مشرکین
معنی کلمه مشرکین در فرهنگ فارسی
معنی کلمه مشرکین در دانشنامه اسلامی
معنی مُنفَکِّینَ: جدا شده ها (کلمه منفکین از ماده انفکاک است ، که به معنای جدایی دو چیز است که به شدت به هم متصل بودهاند ، و عبارت "لَمْ یَکُنِ ﭐلَّذِینَ کَفَرُواْ مِنْ أَهْلِ ﭐلْکِتَابِ وَﭐلْمُشْرِکِینَ مُنفَکِّینَ حَتَّیٰ تَأْتِیَهُمُ ﭐلْبَیِّنَةُ " یعنی سنت الهی دس...
معنی یَدْعُونَ: می خوانند - صدا می زنند - دعوت می کنند - می طلبند (دعاء و نیز کلمه دعوت به معنای معطوف کردن توجه و نظر شخص دعوت شده است به سوی چیزی که آن شخص دعوت شده و این کلمه معنائی عمومیتر از کلمه نداء دارد ، برای اینکه نداء مختص به باب لفظ و صوت است ، ولی دعاء ...
ریشه کلمه:
شرک (۱۶۸ بار)
جملاتی از کاربرد کلمه مشرکین
در بلاد کفر و کین از آب تیغ اهل دین از سران مشرکین نخل سنان شد بارور
خاتم حاتم چه بود معن مکرم چه شد بگوی با مشرکین انتم لایهتدون
بفرمان خدا آنکو کشید از قوت بازو ز خیل مشرکین کیفر علی هو علی حق
نهضت آزادی پس از استعفا و برکناری دولت موقت پیوسته در جهت اعلام مخالفت با دولت جمهوری اسلامی، مجلس شورای اسلامی، و حتی قوه قضاییه و مغشوش کردن اذهان بوده است. مسئولین نهضت با سمپاشیهای خود نسبت به سیاستهای دولت، دفاع مقدس و جنگ، مسئله برائت از مشرکین و فاجعه خونین مکه مکرمه، جهاد مالی و تصمیمات شورای عالی پشتیبانی جنگ و بالاخره فرمایشات اخیر حضرت امام- روحی فداه- راجع به حکومت و ولایت مطلقه، در جهت مبارزه و تضعیف نظام جمهوری اسلامی گام برداشتهاند…
کوس عدوان کوفت چندان تا سر فرزند زهرا در زمین نینوا زیب سنان مشرکین شد
نهضت در نامه ۵ شهریور ۱۳۶۵ به آیت الله خمینی در مورد جنگ و برائت از مشرکین مینویسد: آیه برائت ناظر به مشرکین پیمانشکن است نه همه مشرکین.
از اواسط دهه ۱۹۸۰، تعداد فزاینده ای از محققان مطالعات یهودیت و تاریخ یهودیت به موضوع ترسایان و رابطه آنها با یهودیت هلنیستی و مسیحیت اولیه علاقهمند شدند. با توجه به نظر اکثریت، یهودیان که در دنیای یونانی-رومی در طول هلنی و دوره روم در تلاش زیادی برای یهودی کردن مشرکین و کافران نبودند، اگر چه بسیاری از مورخان اختلاف نظر دارند.
این تطاول ها که در پاس مراد مشرکین خود زکین می کنی با شاه دین
مراست مذهب و دین مهر آنکه از تیغش غریو و ولوله از خیل مشرکین برخاست
چه در مصاف مشرکین بر آن صفوف تاخته ملک هزار آفرین به نه فلک نواخته
قالَ الَّذِینَ اسْتَکْبَرُوا لِلَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا أَ نَحْنُ صَدَدْناکُمْ عَنِ الْهُدی ای عن الایمان، بَعْدَ إِذْ جاءَکُمْ محمد بَلْ کُنْتُمْ مُجْرِمِینَ مشرکین قبل مجیء محمد.
شاهباز اوج وحدت شد به دام مشرکین یا ولی المؤمنین
قزوین دری از دربهای بهشت است امروزه در دست مشرکین میباشد و به دست امت من گشوده میشود.
داعش در واقع ادامه تشکیلاتی یک گروه از سلفیهای جهادی در عراق به رهبری ابومصعب زرقاوی میباشد. گروه زرقاوی جزو القاعده بود و سال ۲۰۰۶ در عراق کشته شد. او در اعلامیههای خود همواره به فتواهای ابن تیمیه استناد میکرد. بغدادی نیز خود را پیرو ابن تیمیه میداند. ابن تیمیه پدر معنوی همه گروهای جهادی است. افکار او روشن و صریح است. او با مرجعیت عقل بکلی مخالف است مگر اینکه در راستای تأیید نقل و احادیث باشد. او هرگونه تعامل با کفار و مشرکین را حرام میداند. او از جمله تفکرات اسلامی شیعیان را نیز مردود و آنها را کافر میداند. گروههای جهادی برپایی حکومت دینی و اجرای شریعت اسلامی را وظیفه شرعی خود میدانند.
و با مقایسه آن با مراسم بتپرستی مشرکین در او انگیزه ای برای ادعای رسالت ایجاد کردهاست.
انز کَریک به نقل از مفسران قرآن (سوره ۳۰، آیات ۱–۴) نوشتهاست که مشرکین با ابوبکر شرطبندی کردهاند که پیشبینی محمد دربارهٔ پیروزی بیزانس و شکست ایران عملی نخواهد شد؛ که در نهایت ابوبکر برنده شرطبندی شد.
ز میوه اش بدن مؤمنین شده فربه ز سایه اش جسد مشرکین شده لاغر