کشش قیمتی تقاضا
معنی کلمه کشش قیمتی تقاضا در دانشنامه عمومی
E p = Δ Q Δ P ⋅ P Q
در این فرمول Δ Q تغییر در مقدار و Δ P تغییر در قیمت است. باید توجه داشت که عکس شیب منحنی تقاضا یعنی Δ Q Δ P تنها جزئی از رابطه کشش تقاضا است و مقدارش منفی است. زیرا قیمت و مقدار در جهت عکس هم هستند. یعنی وقتی P افزایش می یابد، Q کاهش می یابد و بلعکس.
در این رابطه کشش نقطه ای تقاضا نسبت به قیمت، یا کشش در یک نقطه داده شده بر روی تقاضا اندازه گیری شده است. اما در دنیای واقعی کشش قوسی تقاضا نسبت به قیمت یا کشش قیمتی تقاضا بین دو نقطه بر روی منحنی تقاضا اندازه گیری می شود. اما اگر رابطه فوق را برای اندازه گیری کشش قوسی استفاده کنیم نتایج متفاوتی بدست می آید که بسته به افزایش یا کاهش قیمت دارد. برای حل این مشکل متوسط دو قیمت یا متوسط مقادیر را به کار می بریم٬و رابطه کشش قوسی تقاضا را اینگونه بیان می کنیم:
E p = Q 2 − Q 1 P 2 − P 1 ⋅ P 2 + P 1 Q 2 + Q 1
که در آن به ترتیب اعداد ۱ و ۲ مقدار اولیه و بعدی هستند.
بر اساس مقدار کششی قیمت تقاضا کالاها را به کالاهای کم کشش با کشش، بی کشش و غیره تقسیم می کنند.
• اگر کشش قیمتی صفر باشد گفته می شود تقاضا کاملاً بی کشش است یعنی تقاضا هیچ حساسیتی نسبت به تغییرات قیمت ندارد.
• اگر قدر مطلق کشش قیمتی بین صفر و یک باشد 1> ed> ۰ در آن صورت گفته می شود تقاضا کم کشش است به این معنا که اگر یک درصد قیمت افزایش یابد تقاضا کمتر از یک درصد کاهش می یابد.
• اگر قدر مطلق کشش برابر با یک باشد گفته می شود تقاضا با کشش واحد است یعنی اگر قیمت یک درصد افزایش یابد تقاضا یک درصد کاهش می یابد.
• اگر قدر مطلق کشش بزرگتر از یک باشد گفته می شود تقاضا با کشش است یعنی اگر قیمت یک درصد افزایش یابد تقاضا بیشتر از یک درصد کاهش می یابد.
• اگر قدر مطلق کشش بی نهایت باشد در آن صورت گفته می شود تقاضا کاملاً با کشش است.
معنی کلمه کشش قیمتی تقاضا در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه کشش قیمتی تقاضا
بریتانیای کبیر سالانه ۸ میلیون درخت مصرف میکند و در آمریکا، در طول کریسمس میان ۳۵ تا ۴۰ میلیون درخت کریسمس فروخته میشود. در سال ۱۹۹۳، اقتصاددانان نخستین آمارگیری کشش قیمتی تقاضا برای بازار درخت طبیعی کریسمس را انجام دادند.