هشین
معنی کلمه هشین در دانشنامه عمومی
• اکثریت اهالی به کشاورزی، دامداری و باغداری می پردازند البته در میان اهالی کسانی هم وجود دارند که شغلشان بنایی، لوله کشی، باربری و … است.
• محصولات زراعی و باغی متنوعی در روستا پرورش می یابد. محصولات زراعی مانند گندم، جو، عدس، نخود، یونجه، خیار، گوجه، سیب زمینی، محصولات باغی مانند گیلاس، آلبالو، زردآلو، انواع سیب، انگور، به، هلو، انواع گلابی، زالزالک، گردو، بادام، توت، آلو و… که علاوه بر تأمین نیازهای اهالی بخش بزرگی از آن به بازارهای مصرف راهی می شود
• موادی که برای ساختمان سازی استفاده می کنند سنگ و چوب است بوده است که امروزه از سبک ساختمان های شهری استفاده می کنند.
. [ نیازمند منبع]
• بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا ۵۸۳ نفر با ۱۳۷ خانوار بوده است.
روستاییان جوانان این روستا، در همان روزهای نخستین جنگ، جزو اولین کسانی بودند که، در عملیات های مختلف در دوران جنگ تحمیلی حضور فعالی داشتند و تعداد زیادی از این عزیزان به مقام والای شهادت نائل آمدند. اکنون نام این شهدا در تارک کوچه پس کوچه های این روستا جلوه گری می کند. یادشان گرامی
• زبان مردم این روستا ترکی آذربایجانی است.
عید نوروز: آئین ها وسنت های قدیمی هر سرزمین و دیاری یادگاری هایی گران سنگ از گذشته های دور مردم آن سرزمین هستند سنت ها ورسمهایی که سینه به سینه از دوردستهای تاریخ به امروز رسیده اند نوروز و نوروزنامه خوانی یکی از ماندگارترین این سنت ها است که مانند هزاران سال پیش همچنان در زندگی ایرانیان بخصوص مردم آذربایجان متبلور است مردم روستای هشین نیز به رسم سنتی دیرینه همه ساله با فرارسیدن اول اسفند ماه مراسم سنتی نوروز نامه خوانی را درکوچه های این روستا اجرا می کنند در این مراسم بچه های روستا در شب های اول ماه نوروز به درب منازل رفته و با خواندن نوورزنامه خوانی و شادباش فرارسیدن ماه نوروز از صاحب خانه هدیه می گیرند. شکر ای خدا گئچدی زمستان، گلدی موسم باغ گلستان چمنلر اولدی سبز گلستان ای خانه صاحب از در کلان، اوشاقلار سوزه گوندری سلام دئیون بایراما چوخ وئرون زینت، رهبر ایران اولسون سلامات سوزون بایراموز اولسون مبارک،
جملاتی از کاربرد کلمه هشین
تپه آوا دره مربوط به دوره اشکانیان است و در شهرستان کوثر، بخش فیروز، دهستان زرج آباد، روستای هشین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۸۲۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آزمون مشتق اول، نقاطی را که ممکن است بهینه باشد مشخص میکند، اما نمیتواند تمایزی بین نقاط بیشینه، کمینه و دیگر نقاط بحرانی ایجاد کند. زمانیکه تابع هدف دو بار مشتقپذیر است، این تمایز در مسائل غیرمقید، با توجه به مشتق دوم یا ماتریس مشتقهای دوم (ماتریس هشین) حاصل میشود و در مسائل مقید، این تمایز، با ماتریس مشتقهای مرتبه دوم تابع هدف و قیود (ماتریس هشین مرزدار) یه دست میآید. شرایطی که تمایز بین این نقاط بیشینه و کمینه را نشان میدهد، اغلب «شرایط مرتبه دوم» خوانده میشود.
در ابعاد بالاتر، نقطهٔ بحرانی تابع اسکالر نقطهای است که گرادیان صفر باشد. آزمون مشتق دوم میتواند برای تحلیل نقاط بحرانی قابل بهرهگیری باشد. به این منظور، مقدارهای ویژهٔ ماتریس هشین مشتقات جزئی دوم تابع در نقطهٔ بحرانی محاسبه میشوند. اگر همهٔ مقدارهای ویژه مثبت باشند، کمینهٔ موضعی و اگر همه منفی باشند، بیشینهٔ موضعی است. اگر برخی مثبت و برخی منفی باشند، نقطهٔ زینی است و اگر هیچیک از موارد بالا نباشد (مثلاً برخی از مقدارهای ویژه صفر باشند) آزمون بینتیجه است.
تپه قالا مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان - سدههای اولیه دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان کوثر، بخش فیروزآباد، دهستان زرج آباد، روستای هشین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۷۹۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.