لاسجرد. [ ج ِ ] ( اِخ ) نام محلی کنار راه تهران به سمنان میان حیدرآباد و مهدی قلیخان در 189200 گزی تهران. دهی از دهستان سرخه بخش مرکزی شهرستان سمنان. واقع در 34 هزارگزی جنوب باختری سمنان کنار شوسه سمنان به طهران. جلگه ، معتدل خشک. دارای 1200 تن سکنه ، زبان فارسی و سمنانی. آب آن قدری تلخ و از قنات. محصول آن غلات و پنبه و انگور و انار و خربزه ، شغل مردان زراعت و مختصر گله داری. صنایع دستی زنان کرباس بافی. مزارع : اسدآباد و امیرآباد، اسفرزنه ، باریک آب. بخش آباد، تیژور، حاجی آباد، حسن آباد، صفائیه ، سعیدآباد. قادرآباد، بره کیان ، لهرو، چاله دان جزء این قصبه منظور شده است. رباط شاه عباسی از آثار دوره صفویه و دبستانی دارد. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ). لاسجرد. [ ج ِ ] ( اِخ ) قریه ای بزرگ در شمال اراک ( سلطان آباد ).
معنی کلمه لاسجرد در دانشنامه عمومی
لاسجرد یا در گویش عربی لاسگرد، یکی از روستاهای شهرستان سمنان در استان سمنان ایران است این روستا مرکز دهستان لاسگرد از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان سمنان است. لاسجرد در ۳۵ کیلومتری شهر سمنان و ۱۵ کیلومتری شهرستان سرخه در ۲۱۶ کیلومتری شهر تهران جای گرفته است. مردم این روستا به گویش لاسگردی از گروه زبان های استان سمنان سخن می گویند. ( چه کِندا ، خوجیا ، تَه حال خوجیه : چطوری ، خوبی حالت خوبه ) جمعیت لاسجرد بر پایه نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵، ۱٬۰۶۹ نفر ( ۳۱۸ خانوار ) بوده است ( جمعیت دهستان: ۲٬۱۴۲ نفر ) . سلوکیان برای ادامه فرمانروایی خود تقریباً ۶۰ شهر در خاور و ایالت پارت بنا کردند. یکی از این شهرها آپاما بود که شاید در مکانی که امروزه به نام روستای لاسجرد شناخته شده است باشدولی هیچ بنا یا مدرکی که دلالت داشته باشد بر این سخن تا کنون کشف نشده است و نیاز به بررسی بیشتر دارد. کاروانسرای شاه عباسی و امامزادگان سید رضا و سید علی اکبر از آثار تاریخی و آب تلخه لاسجرد از آثار طبیعی آن روستا می باشند. محصولات این روستا شامل غلات، پنبه، انگور، انار، خربزه و پیاز و توت و نان شیرمال است. صنایع دستی زنان روستا نیز کرباس بافی است.
جملاتی از کاربرد کلمه لاسجرد
این روستا در دهستان لاسگرد در بخش مرکزی سرخه قرار دارد. جوین در ۴۲ کیلومتری باختر سرخه و ۳۰ کیلومتری شمال باختری روستای لاسجرد (مرکز دهستان لاسگرد)، در نزدیکی روستای ایج جای گرفته است. این روستای زیبای کوهستانی در کنار رودخانه جوین (شرق امامزاده شاهزاده محمد زید) و بر دامنه جنوبی کوه میانتیغ در حاشیه جنوبی کوههای البرز واقع است.
بخش آباد منطقهای است در ۲ کیلومتری جنوب لاسجرد که قبلاً دارای قلعه محل سکونت و مزرعه جهت کشاورزی بوده که به تدریج با بزرگ شدن و رونق گرفتن روستای لاسجرد اهالی ده بخش آباد به لاسجرد مهاجرت کردند؛ ولی هنور کار کشاورزی در این منطقه رواج داشته و تقریباً زمینهای حاصلخیز تری نسبت به مناطق اطراف دارد. در زمان گذشته آب کشاورزی ای منطقه از طریق قنات تأمین میگردیده ولی از سال ۱۳۷۵ به بعد آب قنات این منطقه رو به کاهش یافت و بعد از دو سال به صورت کامل خشک شد و کشاورزان مجبور به حفر چاه شدند. این چاه در ضلع غربی کاروانسرای لاسجرد واقع گردیدهاست .