[ویکی فقه] یکی از واجبات حج ، احرام بستن است و نحوه پوشش احرام برای مرد و زن متفاوت است که در ذیل به آن پرداخته شده است. پوشیدن دو جامۀ احرام برای مرد که یکی ازار (لنگ) نام دارد و از ناف تا زانو را می پوشاند و دیگری رداء که بر دوش انداخته شود. لباس احرام باید شرایط لباس نمازگزار را داشته باشد. لباس احرام برای زن در لباس احرام زن کیفیّت خاصی شرط نیست و در این که می تواند حریر خالص بپوشد یا نه، اختلاف است.
جملاتی از کاربرد کلمه لباس احرام
در ادامه مسیر خود به لاذقیه رسید آوردهاست آنجا یکی از بهترین شام بودهاست در راه لبنان هم به دمشق و بعلبک رسید که یکی از بهترین شهرهای شام بودهاست از نظر محصولات فراوان و باغهای زیاد هم مانند دمشق بودهاست. محصول گیلاس این شهر نظیر نداشتهاست در این شهر انگور را فرآوری میکردند و از آن شیره انگور درست میکردند و خاک مخصوصی در آن میریختند و آن را قالب میزدند در نهایت به آن پسته و بادام نیز اضافه میکردند که به آن حلوا ملبن یا جلد الفرس (پوست اسب) همه میگویند از بعلبک لبنیات را هم بدمشق صادر میکردند صنعت پارچه بافی در رواج داشت و در آنجا لباس احرام بر بکی میدوختند در آنجا صنایع و لوازم چوبی هم میساختند که از جمله آنها بشقاب و قاشقهای چوبی بودهاست.
کبر به اوامر خدا در بعض اهل معصیت پیدا شود، چنانچه ترک حج کند برای آنکه اعمال آن را از قبیل لباس احرام و غیره را بر خود روا ندارد، و ترک نماز کند، زیرا که وضع سجده را با مقام خود مناسب نداند؛ و گاهی در بعضی اهل مناسک و عبادات و اهل علم دیانت پیدا شود، چنانچه ترک اذان کند تکبرا، و قبول قول حق نکند اگر از مثل خود یا پایینتر از خود شنید. گاهی اتفاق میافتد که انسان مطلبی را از رفیق یا همقطارش میشنود و آن، را با کمال شدت رد میکند و طعن به قائلش میزند، ولی همان مطلب را از بزرگی در دین یا دنیا اگر شنید قبول میکند.
بعد از آنکه شخص مُحرم تقصیر کرد، هر چه به واسطه احرام بر او حرام شده بود حلال میشود و میتواند لباس احرام را از تن بیرون آورد.