گرد غوره

معنی کلمه گرد غوره در لغت نامه دهخدا

گرد غوره. [ گ َ دِ رَ / رِ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) گردی است که از غوره انگور گیرند و بر روی غذا پاشند.

جملاتی از کاربرد کلمه گرد غوره

به‌جز مرغ و گوشت، ته‌چین را با بادنجان، اسفناج و لوبیا نیز می‌پزند. برای مثال علی‌اکبر خان آشپزباشی، آشپز دربار قاجار، روش پخت ته‌چین اسفناج را این‌گونه شرح می‌دهد: «اسفناج را شسته، خرد کرده، و زیر آب چلاو گذارده و فشار داده؛ اگر خواهند آلوی بخارایی یا گوجهٔ برقانی یا گرد غوره در لای آن ته‌دیگ، بعد از ریختن یک کفگیر پلاو گذارند؛ آلو و گوجه را هم جداجدا ته‌چین کنند». در این ته‌چین به جای آلو بخارا می‌توان رب انار یا آلوچهٔ هسته‌گرفته را نیز به‌کار برد.