محمدکاظم
معنی کلمه محمدکاظم در فرهنگ فارسی
معنی کلمه محمدکاظم در فرهنگ اسم ها
معنی: ترکیب دو اسم محمد و کاظم ( ستوده و بردبار )، از نام های مرکب، ا محمّد و کاظم
معنی کلمه محمدکاظم در دانشنامه اسلامی
...
جملاتی از کاربرد کلمه محمدکاظم
با همراهی میرزای شیرازی، میرزا حسن آشتیانی، سید جمالالدین اسدآبادی، عینالدوله، قربانعلی زنجانی، سید محمدکاظم یزدی مشهور به صاحب عروه، حسین محدث نوری، علی لنکرانی، حسن مجتهد تبریزی، محمد خمامی رشتی، رستمآبادی، سید احمد طباطبایی برادر سید محمد طباطبایی، محمد آملی، عبدالنبی نوری، سید محمد یزدی، محمد بروجردی، میرزا لطفالله، نورالله مجتهد عراقی، علیاکبر مجتهد، سید علی قطب نخجوانی، محمدعلی پیشنماز، جمالالدین افجهای، علیاکبر طالقانی به مبارزه با مشروطیت و هواداران آن برخاست.
مراجع ثلاثه (سید محمدرضا گلپایگانی، سید شهابالدین مرعشی نجفی و سید محمدکاظم شریعتمداری) و سید روحالله خمینی بیانیههای تندی صادر کردند. با جریحهدار شدن احساسات عمومی از خشونت اعمال شده، مردم و بازاریان در شهرهای دیگر دست به اعتراض و اعتصاب زدند.
نگارنده در طول مباحث دیدگاههای اصولی شیخ مرتضی انصاری(شیخ اعظم) و ملا محمدکاظم خراسانی(آخوند خراسانی) و برخی دیگر از اصولیین معاصر را منعکس کرده و از دیدگاههای آنان استفاده کرده است.
به گفته مهدی خلجی، سید محمدکاظم شریعتمداری «اسلام مداراگر با تجدد» را نمایندگی میکرد که با «اسلام انقلابی» مورد ترویج سید روحالله خمینی در تضاد بود.
حافظ (زندگی و اندیشه) حاصل کاری ۲۶ حافظشناس و حافظپژوه، زیر نظر محمدکاظم موسوی بجنوردی و به اهتمام اصغر دادبه، توسط مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی تدوین و به چاپ رسید.
دائرةالمعارف بزرگ اسلامی که نسخهٔ انگلیسی آن دانشنامه اسلامیکا نام دارد نخستین اثر تحقیقاتی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، زیر نظر سید محمدکاظم موسوی بجنوردی است که به سه زبان فارسی و عربی و انگلیسی منتشر میشود.
تحریرالوسیله اثری از روحالله خمینی به زبان عربی شامل فتاوای وی در تمامی ابواب فقه به روش غیراستدلالی است. وی این کتاب را به عنوان حاشیهٔ کتاب وسیلة النجاة ابوالحسن اصفهانی نوشته است. نویسنده سعی کرده حاشیه خود را با کمترین تغییر در متن وسیلهٔ النجاهٔ به آن بیفزاید. وسیلة النجاة که خمینی اعتقاد بسیاری به آن داشت خود حاشیهای بر کتاب ذخیرة الصالحین محمدکاظم طباطبایی یزدی است.
این نهاد با تلاشهای محمدکاظم شریعتمداری تأسیس شد. هدف از این مجموعه، تربیت طلاب برای تبلیغ در بلادهای مختلف بود. این مؤسسه به سال ۱۳۴۴ تأسیس شد و برنامههای درس آن مشتمل بر اصول عقاید، بررسی ادیان و مذاهب، تفسیر و حفظ قرآن، فقه و اصول، علم حدیث، حفظ متون دینی، تاریخ اسلام، شناسایی کشورهای اسلامی، ادبیات فارسی و عربی، فن خطابه و بیان و… بود.
محمدسرور مولایی، مریم حسینی و زیبا اشراقی، اعضای هیئت داوران این بخش همراه با فاطمه راکعی، نماینده هیئت علمی جشنواره و محمدکاظم کاظمی، دبیر علمی جشنواره، اعضای کمیته نهایی انتخاب آثار در این بخش را تشکیل میدادند.
حرکت بعدی مبارزان مذهبی، فریادهای «الله اکبر» شبانه در پشتبامها بود. این تاکتیک اغلب در ساعات منع عبور و مرور انجام میشد و بسیار مؤثر بود. فریدون هویدا معتقد است که اگرچه برخی از رهبران مذهبی (مانند سید محمدکاظم شریعتمداری) مردم را به ملایمت در مبارزه فرامیخواندند؛ ولی انقلابیون فقط به دستورات خمینی گوش میدادند و او را به صورت رهبر اصلی و واقعی خود میشناختند.