پاستوریزه کردن

معنی کلمه پاستوریزه کردن در فرهنگ فارسی

( مصدر ) گرم کردن آبجو و شراب و شیر و غیره بنا بر اصول علمی پاستور برای از بین بردن موجودات تخمیری آن .

معنی کلمه پاستوریزه کردن در فرهنگستان زبان و ادب

{pasteurize} [علوم و فنّاوری غذا] عمل از بین بردن همۀ ریزاندامگان های بیماری زا و کاهش ریزاندامگان های غیربیماری زا در مواد

معنی کلمه پاستوریزه کردن در دانشنامه آزاد فارسی

پاستوریزه کردن (pasteurization)
از روش های کاهش میکروارگانیسم ها یا موجودات ذره بینی موجود در مواد غذایی و پیش گیری از بیماری. این روش سبب ازبین رفتن باکتری های مضر می شود و از پیشرفت سریع سایر باکتری ها نیز جلوگیری می کند. برای پاستوریزه کردن شیر، آن را تا دمای ۷۲ درجۀ سانتی گراد به مدت پانزده ثانیه حرارت می دهند و سپس، به سرعت تا دمای دَه درجۀ سانتی گراد یا کمتر سرد می کنند. طی این فرآیند، باکتری های سودمند نیز از بین برده و از خاصیت غذایی شیر کاسته می شود. آزمایش های لوئی پاستور در دهۀ ۱۸۵۰ و ۱۸۶۰ با شراب و آب جو نشان داد که حرارت دادن تکثیر باکتری ها و درنتیجه روند ترش شدن محصولات را کند می کند. پاستوریزه کردن شیر در صنایع لبنیات کشورهای اسکاندیناوی و امریکا پیش از ۱۹۰۰ رواج یافت، زیرا این کشورها دریافته بودند که از این طریق، باکتری های عامل بیماری سل، حصبه، دیفتری، و اسهال نیز نابود می شوند.

معنی کلمه پاستوریزه کردن در ویکی واژه

pastorizzare

جملاتی از کاربرد کلمه پاستوریزه کردن

این بیمارستان در سال ۱۸۹۲ و با همت الیزابت مک‌مستر راه‌اندازی شد و تا سال ۱۹۵۱ یک بیمارستان تخصصی کودکان بود. اختراع حریرهٔ کودک پابلوم، به‌کارگیری پرتو ایکس یکپارچه در ۱۸۹۶ و تلاش برای پاستوریزه کردن اجباری، همگی در این بیمارستان صورت گرفت. این ساختمان در نزدیکی بیمارستان عمومی تورنتو واقع است.