پاستوریزه
معنی کلمه پاستوریزه در فرهنگ عمید
معنی کلمه پاستوریزه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه پاستوریزه در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه پاستوریزه در ویکی واژه
مادة خوردنی که طبق اصول علمی پاستور میکروبها و موجودات تخمیری آن را از بین برده باشند.
جملاتی از کاربرد کلمه پاستوریزه
وی دو بار و در دو شماره مختلف مارس ۱۹۸۹ و نوامبر ۱۹۹۱ مجله پلیبوی به صورت برهنه ظاهر شد. وی دلیل این کار را رهایی از سبک پاستوریزه تربیت خانوادگی عنوان نموده است.
خاویار پاستوریزه دارای بافت کمی متفاوت است. فساد پذیری آن کمتر است و ممکن است قبل از باز شدن نیازی به تبرید نباشد.
«مایکوباکتریوم آفریکانوم» شایع نیست اما علت قابل توجه ایجاد سل در بخشهایی از آفریقا میباشد. «مایکوباکتریوم بوویس» یک علت شایع سل بود اما با ظهور شیر پاستوریزه تا حد زیادی این میکوباکتریوم را به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی در کشورهای توسعهیافته از بین برد. «مایکوباکتریوم کانتی» نادر است و به نظر میرسد به شاخ آفریقا محدود باشد، اگر چه چند مورد در مهاجران آفریقایی دیده شده است. «مایکوباکتریوم میکروتی» نیز نادر بوده و اغلب در افراد دارای نقص ایمنی دیده میشود اما این پاتوژن میتوانست شایعتر از آن باشد که ما فکر میکنیم.
(برخی افراد تحت این رژیم، شیر خام تازه دوشیده شده و تخممرغ نپخته هم مصرف میکنند. البته مصرف شیر خام خطرناک است و برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف، حتماً باید شیر را پاستوریزه نمود. تخممرغ را هم برای نابود کردن سالمونلا باید قبل از مصرف پخت، از هر ۳۰۰۰۰ تخممرغ، یک تخممرغ آلوده به سالمونلا است.[نیازمند منبع]
در دوران مصدق، جهانشاه صالح سمتی نداشت و این در حالی بود که برادرش اللهیار صالح از اعضای جبهه ملی و یاران مصدق بود. پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در کابینه فضلالله زاهدی مجدداً به عنوان وزیر بهداری معرفی شد. در این دوره نخستین کارخانه شیر پاستوریزه را با کمک یونیسف به ایران وارد و در نزدیکی تهران احداث کرد. این کارخانه هم اکنون با نام شرکت صنایع شیر ایران برپاست. تأسیس بنگاه دارویی ایران نیز در زمان وزارت او انجام گرفت.
قابل توجهاست که تماس مستقیم با خون، ترشحات و بافتهای آلوده حیوانات نیز میتواند باعث انتقال ویروس به بدن انسان (از طریق زخمهای پوستی یا افشانهها) گردد. ضمناً خوردن شیر غیر پاستوریزه حیوانات آلوده، عامل دیگر انتقال بیماری به انسان میباشد. شیوع ناگهانی بیماری در بین حیوانات اهلی، میتواند متعاقباً با شیوع ناگهانی در انسانها دنبال گردد که گاهی، منجر به مرگ و میرهای بالایی میشود (به عنوان مثال در سال ۱۹۷۷ همهگیری بیماری در مصر منجر به ابتلای ۲۰۰۰۰۰ نفر به تب دره ریفت و ۶۰۰ مرگ گردید).
فیلماهی، تاسماهی روسی یا چالباش، تاسماهی ایرانی یا قرهبرون، ماهی شیپ و ماهی اوزونبرون یا سوروگا، گونههای اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند. خاویار میتواند بهصورت خام و تازه یا پاستوریزه شده عرضه شود که ارزش غذایی و ارزش اقتصادی آن پس از پاستوریزه کردن، کاهش مییابد.
مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه به خصوص شیر بز،مصرف آب تصفیه نشده و آلوده به کیست یا انگل، مصرف غذاهای دریایی خام
مهمترین راه انتقال وبا، سبزیهای آلودهاست. سبزیهایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی تغذیه میشوند دارای بیشترین آلودگی هستند. وبا در طول تاریخ هفت بار همهگیری جهانی گسترده داشتهاست. امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و آلودگی برخی آب های آشامیدنی دیده میشود. این باکتری در میوهها، سبزیجات خام، آبهای ساکن (راکد)، محصولات دریایی و غذاهای آلوده وجود دارد. در دورهٔ این بیماری از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه باید پرهیز کرد.
جهانشاه صالح (فروردین ۱۲۸۳ آران و بیدگل – ۳ دی ۱۳۷۵ تهران) پزشک، دولتمرد و قانونگذار دوره پهلوی با سابقه سه دوره وزارت بهداری، ریاست دانشگاه تهران و عضویت مجلس سنا بود. سازمان نظام پزشکی، بنگاه دارویی ایران و نخستین کارخانه شیر پاستوریزه در دوران وزارت او تأسیس شد.