محمدعلی اراکی

معنی کلمه محمدعلی اراکی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «آیت الله حاج شیخ محمدعلی اراکی» در ۲۴ جمادی الثانی ۱۳۱۲ ق در اراک دیده به جهان گشود.
پدرش، حاج احمد آقا، مشهور به میرزا آقا فراهانی از علمای مشهور آن سامان بود. مادرش نیز از نوادگان امامزاده سید حسن واقف است.وی پس از یادگیری خواندن و نوشتن، در نوجوانی وارد حوزه علمیه اراک شد و در درس استاد سید جعفر شیثی حضور یافت و مقدمات علوم اسلامی را از او فراگرفت. دروس سطح حوزه را نزد آیت الله سید محمد تقی خوانساری به خوبی گذراند. آیت الله اراکی هم زمان با تحصیل دوره سطح، در درس شرح منظومه آیت الله شیخ محمد باقر اراکی معروف به سلطان آبادی شرکت کرد و از دانش آن حکیم فرزانه خوشه ها چید. ایشان سالها در درس آیت الله آقا نور الدین اراکی و آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی شرکت کرد و از دانش و تقوای آن دو مرجع بزرگ تقلید شیعیان ، بهره ها برد. آیت الله حائری علاقه زیادی به او داشت. نبوغ فکری آیت الله اراکی مورد توجه استاد قرار گرفت و به سفارش استاد معمم شد.
[ویکی شیعه] محمد علی اراکی (۱۳۱۳-۱۴۱۵ق) مرجع تقلید حدود ۳۰ سال امام جماعت مسجد امام حسن عسکری(ع) قم بود وی همچنین نماز جمعه را واجب می دانست و در همین مسجد نماز جمعه اقامه می کرد. وی در تاسیس حوزه علمیه قم نقش بسزایی داشت.
گفته اند با اینکه بیش از ۴۰ سال از اجتهاد او می گذشت، از روی تواضع، مرجعیت را به دیگران واگذار می کرد.
وی آخرین حلقه از مراجعی بود که از نسل شاگردان شیخ عبدالکریم حائری بودند و بعد از وفات او مرجعیت به شاگردان آیت الله خویی، آیت الله گلپایگانی و امام خمینی منتقل شد.
[ویکی فقه] محمدعلی اراکی (ابهام زدایی). محمدعلی اراکی ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • آیت الله العظمی محمدعلی اراکی، مشهور به میرزا آقا فراهانی، از علمای بزرگ شیعه و از مراجع عظام تقلید در عصر حاضر• آیةالله محمدعلی اجتهادی اراکی، فرزند آیةالله العظمی، میرزا ابوالحسن مجتهد اراکی، از بزرگان و دانشمندان حوزه علمیه قم، در قرن حاضر
...
[ویکی فقه] او در ۲۴ جمادی الثانی ۱۳۱۲ ق. در اراک دیده به جهان گشود. پدرش، حجة الاسلام حاج احمد آقا، مشهور به میرزا آقا فراهانی از علمای مشهور آن سامان بود. مادرش نیز از نوادگان امامزاده سید حسن واقف است.

جملاتی از کاربرد کلمه محمدعلی اراکی

پس از آن خود را برای استفاده از مباحث دوره خارج آماده کرد. شب زنده دار سال‌ها به‌طور مرتب و منظم و مجدّانه در دروس خارج فقه و اصول سید حسین بروجردی (۱۳۸۰ق)، سید محمد محقق داماد(۱۳۸۸ق)، محمدعلی اراکی (۱۴۱۵ق)، روح‌الله خمینی (۱۴۰۹ق)، سیدمحمدرضا گلپایگانی (۱۴۱۴ق)، عباسعلی شاهرودی (۱۳۸۳ق) حاضر شد و هم‌زمان در درس تفسیر سید محمدحسین طباطبایی (۱۴۰۲ق) حضور یافت و ضمن مباحثه، تقریر برخی از دروس یاد شده را نگاشت و از آن پس خود در شمار استادان حوزه قرار گرفت. شب زنده دار، در سال‌هایی که در حلقه دروس خارج شرکت می‌کرد، به خاطر دریافت سریع مطالب، پشتکار و حافظه قوی، پیوسته از صحبتهای استادان بهره‌مند می‌گشت.