قره چال

قره چال

معنی کلمه قره چال در لغت نامه دهخدا

قره چال. [ ق َ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان گاودولی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع در 33 هزارگزی جنوب باختری مراغه و 2 هزارگزی باختر شوسه مراغه به میاندوآب. موقع جغرافیایی آن جلگه و معتدل مالاریایی است. سکنه آن 848 تن. آب آن از رودخانه مردی و قنات و چاه و محصول آن غلات ، چغندر، کشمش ، بادام ، زردآلو. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه قره چال در فرهنگ فارسی

قره چال دهی است از دهستان گاودولی بخش مرکزیشهرستان مراغه جلگه و معتدل ۸۴۸ تنسکنه آب از رود [ مردی ] و قنات وچاه محصول غلات چغندر کشمش بادام زردالو .
دهی از دهستان گاودولی بخش مرکزی شهرستان مراغه . واقع در ۳۳ هزار گزی جنوب باختری مراغه و ۲ هزار گزی باختر شوسه مراغه بمیاندو آب .

معنی کلمه قره چال در دانشنامه عمومی

قره چال یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است. اغلب ساکنان روستا به زبان ترکی آذربایجانی تکلم می نمایند. بیشتر اهالی روستا به شغل دامپروری وکشاورزی مشغول بوده و اخیراً با احداث شبکه آبیاری از زرینه رود باغات حاصلخیر انگور زیادی احداث شده است. این روستا در دهستان گاودول مرکزی بخش مرکزی شهرستان ملکان واقع شده است.

جملاتی از کاربرد کلمه قره چال

تپه قره چال مربوط به هزاره اول قبل از میلاد - دوره اشکانیان است و در شهرستان شاهین دژ، بخش مرکزی، دهستان هولاسو، روستای کل بیوره واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۶۳۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.