محمود صناعی

معنی کلمه محمود صناعی در دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است
استاد، مترجم، محقق، مؤلف. تولد: 1297، اراک. درگذشت: شهریور 1364، لندن.
محمود صناعی که اشعار خود را با عنوان «هونر» (فرود) و «هونر» (م) منتشر می کرد، پس از پایان تحصیلات متوسطه در کالج آمریکایی تهران از دانشکده ی ادبیات و دانشکده ی حقوق دانشگاه تهران در رشته های فلسفه و علوم تربیتی و ادبیات پارسی و حقوق لیسانس گرفت.
پس از چند سال تدریس فلسفه و ادبیات فارسی در کالج آمریکایی تهران در سال 1324 برای تکمیل تحصیلات خود عازم انگلستان گردید و در دانشگاه لندن به تحصیل در رشته ی حقوق و فلسفه و روان شناسی مشغول شد و به دریافت درجه ی دکتری در رشته ی روان شناسی نایل شد.
در سال 1333 به عضویت انجمن بین المللی پسیکوآنالیز انتخاب گردید. مدتی به سمت رایزن فرهنگی ایران در انگلستان خدمت کرد. وی همچنین عضو هیئت نظارت تألیف تاریخ ایران در کمبریج بود پس از بازگشت به ایران به عنوان استاد در دانشگاه تهران به تدریس مشغول شد و به مقام های ریاست دانشسرای عالی تهران و معاونت وزارت فرهنگ نیز رسید.
دکتر محمود صناعی همچنین موفق به تأسیس و پایه گذاری مؤسسه ی روان شناسی در دانشگاه تهران شد. وی در این مؤسسه کتابخانه ای حاوی کتابهای مربوطه و نشریات ادورای گرد آورد. او بیش از ده سال پیش از فوتش به انگلستان عزیمت کرد و در لندن ساکن شد.
علاوه بر مقاله هایی که در مجله های «ایران امروز»، «سخن»، «یغما»، «راهنمای کتاب» و «مهر» منتشر می کرد و مقاله هایی به زبان انگلیسی در مجله های جهانی منتشر می ساخت، فهرست آثار انتشار یافته وی به شرح زیر است: یادی از استاد (هرلدلسکی، 1332)؛ ترجمه ی چهار رساله افلاطون (1336)؛ آزادی فرد و قدرت دولت؛ آزادی و تربیت (1339)؛ اصول روان شناسی (نرمال ل. مان چاپ دوم، 1342)؛ پنج رساله از افلاطون (1334)؛ در آزادی (جان استوارت میل).
دکتر محمود صناعی در شهریور 1364 در لندن درگذشت. در سال 1297 تولد یافت. پس از انجام تحصیلات متوسطه وارد دانشکده ی ادبیات شد و لیسانسیه در رشته ی فلسفه و علوم تربیتی شد. بعد به اروپا رفت و در دانشگاه لندن فلسفه و علوم تربیتی و روانشناسی تحصیل کرد و درجه ی دکترا گرفت.

جملاتی از کاربرد کلمه محمود صناعی

وی در زمان تحصیل از وجود استادانی مانند احمد ترجانی زاده، سید حسن قاضی طباطبایی، دکتر محمدجعفر محجوب و دکتر محمود صناعی بهره گرفت. وی در ترکیه در دانشگاه استانبول از وجود استادانی چون عبدالباقی گولپینارلی بهره برد.