پرهیز کرده
معنی کلمه پرهیز کرده در فرهنگ فارسی
اجتناب کرده دوری کرده
جملاتی از کاربرد کلمه پرهیز کرده
این پرنده استتار فوقالعادهای دارد و مشاهده آن بسیار دشوار است. بلدرچین بوتهای کوچک ۱۵ سانتیمتر طول دارد. این پرنده علاقهای به پرواز ندارد و با گامهای بلند حرکت میکند. زیستگاه آن در علفزارها و جنگلهای تُنُک گرمسیری است و از حشرات و دانهها تغذیه میکند. این گونه از جنگلهای انبوه و تپه ماهورها پرهیز کرده و به مزارع ذرت و علفزارهای دشتی وسیع علاقه دارد.
کان دو (به چینی: 截拳道) یکی از سبکهای مدرن هنرهای رزمی است که توسط بروسلی، رزمیکار و بازیگر معروف سینما پایهگذاری شد. این سبک یکی از سبکهای چینی مدرن و ترکیبی مختص دفاع شخصی است که تمامی فنون آن کاربردی است و از فنون نمایشی و مسابقاتی پرهیز کرده است.
بلاغی در مقدمه کتاب ابتدا به حقیقت اعجاز، فلسفه فرستادن قران به عنوان معجزه برای اعراب جاهلی، چگونگی جمعآوری قرآن و عدم تحریف لفظی قران، اختلاف قرائات، نقد تفسیرهایی مثل الدر المنثور و کشاف، بحث عام و خاص و ادراک عقلی و قلبی، بقاء نفس پس از مرگ، شفاعت، جبر و اختیار، تعدد زوجات، محکمات و متشبهات، بررسی انجیلها، امر به معروف و نهی از منکر، تیمم و وضو و دهها مورد دیگر میباشد. مؤلف از بحثهای خسته کننده لغوی، منطقی، فلسفی و کلامی پرهیز کرده اما در بعضی موراد با استفاده از روشهای مزجی فلسفه و لغت و روایات برای تبیین مفاهیم استفاده کردهاست.
ای دل باهل زهد نداری ارادتی زین ناکسان خوش است که پرهیز کرده ای
وی قبل از انقلاب ۵۷ از فعالین و یاران نزدیک سید روحالله خمینی محسوب میشد و حتی بعد از تبعید خمینی به نجف، به آنجا رفت؛ و از معدود کسانی بود که در درسهای ولایت فقیه خمینی در نجف شرکت کرد. اما از همان سالهای نخستین انقلاب به کلی از سیاست کناره گرفت و از پذیرش سمت در نظام ایران اجتناب کرد. هر چند که همواره از ورود به مسائل جزئی و عملی سیاسی به شدت پرهیز کرده با این حال در بین روحانیون به عنوان یک انسان سیاسی شناخته میشد که شرکت کردن محمد محمدی ریشهری، علی فلاحیان، محمدحسن رحیمیان (رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی) و سید علیاصغر حجازی (از مسئولان دفتر خامنهای) در جلسات وی نشان دهنده این موضوع بود. نظر وی این بود که در مسائل سیاسی همیشه باید اخلاق را رعایت نمود.
طبری در رابطه با تاریخ زمان ساسانی مطالب را گستردهتر نگاشتهاست؛ ولی در این قسمتها به غیر از قسمتهایی که از روایتگران مسلمان نقل میکند. در این باره منابع طبری با منابع راویان مسلمان برابری میکند که این نشانگر آن است که منبع راویان مسلمان و طبری منابع مشترک ایرانی است. طبری در این قسمت به تفصیل نسبها و تاریخ ایرانیان و غیر ایرانیان (انیرانیان) را با جزئیات نسب دقیق ذکر میکند که این امر باعث برتری تاریخ طبری به تاریخهای هم سنگ خود در این زمینه است. همچنین وی از آوردن مطالبی که مضامین «شعوبی و رنگ حماسی» دارند پرهیز کرده که از این جمله میتوان به عدم پرداخت وی به مسائلی همچون زندگی خسرو پرویز یا از این دست اشاره نمود.
گروهی از مشایخ خواندن قرآن به الحان و شنیدن قصاید و اشعار را؛ چنانکه حروف از حد آن تجاوز کرده است کراهیت داشتهاند و خود پرهیز کرده و اندر آن غُلُو نموده و ایشان چند گروهاند و هر یکی را اندر آن علتی دیگر است.
از آنجا که زبانی که کتاب دساتیر آسمانی بدان نوشته شده را تنها آذرکیوان میدانسته، وی خود این کتاب را به پارسی برگردانده و تفسیر و نِگیزشهایی بر آن نوشتهاست. در برگردان دساتیر آسمانی به پارسی، آذرکیوان کوشیدهاست که تنها واژگان پارسی بکار برد و از کاربرد واژگان عربی و بیگانه پرهیز کرده است.