کاریزک ناگهانی

کاریزک ناگهانی

معنی کلمه کاریزک ناگهانی در لغت نامه دهخدا

کاریزک ناگهانی. [ زَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان زاوه بخش حومه شهرستان تربت حیدریه ، در 12هزارگزی خاور تربت حیدریه و یکهزار گزی شمال جاده باخرز به تربت. جلگه و معتدل و سکنه آن 1188 تن است. قنات دارد. محصول آن غلات و تریاک و شغل اهالی زراعت و گله داری و کرباس بافی و قالیچه بافی است. راه اتومبیل رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه کاریزک ناگهانی در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان زاوه بخش حومه شهرستان تربت حیدریه در ۱۲ کیلومتری مشرق تربت حیدریه و یک کیلومتری شمال جاده باخرز - تربت جلگه و معتدل ۱۱۸۸ تن سکنه آب از قنات محصول غلات شغل زراعت گله داری کرباس بافی و قالیچه بافی .

معنی کلمه کاریزک ناگهانی در دانشنامه عمومی

دهستان کاریزک ناگهانی دهستانی راهبردی در بخش مرکزی شهرستان زاوه استان خراسان رضوی ایران و در مسیر محور تربت حیدریه - دولت اباد واقع شده است. این روستا زادگاه عارف برجسته حاج ملا عباس تربتی و فیلسوف گرانقدر حسینعلی راشد می باشد.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۹۲۰ نفر ( در ۸۰۲ خانوار ) بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه کاریزک ناگهانی

حسینعلی راشد (زادهٔ ۲ تیر ۱۲۸۴ در تربت حیدریه روستای کاریزک ناگهانی - درگذشتهٔ ۷ آبان ۱۳۵۹ در تهران) روحانی، نویسنده، مبلغ مذهبی، زندانی سیاسی و نمایندهٔ تهران در مجلس شورای ملی بود. وی فرزند ملا عباس تربتی بود. در ۱۶ سالگی همراه پدرش به مشهد آمد و مشغول تحصیل دروس حوزوی گردید. برای ادامهٔ تحصیل به نجف عزیمت کرد و نزد اساتید آن حوزه مانند میرزاحسین نائینی و سید ابوالحسن اصفهانی تحصیل نمود و پس از توقف کوتاهی در تهران و قم عازم شیراز شد و در آنجا مجالس وعظ و خطابه داشت. پس از مدتی، عازم اصفهان گردید و در آن شهر به علت سخنرانی‌های ضد سلطنت رضا شاه، در حدود ۷۵ روز زندانی گردید. پس از آزادی از زندان، تهران را برای ادامهٔ زندگی انتخاب نمود.