نیروهای شبه نظامی
جملاتی از کاربرد کلمه نیروهای شبه نظامی
در سال ۲۰۰۹ به دنبال به قدرت رسیدن شیخ حسینه، نیروهای شبه نظامی بنگلادش دست به شورش زدند. شورشی که از داکا آغاز شد و تدریجاً به دیگر شهرهای بنگلادش گسترش یافت ولی بعداً بهطور کامل سرکوب شد. اصلاحاتی که دولت شیخ حسینه به منظور سکولارتر کردن قانون اساسی بنگلادش صورت داد، باعث خشم تندروها در این کشور شد.
علیرغم اینکه کشور دارای یک حزب سیاسی ثابت و قدرتمند بود، سیاستهای این کشور خشونتآمیز بود؛ نیروهای شبه نظامی سیاسی سوسیال دموکرات با سوسیال مسیحیها همدست شدند. بدین ترتیب این کشور بین حزب محافظه کار دموکرات و حزب سوسیال دموکرات تقسیم شد.
امیر فرشاد ابراهیمی در تیر ماه سال ۱۳۷۸ که نیروهای شبه نظامی حزبالله به خوابگاه دانشجویان دانشگاه تهران در حادثه کوی دانشگاه حمله کردند در حالیکه خود نیز از جمله دانشجویان دانشگاه تهران بوده و در آن زمان، یکی از اعضای اصلی انصار حزبالله محسوب میشده، در اعتراض به این حمله، با ارسال نامهای به مطبوعات و خبرگزاریهای کشور، از عضویت در انصار حزبالله و دیگر مناصب سیاسیاش استعفاء داده و با حضور در میان دانشجویان مجروح و آسیب دیده، به افشاگری پیرامون انصار حزبالله و وابستگیهایشان به جناحهای سیاسی و ارکان حکومت جمهوری اسلامی پرداخت.
از فوریه سال ۱۸۲۲جنگ بین برزیل و پرتغال آغاز شد و در نوامبر ۱۸۲۳، زمانی که آخرین سربازان پرتغالی تسلیم شدند این جنگ ادامه داشت. در این جنگ نیروی دریایی و زمینی، نیروهای شبه نظامی منظم و نامنظم هر دو طرف درگیر بودند.
راجر شاناهان، مدیر سابق مرکز مطالعات جنگ زمینی ارتش استرالیا در رابطه با نقش ایران در این باره گفت: «ارائه پشتیبانی لجستیکی و مشورتی برای نیروهای شبه نظامی عراقی که با داعش در عراق نبرد میکردند به ویژه در اوایل جنگ توسط ایران بسیار حیاتی بود.»
آغا محمد خان شهر شوشی را با ۸۰ هزار نیروی آزموده محاصره کرد. ابراهیم خلیل خان نیز مردم را برای یک دفاع طولانی مدت تجهیز و آماده نمود. شما نیروهای شبه نظامی شوشی به ۱۵ هزار تن رسید و زنان نیز در کنار مردان جنگیدند. جمعیت ارمنیان قره باغ نیز بهطور فعال در این مبارزه علیه مهاجمان شرکت کرده و همراه با جمعیت مسلمان بهطور مشترک در کمینهایی در کوهها و جنگلها شرکت کردند.
در ۱۱ ژوئن ۲۰۱۴ در طی حمله به شمال عراق، داعش کنترل این شهر را در دست گرفت. ساعاتی پس از آن ارتش عراق حملاتی برای بازپسگیری شهر انجام داد که منجر به درگیریهای شدیدی در شهر شد. در کشتار اسپایکر ۱۲ ژوئن ۲۰۱۴، حداقل ۱۵۶۶ نفر از افراد نیروی هوایی عراق در تکریت به قتل رسیدند. در ۳۱ مارس ۲۰۱۵ ارتش عراق توانست تکریت را از نیروهای داعش پس بگیرد. در آزادی تکریت نیروهای شبه نظامی شیعه نزدیک به ایران معروف به حشد الشعبی به همراه تعدادی از نیروهای ایرانی سپاه قدس نیز حضور داشتند.
در نتیجه، جناح عیدید به تلاش خود برای اعمال هژمونی بر جنوب ادامه داد. در سپتامبر ۱۹۹۵، نیروهای شبه نظامی وفادار به او به شهر بایدوآ حمله و آن را اشغال کردند. نیروهای عیدید از سپتامبر ۱۹۹۵ تا حداقل ژانویه ۱۹۹۶ کنترل بایدوا را حفظ کردند، در حالی که شبه نظامیان محلی ارتش مقاومت رهانوین به درگیری با نیروهای وی در اطراف شهر ادامه دادند.
بنا بر گزارشها، میر بالاچ مری در یک عملیات مشترک نیروهای نظامی دولت پاکستان و نیروهای شبه نظامی طالبان افغان به رهبری ملا منصور، برادر ملا دادالله که نزدیک به حاکمیت نظامی پاکستان هستند، کشته شدهاست؛ نامبرده در جبههٔ کوه سلطان نزدیک گرد جنگل در غرب دالبندین، شهر مرزی بلوچستان و افغانستان به درگیریهای خود علیه دولت پاکستان ادامه میداد.
حمله هوایی به بالاکوت در ۲۶ فوریه ۲۰۱۹ توسط دوازده فروند میراژ ۲۰۰۰ نیروی هوایی هند در منطقه بالاکوت پاکستان رخ داد. به گفته مقامات هندی این حمله به تلافی حمله پولواما علیه مقر نیروهای شبه نظامی جیش محمد بودهاست و منجر به کشته شدن ۳۵۰ نیروی رزمی آن شدهاست. . به گفته مقامات پاکستان، هواپیماهای نیروی هوایی پاکستان میراژهای هندی را نزدیک مظفرآباد رهگیری کرده و آنها را تاراندهاند. هواپیماهای هندی مجبور به تخلیه مهمات خود شدهاند که هیچ تلفاتی نداشتهاست. این نخستین بار پس از جنگ ۱۹۷۱ پاکستان و هند است که هواپیماهای هندی از خط کنترل عبور و به منطقه ای در خاک پاکستان حمله کردهاند.