هفت هزار. [ هََ هََ / هَِ ] ( اِ مرکب ) از خلقت آدم تا ظهور حضرت خاتم الانبیاء را در اخبار اسلامی هفت هزار سال نوشته اند. ( از حواشی وحید دستگردی بر هفت پیکر نظامی ص 33 ) : چون که پختم به دور هفت هزار دیگ پختی چنین به هفت افزار...نظامی ( هفت پیکر ص 33 ).
معنی کلمه هفت هزار در فرهنگ فارسی
از خلقت آدم تا ظهور حضرت خاتم الانبیائ را در اخبار اسلامی هفت هزار سال نوشته اند
جملاتی از کاربرد کلمه هفت هزار
این سوره بعدد کوفیان صد و بیست و سه آیت است و هزار و هفتصد و بیست و پنج کلمه و هفت هزار و پانصد و سیزده حرف جمله بمکة فرو آمد از آسمان بقول ابن عباس مگر یک آیت أَقِمِ الصَّلاةَ طَرَفَیِ النَّهارِ که این یک آیت مدنی است.
روستایی تُرک زبان و دارای پیشینه ای کهن که از دوره ساسانیان فراتر میرود و بر اساس برخی منابع محلی و تاریخی سابقه آن به بیش از هفت هزار سال میرسد.
آخر نه اسیر بایدت گشت چون هفت هزار سال بگذشت
به گفته برخی کارشناسان احتمالاً این موشک دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای بوده و در صورت استفاده از سر جنگی کوچکتر نیز برد آن تا هفت هزار کیلومتر قابل ارتقا است. دقت این موشک کمتر از ده متر است و در صورت استفاده از برد نهایی دو هزار کیلومتری دقت آن کمتر از سی متر خواهد بود.
وگفت: هفت هزار درجه است از شریعت تا معرفت وهفتصد هزار درجه است از معرفت تا به حقیقت و هزار هزار درجه است از حقیقت تا بارگاه باز بود هر یکی را به مثل عمری باید که چون عمر نوح و صفائی چون صفای محمد علیه السلام.
حاکم ژوانگ پس از کشته شدن پدرش چین ژونگ در نبرد با قبایل رونگ در سال ۸۲۲ پ. م، فرمانروای چین شد. پادشاه شوآن ژو به حاکم ژوانگ و چهار برادر کوچکترش هفت هزار سرباز داد و آنها رونگ را شکست دادند. پادشاه شوآن سپس قلمرو چوانچیو (犬丘، همچنین به نام شیچویی، در شهرستان لی، گانسو امروزی) را به چین اعطا کرد، که قبلاً متعلق به شاخه اصلی طایفه یینگ بود که توسط رونگ نابود شده بودند؛ حاکم ژوانگ پایتخت این ایالت را از چین (در شهرستان ژانگجیاچوان، گانسو امروزی) به چوانچیو جابجا کرد.
نام جابلقا و جابلسا در روایات اسلامی زیاد استفاده شدهاست در وصف این دو شهر عبارات مشابهی در منابعی چون تاریخ بلعمی، و عجایب المخلوقات طوسی آمده که از آن جمله است: «هریک هزار یا ده هزار در دارد، مخلوقات آنها غیرقابل شمارش اند، ساکنان آنها از ابلیس و حضرت آدم علیه السلام بی اطلاع اند و هریک هفت هزار سال عمر میکنند، خورشید و ماه را نمیبینند و از نور دیگری استفاده میکنند».
این بنیاد دارای ۱۹ واحد آموزشی است که دارای هفت هزار دانشآموز و قریب به هزار معلم است
و گفت: هفت هزار سال بگذشت و هنوز آن نرگس غضاً طریاً است که دست هیچ امل بدو نرسیده است.
و بدان که چنین اخبار بسیار است و کسی که خوف بر وی غالب بود این شفای وی است. و کسی که غفلت بر وی غالب بود باید که بداند با این همه اخبار که معلوم است که بعضی از مومنان در دوزخ خواهند شد و بازپسین کس آن بود که پس از هفت هزار سال بیرون آید و اگر همه یک کس بیش، در دوزخ نخواهد شد، چون در حق هر کسی ممکن است که آن وی باشد، باید که راه حزم و احتیاط گیرد و آنچه بتواند کرد از جهد بکند تا وی آن کس نباشد که اگر همه لذات دنیا بباید گذاشت تا یک شب در دوزخ نباید بود جای آن باشد تا به هفت هزار سال چه رسد.
دریاچه ایسیقکول در شمال شرق کوهستان تیانشان بزرگترین دریاچه قرقیزستان و دومین دریاچه بزرگ کوهستان در جهان پس از دریاچه تیتیکاکا است. بلندترین قلههای قرقیزستان در کوهستان قاقشالداغ واقع شدهاند که مرز کشور با چین را تشکیل میدهند. جنگش چاقوسو با ارتفاع ۷٬۴۳۹ متر بلندترین قله کشور است. این قله شمالیترین قله با ارتفاع بالای هفت هزار متر در جهان است.
تپه فردیس قشلاق جیتو مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در شهرستان قرچک، بخش مرکزی، روستای قشلاق واقع شده در دو کیلومتری شمال شهرستان قرچک و در نزدیکی روستای فردیس و همجوار با کورههای آجرپزی، تپه ای هفت هزار ساله خودنمایی میکند که تاریخ تمدن عصر آهن را در خود جای دادهاست.
احمد ابن طولون پس از مرگش ثروتی حدود ده میلیون دینار و هفت هزار برده بر جای گذاشت، و وصیت کرد تا بعد از او پسرش «خمارویه» امارت را عهدهدار شود و لشکر با او بیعت نمود. پس از مرگ ابن طولون سپاهیان چنانکه رسم بود فراهم آمدند و بر امارت خمارویه پسرش همسخن شدند. خلیفه عباسی نیز بناچار با والی تازه، که بیست سال داشت موافقت کرد.
ایران به سبب موقعیت جغرافیایی و بیش از هفت هزار سال تمدن و فرهنگ و نیز تنوع فرهنگی در جغرافیای زیستی خود، یکی از شاخصترین کشورها در حوزه میراث فرهنگی بشری است.
چونکه پختم به دور هفت هزار دیگپختی چنین به هفت افزار
و عمروبن عثمان المکی گوید رحمة اللّه علیه اندر کتاب محبت که: خداوند تعالی دلها را پیش از تنها بیافرید و به هفت هزار سال و اندر مقام قرب بداشت؛ و جانها را پیش از دلها بیافرید به هفت هزار سال و اندر روضهٔ انس بداشت؛ و سرها راپیش از جانها بیافرید به هفت هزار سال و اندر درجهٔ وصل بداشت؛ و هر روز سیصد و شصت بار به کشف جمال بر سر تجلی کرد و سیصد و شصت نظر کرامت کرد و کلمهٔ محبت مر جان را بشنوانید و سیصد و شصت لطیفهٔ انس بر دل ظاهر کرد؛ تا بجمله اندر کون نگاه کردند از خود گرامیتر کسی ندیدند. زَهْوی و فَرَحی اندر میان ایشان پدیدار آمد. حق جل جلاله بدان مر ایشان را امتحان کرد سر را اندر جان به زندان کرد و جان را اندر دل محبوس کرد و دل را اندر تن باز داشت. آنگاه عقل را اندر ایشان مرکب گردانید و انبیاء صلوات اللّه علیهم بفرستاد و فرمانها داد. آنگاه هر کسی از اهل آن مر مقام خود را جویان شدند. حق تعالی نماز بفرمودشان؛ تا تن اندر نماز شد دل به محبت پیوست جان به قربت رسید سر به وصلت قرار گرفت.
و دیهها که خراج داشتهاست صد و نود و پنج دیه بودهاست، خراجی سیصد و بیست و یک دیه و قانونِ خراج در عهدِ ملوکِ آلِ طاهر ـ رَحِمَهُمُ الله ـ صد هزار و هفتاد هزار و هشت هزار و هفتصد و نود و شش دِرَم بودهاست و اعشارِ آن از هفتاد و چهار دیه پنجاه و هفت هزار و هشتصد دِرَم است.