قلعه باشی

قلعه باشی

معنی کلمه قلعه باشی در لغت نامه دهخدا

قلعه باشی. [ ق َ ع َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان اهر، واقع در 22هزارگزی جنوب خاوری اهر و 3هزارگزی شوسه اهر به خیاو. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن معتدل مایل به گرمی مالاریایی است. این ده دارای 91 تن سکنه است. آب آن از چشمه و محصول آن غلات و حبوب و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی فرش و گلیم بافی است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
قلعه باشی. [ ق َ ع َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان ورگهان بخش هوراند شهرستان اهر، واقع در 28هزارگزی شوسه کلیبر. موقع جغرافیایی آن کوهستانی وهوای آن معتدل و مایل به گرمی مالاریایی و دارای 4 تن سکنه است. آب آن از رودخانه قره سو و چشمه و محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی آنان قالی وگلیم بافی است. راه آن مالرو است. این ده محل سکنای ایل حسینکو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه قلعه باشی در دانشنامه عمومی

قلعه باشی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قشلاق بخش فندقلو شهرستان اهر واقع شده است. این روستا ۸۴ نفر جمعیت دارد.
میوه های این روستا عبارتند از  : گیلاس ، آلبالو ، سیب ، گردو ، شلی ، هلو ، انگور ، گوجه سبز ، توت ، زردآلو ، به و . . .
این روستا از بازماندگان ایلخانان مغول بوده و قدمت آن به بیشتر از هزار سال میرسد که اشیاءباستانی کشف شده تایید کننده قدمت آن میباشد، خان روستا یک مقام موروثی میباشد که از پدر به پسر میرسد ، مقام فعلی خان روستا قطمر خان از نوادگان رستم خان میباشد.

جملاتی از کاربرد کلمه قلعه باشی

تپه قلعه باشی مربوط به سدهٔ ۶ و ۷ ه.ق است و در شهرستان ابهر، روستای الکریز واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۳۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
تپه قلعه باشی آلوچ مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان تا دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان مشگین‌شهر، بخش مرکزی، دهستان دشت واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۸۶۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.