پریستلی
جملاتی از کاربرد کلمه پریستلی
ماهیت مجادله برانگیز مقالات پریستلی در کنار اعلام جسورانه اعتقاداتش در دفاع از انقلاب فرانسه، شک دولت و مردم را برانگیخت که این باعث شد که او سرانجام در سال ۱۷۹۱، بعد از آن که خانهاش در بیرمنگام مورد سرقت قرار گرفت، از شهر بگریزد. او ابتدا به لندن رفت و سپس عازم ایلات متحده آمریکا شد. پریستلی ۱۰ سال پایانی عمر خود را در شهر نورثآمبرلند در پنسیوانیای آمریکا سپری کرد.
جان پریستلی در ۱۴ اوت ۱۹۸۴ در سن ۸۹ سالگی درگذشت.
جفرسون دانشگاهی عاری از تأثیرات کلیسا را متصور شد که در آن دانشجویان بتوانند در حوزههای جدیدی که در کالجهای دیگر ارائه نمیشوند، تخصص داشته باشند.او معتقد بود که آموزش و پرورش جامعه ای باثبات را ایجاد می کند، که باید مدارسی را با بودجه عمومی و تنها بر اساس توانایی در دسترس قرار دهد.او ابتدا دانشگاه خود را در نامه ای به جوزف پریستلی در سال 1800 پیشنهاد کرد و در سال 1819 دانشگاه ویرجینیا را تأسیس کرد.او کمپین قانونگذاری ایالتی را برای منشور آن سازماندهی کرد و با کمک ادموند بیکن، مکان را خریداری کرد.او طراح اصلی ساختمانها بود، برنامه درسی دانشگاه را برنامهریزی کرد، و به عنوان اولین رئیس دانشگاه در افتتاحیه آن در سال 1825 خدمت کرد.
پریستلی اولین اثر خود را با نام «کاراکترهای کمیک انگلیسی» در سال ۱۹۲۵ منتشر کرد و پس از آن رمان «آدم در پرتو نور ماه» را به نوشت و پس از آن کتاب «در تاریکی جهل» را به رشته تحریر در آورد. پریستلی در زمینه داستاننویسی نیز نویسندهای ماهر و چیرهدست بود که علاوه بر نمایشنامهنویسی، داستانهای زیادی نوشت.
وی همچنین برنده جوایزی همچون نشان پریستلی شدهاست.
نشان پریستلی متعلق به این سازمان است.
در همین سال همسرش «پاتریشیا تمپست» درگذشت و پریستلی را با دو دختر خردسال و یک زندگی به شدت صدمه دیده تنها گذاشت. پریستلی مجدداً ازدواج کرد. به زودی موفقیتی چشمگیر با انتشار رمان «دوستان خوب» در سال ۱۹۲۹ به سراغش آمد و نامش را پرآوازه ساخت. مقبولیت این رمان تا بدان حد بود که تاکنون این اثر قریب پنجاه بار تجدید چاپ شده و چندین بار هم به فیلم درآمدهاست.