گاودانه خور

معنی کلمه گاودانه خور در لغت نامه دهخدا

گاودانه خور. [ ن َ / ن ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش کرند شهرستان شاه آباد، واقع در 6000گزی جنوب خاوری کرند و 4000گزی جنوب شوسه کرند به شاه آباد، دشت ، سردسیر، دارای 380 تن سکنه. زبان کردی فارسی و آب آن از رودخانه کرند و چشمه. محصول آنجا غلات ، لبنیات ، چغندرقند، صیفی. شغل اهالی زراعت ، گله داری است. راه فرعی به شوسه دارد. تابستان اتومبیل میتوان برد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ، ج 5 ).

جملاتی از کاربرد کلمه گاودانه خور

تپه چال آو مربوط به عصر مفرغ است و در شهرستان دالاهو، بخش مرکز ی، دهستان حومه، ۲/۲ کیلومتری جنوب غربی روستای گاودانه خور واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۳۱۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه چیا ولکه مربوط به عصر مس و سنگ - مفرغ است و در شهرستان دالاهو، بخش مرکزی، دهستان حومه، ۲/۷ کیلومتری شمال شرق روستای گاودانه خور واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۳۲۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه ولی مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان است و در شهرستان دالاهو، بخش مرکزی، دهستان حومه کرند، ۲۵۰ متری جاده اسلام‌آباد غرب به کرند غرب، چسبیده به جاده آسفالته روستای گاودانه خور واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۵۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه گاودانه خور مربوط به دوره ساسانیان - سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان دالاهو، بخش مرکزی، دهستان حومه کرند، ۴۰ متری شمال روستای گاودانه خور واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۵۵۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.