قتلو

معنی کلمه قتلو در لغت نامه دهخدا

قتلو. [ ق ُ ] ( اِخ ) دهی از دهستان خورخوره بخش دیواندره شهرستان سنندج. واقع در 62000 گزی شمال باختر دیواندره و 16000گزی جنوب شوسه دیواندره به سقز. موقع جغرافیایی آن کوهستانی ، سردسیر و سکنه آن 180 تن است. آب آن از رودخانه و چشمه و محصول آنجا غلات ، توتون و پنبه و ارزن و شغل اهالی زراعت و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

معنی کلمه قتلو در فرهنگ فارسی

دهی از دهستان خورخوره بخش دیواندره شهرستان سنندج واقع و در ۶۲٠٠٠ گزی شمال باختر دیواندره و ۱۶٠٠٠ گزی جنوب شوسه دیواندره به سقز .

جملاتی از کاربرد کلمه قتلو

ایل قتلو یکی از ایلات استان کرمان است که از نظر زمانی، جزو اولین ایلات ترکی است که به استان کرمان وارد شده است. این ایل مرتبط با سلجوقیان کرمان است.
در جنوب استان کرمان و در شهرستانهای رابر، بافت، ارزوئیه و جیرفت ایل قتلو حضور دارند و نسب خود را به سلجوقیان کرمان می‌رسانند، فامیلهای سلاجقه بازماندگان این ایل هستند. در تذکره صفویه از ایل قتلو به همراه ایل بچاقچی در کرمان نام برده شده است احمدخان وزیری در دوره ناصرالدین شاه ایل قتلو را ترک‌زبان و ساکن اقطاع (بافت و رابر) و صوغان دانسته است
گفتم ز فضولی من: « ای شاه خوش روشن این کار چه کار تست ؟! کو سنجر و کو قتلو »
و بایعوا خالهم من بعد ما قتلو بامر هانعثلا با الغی مشتغل
ایل قتلو شامل چهار طایفه سلاجقه، قتلویی، اسکندری، ملک‌لو و تیره‌های گداعلی بیگی، تلیم‌خانی، محمد تقی سلطانی، برکنانی، اسکندری و ملک‌لو هستند. ییلاق قدیمی ایل قتلو داش بولاغ در نزدیکی لاله‌زار بوده است، ایل قتلو تا اواسط قاجاریه به ترکی صحبت می‌کردند، در حال حاضر فقط چند طایفه این ایل به خاطر زندگی کردن در کنار افشارهای کرمان، به زبان ترکی افشاری تکلم می‌کنند، در شمال استان کرمان نیز طوایفی از ایل قتلو حضور دارند.