پوشاندن دست

معنی کلمه پوشاندن دست در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از محرمات احرام پوشاندن دست برای زن محرم است.
از مهم ترین مصداق های پوشاندن دست، پوشیدن دستکش است که با عنوان «لبس القفازین» ذیل مبحث حرمت پوشیدن لباس دوخته (لبس المخیط) یاد شده است.
حکم شرعی
فقیهان امامی، مالکی ، حنبلی و بیشتر فقیهان شافعی بر آنند که پوشیدن دستکش برای زن احرام گزار که معمولا برای حفاظت از سرما یا گرما و یا زینت انجام می شود، حرام است.
پشتوانه حکم شرعی
پشتوانه آنان احادیثی است که با تجویز پوشیدن لباس دوخته شده برای زنان، دستکش را استثناء کرده اند. افزون بر این، برخی فقیهان اهل سنت پوشاندن دست را مانند پوشاندن صورت دانسته اند. دست ها و صورت زن مانند موی او نیست که پوشاندن آن در حال نماز واجب باشد؛ پس در حال احرام نباید پوشانده شود. فقیهان حنفی پوشاندن دست را با دستکش حرام نشمرده اند. پشتوانه آن ها، عمل صحابه و حدیثی نبوی است که در مقام بیان، بدون اشاره به پوشاندن دست، زن احرام گزار را تنها از پوشاندن صورت بر حذر داشته است. حنفیان روایت نبوی دلالت گر بر نهی زنان از پوشیدن دستکش را بر نهی تنزیهی ( کراهت ) حمل کرده اند. اندکی از فقیهان امامی نیز این گونه روایات را بر نهی تنزیهی حمل کرده اند. فقیهان امامی و اهل سنت به پشتوانه روایاتی که پوشیدن لباس دوخته (المخیط) را بر مرد احرام گزار ممنوع شمرده، پوشیدن دستکش را از این نظر بر او حرام دانسته اند. بر این اساس، آن چه بر احرام گزار مرد حرام است، تنها پوشاندن دست نیست؛ بلکه پوشاندنی است که مصداق پوشیدن لباس دوخته به شمار رود.
ƒنوع و مقدار پوشش
...

جملاتی از کاربرد کلمه پوشاندن دست

علمای سنتی در مورد پوشاندن دست و صورت اختلاف نظر داشتند. اکثریت بر این عقیده بودند که صورت و دست جزء برهنگی آنها نیست. برخی عقیده داشتند که پوشاندن صورت در صورتی مستحب است که زیبایی زن آنقدر زیاد باشد که باعث ایجاد وسوسه یا اختلاف عمومی شود.