لیکیه
معنی کلمه لیکیه در لغت نامه دهخدا

لیکیه

معنی کلمه لیکیه در لغت نامه دهخدا

لیکیه. [ کی ی َ ] ( اِخ ) از نواحی تاریخی آسیای صغیر. یکی از مقاطعات آسیای صغیر است که در برابر جزیره ردس فیمابین کارس و پمفلیه واقع است و دو شهر معظم داشته یکی را پاترا و دیگری را میرا میگفتند. ( قاموس کتاب مقدس ). و رجوع به قاموس الاعلام ترکی شود.

معنی کلمه لیکیه در فرهنگ فارسی

سرزمینی بوده در آسیای صغیر بین [ کاری ] و [ پامفیلی ] و شمال دریای مدیترانه .
از نواحی تاریخی آسیای صغیر یکی از مقاطعات آسیای صغیر است که در برابر جزیر. ردس فیما بین کارس و پمفیله واقعست و دو شهر معظم داشته یکیراپاترا و دیگری را میرا میگفتند ٠

معنی کلمه لیکیه در دانشنامه عمومی

لیکیه ( به یونانی: Λυκία ) ناحیه ای در آناتولی در جایی قرار گرفته که اکنون بخشی از استان های آنتالیا و موغله ترکیه است. این ناحیه شامل چندین شهر باستانی بوده است. لیکیه از شهرهای باستانی و در ۱۶۸ پیش از میلاد بنیانگذاری گشته و در زمان امپراتوری روم یکی از استان های این امپراتوری بوده است. مرزهای این شهر در طی زمان جابجا شده است.
معنی کلمه لیکیه در فرهنگ فارسی

جملاتی از کاربرد کلمه لیکیه

همچنین هومر در شعر حماسی خود، ایلیاد، هیپنوس و تاناتوس را به‌عنوان برادرهای دوقلوی تأیید کرد. آن‌ها توسط زئوس از و به‌دست آپولون، به‌دلیل تحویل سریع سارپدون نخست به وطنش لیکیه متهم شدند.
خلیج فتحیه در لیکیه باستانی واقع شده‌است و در قدیم به آن خلیج تِلمِسوس یا گلوکوس (احتمالاً به خاطر گلوکوس پسر هیپولوکوس) گفته می‌شد. معروف بود. آثار شهرهای باستانی لیدائه و تلمسوس (فتحیه امروزی) در کنار این خلیج قرار دارند.
پس از مرگ دریاسالار ممنون، در ۳۳۳ قبل از میلاد، وادفرداد و فارناباز سوم عهده‌دار فرماندهی ناوگان‌ها شدند و از محاصرهٔ موتیلنه کاستند، محاصره‌ای که توسط ممنون آغاز شده بود. سپس فارناباز به همراه زندانیان خود، کشتی‌هایش را به سمت لیکیه پیش برد و واوفرداد به حملهٔ خود به جزایر دیگر در دریای اژه که مورد پشتیبانی اسکندر مقدونی بود ادامه داد. اما به زودی فارناباز دوباره به وادفرداد پیوست، و هردو با هم به سوی تندوس کشتی‌ها را راندند که مردمش به خاطر ترسی که به آنها اعمال شده بود خودشان را به پارسیان تسلیم کردند. حین این لشکرکشی‌ها، وادفرداد نیز به محاصرهٔ شهر ارتانئوس در میسیه پرداخت، اما بدون موفقیت بود.