گرمابدر
معنی کلمه گرمابدر در دانشنامه عمومی
جمعیت این روستا بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ حدود ۲۸۹ نفر در ۹۰ خانوار بوده است؛ که قطعاً تا کنون تغییر یافته است. اهالی گرمابدر به گویش قصرانی زبان مازندرانی صحبت می کنند.
دانشنامه ایرانیکا درباب زبان منطقه قصران آورده است که باید به دو بخش باید تقسیم شود . زبان بومیان شمال و شمال شرق منطقه بخش درونی قصران نزدیکی بسیار زیادی به زبان مازندرانی دارد. گویش منطقه جنوبی از اوشان در مرکز تا جیرود و تجریش در جنوب شمیران گونه ای فارسی - مازندرانی است و ویژگی های زبان های کاسپین را دارد حسین کریمان در جلد دوم کتاب قصران کوهسران آورده است :منطقه قصران باستانی شامل مناطق اوشان، فشم، شمشک، گاجره و روستاهای کوهپایه ای توچال تا مناطق غربی رودخانه جاجرود. زبان عمومی مردم قصران لهجه ای از زبان باستانی پهلوی است که زبان طبری یا مازندرانی، که از ریشه ی زبانهای دیرین ایرانی است، و عربی و اندکی ترکی، بدان درآمیخته و از زبان دری نیز در قرون اسلامی تاثیر یافته است، و هر چه از ری به مازندران نزدیک تر شوند بر میزان لهجه ی مازندرانی به همان نسبت افزوده می شود، چنانکه در لهجه ی میگون و شهرستانک و لالان و زایگان و روته و گرمابدر و شمشک و دربندسر لهجه ی مازندرانی غلبه دارد
جملاتی از کاربرد کلمه گرمابدر
قله خاتونبارگاه، قلهای در رشته کوه البرز مرکزی واقع در شهرستان شمیرانات، بخش رودبار قصران، شهر فشم و شمال شرقی روستای گرمابدر است و به ارتفاع ۳۸۵۰ متر از سطح دریا واقع شدهاست.
در منتهیالیه دره ای که از فشم به سمت شمال شرق امتداد میابد و روستاهای آبنیک و گرمابدر در آن واقع اند و در نهایت به ارتفاعات حد فاصل این دره و دشت لار متصل میگردد و در موقعیت جغراقیایی ۳۵ درجه و ۵۹ دقیقه و ۴۱٫۶ ثانیه عرض جغرافیایی و ۵۱ درجه و۴۰ دقیقه و ۴۲٫۱ ثانیه طول جغرافیایی و در ارتفاع ۲۸۱۵ متر از سطح دریا و در محلی که معدن زغال سنگ و مواد معدنی دیگر در آنجا وجود دارد محوطه وسیعی واقع شده که به خاتون بارگاه شهرت دارد؛ و کوههای شمال و شمال شرق آن نیز با همین عنوان نامیده میشود.