لیمو عمانی

معنی کلمه لیمو عمانی در لغت نامه دهخدا

لیمو عمانی. [ ع ُم ْ ما ] ( اِ مرکب ) لیموئی ترش که از عمان آرند. لیموترش. تفاح ماهی . رجوع بلیمو و بلیموترش شود.

معنی کلمه لیمو عمانی در فرهنگ فارسی

( اسم ) گونه های لیموترش که آنرا از عمان می آورند .

جملاتی از کاربرد کلمه لیمو عمانی

در کتاب هنر آشپزی، تألیف رزا منتظمی این خورش با لپه و لیمو عمانی نیز درست می‌شود. پس از اینکه گوشت و پیاز را تفت می‌دهند به آن لپه اضافه می‌کنند و کمی رب گوجه‌فرنگی به آن می‌زنند. و برای ترشی لیموعمانی اضافه می‌کنند.
خورش کدوبادمجان یکی از خورش‌های اصیل ایرانی است. در پخت این خورش از رب گوجه فرنگی، لپه، کدو سبز، بادمجان، لیمو عمانی و گوشت قرمز استفاده می‌شود.
خورش قیمه یزد یک از انواع خورش‌های ایرانی است که شهرت خاصی میان شهروندان یزدی دارد(غذاهای سنتی یزد) و همان‌طور که از اسمش مشخص است متعلق به شهر یزد است. در طبخ این خورش به جای لپه از نخود استفاده می‌شود. نخود از ۲ روز قبل خیسانده و پوست آن جدا شده و به دو نیم می‌شود. برای تهیهٔ آن نیازی به سیب زمینی نیست. دیگر مواد آن گوشت قرمز، پیاز داغ، دارچین، روغن، رب گوجه فرنگی، لیمو عمانی و زعفران هستند و با پلوی ایرانی صرف می‌شود.
خورش خلال بادام یک غذای ایرانی است که در کرمانشاه پخته می‌شود این خورش از بادام‌های خلال شده به همراه گوشت، زرشک سیاه، زعفران، گلاب، دارچین و لیمو عمانی و همچنین مقدار کمی آرد گندم برای لعاب دادن به خورش تهیه می‌شود و کرمانشاهی‌ها در تهیه آن از روغن کرمانشاهی استفاده می‌کنند.
گوشت گوسفندی حتماً ریز و انگشتی خُرد می‌شوند. بهتر است گوشت خورش زیاد باشد. (۱۰۰ گرم گوشت به ازای هر نفر) به آن‌ها زرد چوبه و کاری زده می‌شود و با پیاز داغ و رب تفت داده می‌شود. سپس خلال‌ها (۵۰ گرم به ازای هر نفر) که در گلاب و زعفران خوابانده شده‌اند و لیمو عمانی (۱ عدد برای هر نفر) را با آن تفت داده شده و کمی آب اضافه می‌شود تا بپزد. کمی زعفران حل‌شده در آب طعم دلنشینی به آن می‌دهد. کمی قبل از کشیدن، زرشک تفت داده شده اضافه می‌شود تا رنگ خورش را خراب نکند. در آخر نمک به اندازهٔ کافی اضافه می‌شود و پس از جا افتادن قابل استفاده است.