کلم برگ

کلم برگ

معنی کلمه کلم برگ در فرهنگ عمید

نوعی کلم با برگ های پهن و پیچیده به هم که به صورت خام و پخته مصرف می شود، کلم پیچ.

معنی کلمه کلم برگ در دانشنامه عمومی

کلم برگ ( نام علمی: Brassica oleracea var. viridis ) یا کِیل ( به انگلیسی: kale ) نام یک جوره از گونه کلم است. کلم پیچ نوعی سبزیِ برگی است و سرشار از ویتامین آ است. این گیاه در اب و هوای سخت و فصل زمستان رشد میکند و میتواند در دمای کمتر از ۱۵ درجه سانتیگراد زنده بماند. کلم برگ می تواند بعد از یخ زدگی شیرین تر شود. کلم برگ در شرق مدیترانه و آسیای صغیر سرچشمه گرفت، جایی که برای شروع غذا حداکثر تا سال 2000 قبل از میلاد مسیح کشت می شد. گونه های با برگ پیچیده کلم قبلاً همراه با انواع برگهای مسطح در یونان در قرن چهارم قبل از میلاد وجود داشته است.
کلم برگ خام از ٪ ۸۴ آب ، ٪ ۹ کربوهیدرات ، ٪ ۴ پروتئین و ٪ ۱ چربی تشکیل شده است. در یک وعده ۱۰۰ گرمی ، کلم خام ۴۹ کالری و مقدار زیادی ویتامین K را با ۳. ۷ برابر مقدار روزانه تأمین می کند. این یک منبع غنی ( ٪ ۲۰ یا بیشتر از مقدار روزانه ) ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین ۶B ، فولات و منگنز است. کلم برگ منبع خوبی برای تیامین ، ریبوفلاوین ، اسید پانتوتنیک ، ویتامین E و چندین ماده معدنی در رژیم غذایی از جمله آهن ، کلسیم ، پتاسیم و فسفر است. جوشاندن کلم خام باعث کاهش بیشتر این مواد مغذی می شود ، در حالی که مقادیر ویتامین های A ، C و K و منگنز همچنان قابل ملاحظه هستند.

جملاتی از کاربرد کلمه کلم برگ

در سال ۲۰۱۳ سطح زمین زیر کشت توکیو ۷۴۰۰ هکتار است که معادل ۳٫۴ درصد از کل مساحت توکیو است. تا سال ۲۰۱۵ در توکیو ۱۱۲۲۴ خانوار مزرعه دار وجود دارد و جمعیت فعال کشاورزان تجاری ۱۰۹۸۳ نفر است. از این تعداد بیش از ۵۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال هستند. سبزیجات حدود ۶۰ درصد از کشاورزی توکیو را تشکیل می‌دهند. ترب سفید (۱۱۰۰۰ تن؛ ۰٫۸ درصد سهم) و کلم برگ (۱۰۰۰۰ تن؛ ۰٫۷ درصد سهم) و کوماتسونا ۸۶۰۰ تن بالاترین میزان تولید را در بین سبزیجات دارد. سبزیجاتی نیز وجود دارد که توکیو بیشترین سهم برداشت را در ژاپن دارد، مانند شابانک که ۴۴ تن (۲۳ درصد) از ۱۹۴ تن محصول کشور، در توکیو برداشت می‌شود.