کیمیاوی

معنی کلمه کیمیاوی در فرهنگ عمید

۱. مربوط به کیمیا.
۲. شیمیایی.

معنی کلمه کیمیاوی در فرهنگ فارسی

( صفت ) ۱ - منسوب به کیمیا مربوط به کیمیا . ۲ - کیمیاگر : ز عکس رخم خاک هر کوچه زر شد ترا کیسه خالی و من کیمیایی . ( نادم گیلانی )

جملاتی از کاربرد کلمه کیمیاوی

در سال ۱۳۵۹ دانشکده فناوری کیمیاوی در چارچوب انستیتو پلی تکنیک کابل تأسیس گردید اما چون بیشتر گروه‌های متشکله آن از بخش زمین‌شناسی و معادن بوده بنأ بعد از چند وقت فعالیت نام آن به دانشکده زمین‌شناسی و معادن تبدیل شد.
دانشکده فناوری کیمیاوی جز متشکله دانشگاه پلی تکنیک کابل بوده که نقش عمده را در بازسازی کشور با تقدیم مهندسان جوان در زمینه فناوری کیمیاوی ایفا می‌نماید.
خاکهای افغانستان از لحاظ قابلیت بارگیری و تناسب مرکبات کیمیاوی به چهار قسمت تقسیم شده‌است.
اولین اثر نمایشی با موضوع علی بن موسی الرضا، مستند یا ضامن آهو ساختهٔ پرویز کیمیاوی است. این مستند به‌سال ۱۳۵۰ ه‍.ش برای به‌نمایش درآوردنِ حس و حالِ زائران علی بن موسی الرّضا در حرم امام رضا تولید شده‌است. پس از آن مهدی فخیم‌زاده مجموعه‌ای تلویزیونی را با نام ولایت عشق در سال ۱۳۷۶ ه‍.ش ساخت و به روی آنتن شبکه یک تلویزیون جمهوری اسلامی ایران بُرد. این مجموعه با موضوع سفر علی بن موسی الرّضا به مرو و ولایتعهدی و درگذشت علی بن موسی الرّضا ساخته‌شده‌است. عنوان‌بندیِ این فیلم با صدای محمد اصفهانی و آهنگسازیِ بابک بیات همراه بود که بعدها با نام آلبوم ولایت عشق، به‌صورت جداگانه منتشر شد.
گروه فناوری کیمیاوی در برج سنبله سال ۱۳۵۰ هجری شمسی مطابق با ماه اوت سال ۱۹۷۱ میلادی در چارچوب دانشکده زمین‌شناسی و معدن بنیان‌گذاری گردید. بنأ بیجا نخواهد بود تا ابتدا راجع به فعالیت‌های گروه فناوری کیمیاوی طی سالیان متمادی روشنی انداخته شود.
اکنون که در کشور علاوه بر بخش دولتی، بخش خصوصی نیز فعالیت می‌نماید وهم بخاطر برآورده ساختن تقاضای بازار به مهندسان عرصه فناوری کیمیاوی در سال ۱۳۸۸ به دانشکده فناوری کیمیاوی ارتقاء یافت.
ایران سرای من است فیلمی به کارگردانی پرویز کیمیاوی محصول سال ۱۳۷۷ است.
در سال ۱۳۵۵ پرویز کیمیاوی فیلمی را بنام باغ سنگی از این باغ با شرکت درویش خان اسفندیارپور ساخت که برنده جایزه خرس نقره‌ای جشنواره بین‌المللی فیلم برلین شد.
در گروه دانشکده فناوری کیمیاوی در سال‌های مختلف تعداد زیاد استادان داخلی و خارجی فعالیت نموده‌اند که به تعداد ۴۹ عنوان کتب مختلف النوع مسلکی توسط استادان به چاپ رسیده‌است.