( ولجة ) ولجة. [ وَ ل َ ج َ ] ( ع اِ ) سمج کوه که رونده در باران و جز آن در آن درآید. به فارسی باران گریز است. ( منتهی الارب ). غاری است که عبورکننده از باران و جز آن خود را در آن میپوشاند. ( اقرب الموارد ). || خم وادی. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). || جای ولوج. ( اقرب الموارد ). ج ، وَلَج ، اولاج ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد )، وَلَجات. ( اقرب الموارد ). ولجة. [ وُ ل َ ج َ ] ( ع ص ) بسیار درآینده : فلان خرجة ولجة؛ یعنی کثیرالخروج و کثیرالولوج است. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ).
معنی کلمه ولجه در فرهنگ فارسی
بسیار در آینده .
معنی کلمه ولجه در دانشنامه عمومی
ولجه (استان خنشله). ولجه ( به عربی: الولجة ) یک شهرداری در الجزایر است که در استان خنشله واقع شده است. ولجه ۳۶۶ کیلومتر مربع مساحت و ۳٬۳۵۷ نفر جمعیت دارد. ولجه (استان غلیزان). ولجه ( به عربی: الولجة ) یک شهرداری در الجزایر است که در استان غلیزان واقع شده است.
جملاتی از کاربرد کلمه ولجه
اندرزگر با پنجاه هزار سپاهی خود را به عراق رسانید و در کنار رود دجله فرود آمد. یکی دیگر از سرداران ایرانی بنام هزارسوار نیز از تیسفون آهنگ عراق کرد. جنگ سختی روی داد و خالد هزار سوار را بکشت. گویند بعد از کشتن او هم در میدان جنگ خوردنی خواست، از آنکه سه روز بود تا از این اندیشه که با چنین دلاوری در جنگ چه خواهد کرد، هیچ نخورده بود. جنگ ولجه سخت و خونین شد. کسانی که خالد به کمین نشانده بود، برآمدند و هزیمت بر ایرانیان افتاد. گویند از ایرانیان، بسیاری در این جنگ کشته شدند.
جنگ وَلَجَه سومین جنگ از رشته جنگهای صدر اسلام است که بین ایران و اعراب به وقوع پیوستهاست. این جنگ در ماه آوریل سال ۶۳۳ میلادی در محلی به نام ولجه و به فرماندهی خالد بن ولید رخ دادهاست. این جنگ بعد از جنگ زنجیر و جنگ رودخانه به وقوع پیوستهاست.
«ولجه» موضعی بودهاست، میان استان کشتگر (شکل عربیشده: کسکر) در ناحیه خشکی و در جانب شرقی نهروان. در ولجه و مجاور نهر آبی که به رود دجله میریزد، جنگ ولجه درگرفتهاست.
سپس نبرد رودخانه یا نبرد مذار بین سپاه اعراب به فرماندهی خالد بن ولید و سپاه امپراتور ساسانی و به فرماندهی کارن پسر قریانس، در محلی به نام مذار در نزدیکی تلاقی دو رود دجله و فرات رخ داده است که در واقع کرسی ولایت میسان بهشمار میآمد و در محل کوةالعمارهٔ امروز واقع بود. ایرانیان در این جنگ شکست خوردند. خالد از مذار به جانب استان کسکر رفت و در محلی بنام ولجه که در نزدیکی واسط بود با دستهای از سپاهیان ایران به فرماندهیاندرزگر برخورد. در نبرد ولجه علاوه بر لشکریان ایران عدهای از اعراب بکر بن وائل که در بحرین نیز با مسلمین جنگیده بودند، بهخصوص از بنی عجل که دین نصاری داشتند، با خالد به جنگ برخاستند. نهایتاً ایرانیان با تلفات زیاد شکست خوردند.