هوشنگ نهاوندی

معنی کلمه هوشنگ نهاوندی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] "هوشنگ نهاوندی" فرزند"علی اکبر" در سال ۱۳۱۲ در تهران به دنیا آمد. از دبیرستان «فیروز بهرام» دیپلم و از "دانشگاه تهران" لیسانس حقوق گرفت و از آن جا به پاریس رفت و دکترای خود را در اقتصاد دولتی گرفت.
نهاوندی خواهرزاده "دکتر فریدون کشاورز" عضو سابق رهبری«حزب توده» بود. سوابق سیاسی نهاوندی در فرانسه مبهم است، زمانی که در فرانسه تحصیل می کرد به نفع «جبهه ملی» فعال بود. در اسناد ساواک وی متهم به بهایی گری است؛ اما ثابت نشده است. بعد از بازگشت به ایران کارمند بانک اعتبارات شد و ترقی وی زمانی آغاز شد که "حسنعلی منصور" در دولت "منوچهر اقبال" به دبیر کلی شورای عالی اقتصاد و وزارت کار رسید و از مرداد ۱۳۳۷ مشاور شورای عالی اقتصاد شد و پس از گذشت یک سال مشاور عالی وزارت کار شد. در آبان ۱۳۴۰ به عنوان مستشار اقتصادی سفارت شاهنشاهی به بروکسل رفت و چند ماه بعد با حفظ این سمت نائب ریئس نمایندگی شاهنشانی ایران در اتحادیه اقتصادی اروپا شد و پس از پایان ماموریت دو ساله به ایران بازگشت و ضمن شرکت در گروه مترقی به ریاست هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت معاملات خارجی رسید و همزمان در هیئت مدیره فروشگاه فردوسی انتخاب شد. در کابینه "حسنعلی منصور" به عنوان وزیر وزارتخانه جدید التاسیس «آبادانی و مسکن» منصوب شد انتصاب او به این سمت مخالفت هایی را به دنبال داشت. "دکتر امینی" ضمن انتقاد از "حسنعلی منصور" گفت: در دنیایی که کلیه شئون و مقامات اداری مملکت تخصصی است ما داریم درست بر خلاف آن رفتار می کنیم؛ مثلا این دکتر نهاوندی ما در ماموریت بسیار ورزیده بود و خیلی خوب منافع ایران را در بازار مشترک حفظ می کرد به وزرات مسکن منصوب کرده اند که به هیچ وجه اطلاع ندارد و به محل کارش آشنا نیست.
شرکت در حزب ایران نوین
با تبدیل گروه «مترقی» به حزب «ایران نوین» در سال ۱۳۴۲ و حمایت آشکار "محمدرضا پهلوی" از آن، مشخص شد که دولت آینده را "حسنعلی منصور" تشکیل خواهد داد. از همین زمان بود که گروه های مختلفی برای دبیر کلی حزب پس از نخست وزیری "منصور" به تکاپو افتادند. هوشنگ نهاوندی یکی از این افراد بود و در زدو بندهای سیاسی همراه با "جمشید آموزگار" و "علینقی عالیخانی" و برخی دیگر شرکت می کرد. در گزارش ساواک آمده است: مدت دو سال است "دکتر آموزگار"، "دکتر عالیخانی"... دکتر نهاوندی جلسات ماهیانه دارند و... در این جلسات تصمیم گرفتند، از یکدیگر حمایت کنند... توافقی که با هم کردند این است که بعد از سقوط دولت فعلی موجبات نخست وزیری "دکتر آموزگار" را فراهم سازند. هنوز مدتی از این گزارشات نگذشته بود که بین این گروه اختلاف به وجود آمد که در گزارش ساواک این گونه آمده است: اخیرا بین دکتر نهاوندی و "کوروس آموزگار" (برادر جمشید آموزگار) اختلاف شدید بروز کرده... و جریان آن هم از این قرار است که می گویند "کوروس آموزگار" در چندین شرکت مقاطعه کاری شریک و سهیم است و بابت هر کاری که به آن ها واگذار می کند، سهمی به نام او کنار گذاشته می شود.... در یک ملاقات کوتاه نهاوندی شدیدا به او اعتراض کرده و می گوید تو آبروی مرا برده ای و بهتر این است که استعفا بدهی و کار نکنی که به خاطر تو بین من و برادرت نیز اختلاف ایجاد گردد.
ریاست دانشگاه شیراز
عمر کابینه "حسنعلی منصور" با کشته شدن او توسط "محمد بخارایی" در بهمن ۱۳۴۳ پایان یافت و "امیرعباس هویدا" مامور تشکیل کابینه شد و نهاوندی باز سمت قبلی خود؛ یعنی «وزارت آبادانی و مسکن» را به دست آورد. با شروع سال ۱۳۴۶ درگیری های درون سازمانی باعث شد، شخصی به نام "هادی جوادی" طی شکایت هایی نهاوندی را به سوء استفاده و حیف و میل اموال دولتی متهم کند که منجر به عزل نهاوندی از این سمت شد نهاوندی بعد از آن عضو «هیئت امنای» دانشگاه مشهد شد و پس از سه سال به پیشنهاد "اسدالله علم" به ریاست دانشگاه شیراز رسید و بعد از آن رییس دانشگاه تهران شد. در مراسم معارفه نهاوندی که در دانشگاه شیراز برگزار گردید، نهاوندی گفت: من افتخار دارم که هم استاد دانشگاه بوده و خواهم بود و بعد از این انتصاب به عنوان آجودان کشوری "محمدرضا پهلوی" منصوب شد.
فعالیت نهاوندی در انجمن های ماسونی
...

جملاتی از کاربرد کلمه هوشنگ نهاوندی

خمینی در فرانسه کتابی از هوشنگ نهاوندی ایرانی است. محتوای این کتاب درخصوص دوران تبعید سید روح‌الله خمینی در فرانسه و انقلاب ۱۳۵۷ است.
بعد از چند سال با موافقت شاه و دستور حسن ارسنجانی وزیر کشاورزی وقت یک میلیون و پانصد هزار متر از زمین‌های سعادت آباد و ۱۰ هزار متر از زمین‌های بالای میدان ونک و ۷۰ هزار متر زمین خالصه مجاور اوین درکه برای اجرای ساختمان دانشگاه در نظر گرفته می‌شود. مراسم کلنگ زنی عملیات ساختمانی دانشگاه با حضور فرح پهلوی، علی شیخ‌الاسلام، انوشیروان پویان، هوشنگ نهاوندی و تعدادی از شخصیت‌های علمی کشور در منطقه بالای اوین درکه برگزار شد.
به‌گفتهٔ هوشنگ نهاوندی سرتیپ مقدم دفتری تحت عنوان دفتر ساختمانی در خیابان نادرشاه تأسیس کرده بود که در آن به‌همراه سرتیپ کاوه و سرتیپ فرازیان مشغول پایه‌ریزی ساواما یا اداره اطلاعات جدید برای جمهوری اسلامی بود
صوراسرافیل علاوه بر نگارش صدها مقاله و اجرای برنامه های رادیوئی و تلویزیونی، دو کتاب تحت عناوين خمینی و اسرائیل(۱۹۸۸) و جنگ ایران و عراق (۱۹۸۹) به زبان های انگلیسی و فارسی منتشر نمود و در سال ۲۰۰۵ نیز کتاب آخرین روزها – پایان سلطنت و در گذشت شاه نوشته هوشنگ نهاوندی را به اتفاق مریم سیحون از زبان فرانسه به فارسی ترجمه کرد.