ناظری
معنی کلمه ناظری در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه ناظری
آلبوم بیداد با آهنگسازی پرویز مشکاتیان و آواز محمدرضا شجریان، آلبوم بیقرار با آهنگسازی محمدجلیل عندلیبی و آواز شهرام ناظری و آلبوم پیغام اهل دل (همایونمثنوی) با آواز محمدرضا شجریان و نوازندگی سنتور منصور صارمی از جمله آثار مشهوری هستند که در این دستگاه ساخته شدهاند.
چه میگویم چو دانم ناظری تو چه میجویم چو دانم حاضری تو
منم آن ناظری کز علم حکمت دهم من بنده را تعظیم و رفعت
حافظ ناظری (زادهٔ ۸ مرداد ۱۳۵۸) آهنگساز و خوانندهٔ اهل ایران است. او فرزند شهرام ناظری خواننده، موسیقیدان و آهنگساز موسیقی سنتی ایرانی است.
چو مشرف دو دست از امانت بداشت بباید بر او ناظری بر گماشت
نغمههای این ساز به وسیله دست و بدون هیچ واسطهای اخذ میشود و صدای حاصله از آن نسبت به محل برخورد مضراب به سیمها در نقاط مختلف صفحه نوعی تغییر رنگ موسیقایی را به وجود میآورد. معرفی این ساز ورپراتوار موسیقی مربوط آن را در خارج از یارسان مدیون زحمات موسیقیدانان با تجربه به دو سه دهه اخیر از قبیل شهرام ناظری کیخسرو پور ناظری و علیاکبر مرادی و سید خلیل عالی نژاد و… دانست که با اجرای کنسرتهای متعدد در داخل و خارج از کشور و انتشار آثار متنوع و جذاب این موسیقی نقش به سزایی داشتهاند.
اشتقاق عاشق و معشوق از عشق است و عشق در مقر خود از تعین منزه است و در حریم عین خود از بطون و ظهور مقدس، ولیکن بهر اظهار کمال، از آن روی که عین ذات خود است و صفات خود، خود را در آینۀ عاشقی و معشوقی بر خود عرضه کرد و حسن خود را بر نظر خود جلوه داد. از روی ناظری و منظوری نام عاشقی و معشوقی پیدا آمد. نعت طالبی و مطلوبی ظاهر گشت. ظاهر را بباطن بنمود، آوازۀ عاشقی برآمد. باطن را به ظاهر بیاراست، نام معشوقی آشکارا شد.
دو چشم را تو ناظر هر بینظر مکن در ناظری گریز و ازو آن خویش جوی
کَاَنَّ رَقیباً مِنْکَ یَرْعی خَواطِری وَآخَرَ یَرْعی ناظری و لِسانی
حیران علیشاه ( ۱۸۳۴ در ماهیدشت - ۱۵ اوت ۱۹۰۵ در کرمانشاه) با نام کامل سید محمد صالح صارم السلطنه (به کردی: سهی ساڵێ مایشتی) از شاعران کرد سده سیزدهم و چهاردهم و از پیروان سلسلۀ نعمتالهی است. وی در سال ۱۲۵۳ قمری به دنیا آمد و در سال ۱۳۲۳ درگذشت. مقبرهاش در شهر کرمانشاه است. اشعارش عاشقانه و عارفانه و شامل مثنوی به سبک گورانی و غزل است. اشعارش توسط خوانندگان بسیاری در موسیقی استفاده شدهاست. از جمله مشهورترین این آثار آلبوم حیرانی شهرام ناظری است.
نیست اینجا از بزرگان ناظری بر حال من بعد ازینم پیش آن اهل نظر باید شدن
بهداد بابایی در سال ۱۳۷۳ به عنوان تکنواز به عضویت گروه عارف در آمد. او با خوانندگان برجستهای همچون محمدرضا شجریان (در آلبوم در خیال)، ایرج بسطامی (در آلبوم بداهه خوانی و بداهه نوازی)، حمیدرضا نوربخش، شهرام ناظری و علی جهاندار به عنوان تکنواز همکاری کردهاست. او با گروههای عارف و شهنازی، کنسرتهایی در داخل و خارج کشور داشتهاست.
صبح جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ در مراسم تشییع و خاکسپاری سیمین بهبهانی جمعیت بزرگی از دوستداران و طرفدارانش به تالار وحدت آمده بودند. در این مراسم شخصیتهای شناختهشدهای همچون محمود دولتآبادی، جواد مجابی، محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، همایون شجریان، صدیق تعریف، ابوالحسن تهامینژاد (دوبلور و داماد سیمین بهبهانی) و علی بهبهانی پشت تریبون رفتند و دربارهٔ او سخنانی گفتند. شهرام ناظری غزل «دوباره میسازمت وطن» و همایون شجریان غزل «رفت آن سوار کولی» سیمین بهبهانی را به آواز خواندند. در این مراسم حاضران بارها سرودهای «مرغ سحر» و «مرا ببوس» را با هم خواندند و در برخی مواقع با صدای دست، شعار «سیمین بهبهانی در دل ما میمانی» و «سیمین بهبهانی هویت ایرانی» را سر دادند.
عندلیبی در سال ۱۳۵۴ در دانشکدهٔ هنرهای زیبا علاوه بر ساز تخصصی سنتور و ساز الزامی پیانو، ساز دوم فاگوت را زیر نظر «پرژرف» بلغاری فرا گرفت که باعث شد عملاً بهطور آکادمیک موسیقی کلاسیک غربی را تجربه نماید. در سال ۱۳۵۵ به دعوت داریوش صفوت، به مرکز حفظ و اشاعهٔ موسیقی ایران پیوست و ضمن تدریس سنتور، گروه مشتاق یا مولانا را تشکیل داد. گروه مولانا ادامهٔ ارکستر فوق برنامه دانشگاه تهران بود. وی با خوانندگانی نظیر: حمیرا، شهرام ناظری و علیرضا افتخاری همکاری داشتهاست.
از سر ناظری و منظوری گاه لیلی و گاه مجنون شد
چو تو اینجایگه کل حاضری باز حقیقت درد ودیده ناظری باز
وجود تکینگیهای برهنه سبب بروز مسائل بنیادی برای نسبیت عام میشود، زیرا نسبیت عام نمیتواند چگونگی تکامل فضازمان در نزدیکی یک تکینگی برهنه را پیشبینی کند. در سیاهچالههای عمومی این مسئله وجود ندارد زیرا هیچ ناظری قادر به مشاهده فضازمان درون افق رویداد نخواهد بود.
ناظر ناظری او می باش حاضر حاضری او می باش