همه گیرشناسی
معنی کلمه همه گیرشناسی در دانشنامه عمومی
اپیدمیولوژی اساس بسیاری از تحقیقات و یافته های پزشکی است. در این روش که مطالعات اپیدمیولوژیک نامیده می شود، بروز و شیوع یک بیماری با عوامل خطر یا اصطلاحاً ریسک فاکتورها مرتبط می شود و با تلاش برای کاهش عوامل خطری که ارتباط آن ها اثبات شده است، بار بیماری ها کنترل می شود. اپیدمیولوژی همچنین در فرایند تشخیص با تمرکز بر میزان شیوع بیماری ها در مناطق مختلف، احتمال خطاهای تشخیص را کاهش می دهد.
جملاتی از کاربرد کلمه همه گیرشناسی
فشار چشم همزمان با هر فعالیتی مانند مانور والسالوا و سبکوزنی افزایش مییابد. یک مطالعه همه گیرشناسی پیشنهاد میکند بلند کردن اجسام سنگین در محل کار خطر جداشدگی شبکیه را به مقدار کم افزایش میدهد. در این مطالعه همچنین مشخص شد چاقی خطر جداشدگی شبکیه را افزایش میدهد. شاخص تودهای بالا و فشار خون بالا به عنوان عوامل خطر در افراد غیرنزدیک بین شناخته میشود.
«کارین ب. میشلز» استادیار همه گیرشناسی دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد میگوید: این موضوع میتواند نگران کننده باشد چرا که کودکان به ویژه در برابر قابلیت این ماده شیمیایی در ایجاد اختلال در غدد درون ریز، آسیب پذیرترند. دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه روچستر و دانشگاه کلمبیا بر اساس دادههای به دست آمده از سلامت ملی و نظر سنجی و ارزشیابی تغذیه ای که بر روی جمعیت زیادی از مردم آمریکا انجام شد اعلام کردند ماده «بیسفنول ای»، مادهای که بواسطه مصرف مواد غذایی در ظروف پلاستیکی وارد بدن میشود، بیش از آنچه تصور میشود در بدن باقی میماند.