معنی کلمه نماز امام زمان در دانشنامه اسلامی
برخی عالمان بزرگ شیعه در کتاب های خود، نمازی را با عنوان نماز امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نقل کرده اند که در این جا تعدادی از آنها اشاره می شود:
← دیدگاه راوندی
ناگفته نگذارم اگرچه امروزه نماز دوم، به عنوان نماز حضرت مهدی (علیه السلام) مشهور شده است، نقل های نخست از بزرگان نشان می دهد نماز امام زمان (علیه السلام) همان نمازی است که ابتدا قطب راوندی نقل کرده است و آنچه محدث نوری نقل کرده، نماز مستحبی است که به ناحیۀ مقدسه منسوب است.
[ویکی شیعه] نماز امام زمان از نمازهای مستحبی شیعیان، دو رکعت است و آیه «إیاکَ نَعْبُدُ وَ إیاکَ نَسْتَعین» از سوره حمد در آن صد بار تکرار می شود. در آداب مسجد جمکران به خواندن این نماز توصیه شده است.
نماز امام زمان(عج) مانند دیگر نمازهای مستحبی دو رکعت است. در هر رکعت هنگام خواندن سوره حمد، آیه «إیاکَ نَعْبُدُ وَ إیاکَ نَسْتَعین» صد بار تکرار می شود و پس از آن، سوره توحید خوانده می شود. در برخی منابع آمده است که هر کدام از ذکرهای رکوع و سجده هفت بار تکرار شود و در برخی عدد خاصی ذکر نشده است.
پس از پایان نماز یک بار « لا إلهَ اِلّا الله» گفته شده و تسبیحات حضرت زهرا (س) خوانده می شود، پس از آن به سجده رفته و صد بار صلوات فرستاده می شود.
[ویکی اهل البیت] دو رکعت اول به نیت نماز تحیت مسجد است که در هر رکعت آن یک مرتبه سوره حمد و هفت مرتبه سوره توحید خوانده می شود و در حالت رکوع و سجود هم هفت مرتبه ذکر را تکرار کنند.
دو رکعت دوم به نیت نماز امام صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خوانده می شود. بدین صورت که سوره حمد را شروع می کنیم و چون به آیه «إِیَّاکَ نَعْبُدُ و إِیَّاکَ نَسْتَعِینُ» می رسیم، این آیه شریفه را صد مرتبه تکرار می کنیم و بعد از آن بقیه سوره حمد را می خوانیم، بعد از پایان حمد سوره توحید را یک بار می خوانیم و به رکوع می رویم.
ذکر رکوع را هفت مرتبه پشت سر هم تکرار می کنیم و ذکر هر کدام از سجده ها نیز هفت مرتبه است. رکعت دوم نیز به همین گونه است. چون نماز به پایان برسد و سلام داده شود یک بار گفته می شود: «لا اله الّا الله» و به دنبال آن تسبیحات حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها خوانده شود و بعد از آن به سجده رفته و صد بار می گوییم: «اللّهمّ صلّ علی محمّدٍ و آل محمّدٍ».