушкин ) یکی از شهرهای شمالی روسیه است که در ۲۴ کیلومتری جنوب سن پترزبورگ واقع شده است. جمعیت این شهر در سرشماری سال ۱۹۸۹ بالغ بر ۹۵٬۴۱۵ نفر و در سرشماری سال ۲۰۰۲ بالغ بر ۸۴٬۶۲۸ نفر بوده است.
• وب گاه رسمی پوشکین

معنی کلمه پوشکین در دانشنامه آزاد فارسی

پوشْکین (Pushkin)
(نام سابق: تسارسکویه سِلو و بعد دِتْسْکویه سِلو از ۱۹۱۷ تا ۱۹۳۷) شهری در استان لنینگراد، در شمال غربی فدراسیون روسیه، به فاصلۀ ۲۴کیلومتری جنوب سن پترزبورگ، با ۹۵,۵۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۰). کاخ ها و پارک های سلطنتی آن از قرن ۱۸ و بناهای عظیم و معروف آن از قرن ۱۹ به جا مانده است. نام اَلکساندر پوشکین، نویسندۀ روس، را بر آن نهاده اند. موزۀ پوشکین در مدرسه ای بنا شده است که این شاعر در آن درس می خواند. سرزمین شهر کنونی پوشکین را پطر کبیر در ۱۷۰۸ به همسرش کاترین هدیه کرد، و در نیمۀ دوم قرن ۱۸ به اقامتگاه روستایی تزار تبدیل شد. نخستین راه آهن روسیه برای رفت وآمد خانوادۀ سلطنتی از این جا به سن پترزبورگ در ۱۸۳۷ تأسیس شد. شهر در جنگ جهانی دوم به شدت آسیب دید. مهم ترین بنای پوشکین، کاخ کاترین با اتاقی از کهربا است (تأسیس ۱۷۵۲-۱۷۵۶)؛ این گنجینۀ نفیس را نازی ها غارت کردند و دیگر هرگز جبران نشد.

جملاتی از کاربرد کلمه پوشکین

در مه ۱۸۷۷ خوانندهٔ اپرا، یلیتساوتا لاورفسکایا ایدهٔ ساخت اپرایی بر پایهٔ داستان رمان یوگنی آنگین پوشکین را با چایکوفسکی مطرح کرد. چایکوفسکی نخست این ایده را نشدنی می‌دانست. چرا که داستان آن را قوی نیافته بود. اما به‌زودی نظرش برگشت و کار بر روی اپرا را آغاز کرد.
چایکوفسکی با کمک کنستانتین شیلوفسکی، از اصل جمله‌های موجود در داستان پوشکین استفاده کردند. آن‌ها صحنه‌های احساسی و برجستهٔ داستان را انتخاب کردند و به همین دلیل این اپرا تمام داستان را به‌طور پیوسته نقل نمی‌کند. از آن‌جایی که داستان اصلی بسیار شناخته‌شده بود، چایکوفسکی می‌دانست که شنوندگان قادر خواهند بود داستان را دنبال کنند.
کتاب دوبروفسکی نخستین بار در هزارو هشتصد و چهل و یک و پس از مرگِ پوشکین منتشر شده است.
اورست کیپرنسکی (روسی: Орест Адамович Кипренский) نقاش پرتره روسی عصر رمانتیسیسم بود. معروف‌ترین اثر وی پرتره الکساندر پوشکین می‌باشد.
پس از انتخاب پوتین مجدداً تظاهرات وسیعی را در میدان پوشکین به همراه دیگر ناراضیان برگزار کردند که باعث دستگیری و زندانی شدن ناوالنی به‌مدت ۱۵ روز گردید. سازمان عفو بین‌الملل وی را «زندانی برای ابراز عقیده» نامگذاری کرد.
نسخه کامل کتاب سال ۱۸۳۳ منتشر شد البته پوشکین چهار سال بعد در آن تغییرات جزئی داد.
دختر سروان داستانی رمانتیک و زندگی‌نامه‌ای است که در متن شورش پوگاچف در سال‌های ۴-۱۷۷۳ در دوران سلطنت ملکه کاترین دوم جریان دارد. پوشکین در آن دوران در خزانه اسناد دولتی در شهر سن پترزبورگ مشغول به کار بود و به همین مناسبت این داستان را به رشته تحریر در آورد، وی هرچند در این داستان نظری منفی نسبت به خشونت و کشتار و چپاول این قیام دارد اما در عین حال یملیان پوگاچف رهبر این قیام دهقانی را به عنوان شخصیتی استثنایی و تحسین‌برانگیز به تصویر کشیده است.
در پاییز ۱۸۶۸، ولادیمیر نیکولوسکی، استاد تاریخ و زبان روسیه و مؤلف آثاری دربارهٔ پوشکین، به موسورگسکی پیشنهاد ایدهٔ ساخت اپرایی بر اساس نمایشنامه بوریس گودونوف پوشکین را داد. این نمایشنامه که براساس مدل آثار تاریخی شکسپیر بود، در سال ۱۸۲۵ نوشته و در سال ۱۸۳۱ چاپ شده بود اما تا سال ۱۸۶۶ و ۳۰ سال پس از مرگ مولفش اجازهٔ اجرا نگرفته بود. اجازهٔ اجرا به‌صورت مشروط و با حذف صحنه‌هایی امکان‌پذیر شد. با اینکه اشتیاقها برای این کار بالا بود، اما موسورگسکی با موانع بزرگی مواجه بود. قانونی در سال ۱۸۳۷، نمایش تزار در اپراها را ممنوع اعلام کرده بود.
این داستان منظوم شاهکار پوشکین است و او به مدت هشت سال روی آن کار کرد. در موسیقی و ادبیات و فیلم تأثیر زیادی گذاشته و مردم عادی نیز به موضوع آن توجه داشته‌اند.