کاشی سازی

معنی کلمه کاشی سازی در لغت نامه دهخدا

کاشی سازی. ( حامص مرکب ) عمل و شغل کاشی ساز. || ( اِ مرکب ) کارخانه ای که در آن آوندهای کاشی و یا خشتهای کاشی میسازند. ( ناظم الاطباء ).

معنی کلمه کاشی سازی در فرهنگ فارسی

شغل و عمل کاشی ساز . توضیح کاشی سازی عبارتست از صنعت شکل بخشیدن بگل تزیین آن با لعاب و قابل دوام ساختن آن بوسیل. حرارت . فرق آن با سفالسازی در این است که کاشی سازی جزئی از معماری محسوب میشود . لازم. ساختن کاشی نیز مانند سفالسازی اجرای عملیات زیر است : آماده ساختن گل شکل بخشیدن بگل تزیین آن و حرارت دادن . ۲ - ( اسم ) کار خانه و محلی که در آن کاشی سازند .

جملاتی از کاربرد کلمه کاشی سازی

استاد حسین کاشی پز بعد از شصت سال فعالیت در زمینه کاشی کاری و کاشی سازی در دوم فروردین سال ۱۳۴۱ از دنیا رفت و در تهران به خاک سپرده شد.
سعید خاک نگار مقدم (فرزند عباس) و فریبز خاک نگار مقدم (فرزند اسماعیل) نیز نوه‌های ایشان و از استادان برجسته کاشی کاری می‌باشند. سعید خاک نگار مقدم اکنون کارگاه کاشی سازی خاک نگار مقدم را سرپرستی می‌کند.
حسین کاشی پز (حسین خاک نگار مقدم) در سال ۱۲۶۳ در قم به دنیا آمد و از کودکی با رنگ آمیزی و کاشی کاری آشنا شد. پدرش استاد جواد نام داشت و نقاش گچبریهای کاخهای قاجار به ویژه کاخ گلستان بود. در چهارده سالگی پدرش را از دست داد، به تهران آمد و در کارگاه کاشی سازی مشغول به کار شد. زیر نظر استاد محمد علی و استاد محمد حسین اصفهانی کاشی سازی را فرا گرفت و خط نگاری رو کاشی را نیز نزد استاد عماد آموخت. سپس توانست در ۲۷ سالگی و در سال ۱۲۹۰ خورشیدی کارگاه کاشی سازی مستقلی را در نزدیکی میدان توپخانه راه اندازی کند و مدتی نیز با استاد عرب زاده همکاری می‌کرد.