چرخ گوشت
معنی کلمه چرخ گوشت در دانشنامه عمومی
نیاز بشر به خوردن گوشت برای تأمین پروتئین های لازم بدن، انسان را به اختراع وسایلی واداشت تا بتواند گوشت شکار خود را قطعه قطعه کند تا برای خوردن مناسب تر گردد. اما با گذشت زمان و تغییر نحوهٔ غذا خوردن و احتیاج بشر به تنوع غذایی، انسان به فکر اختراع وسیله ای افتاد تا بتواند به کمک آن قطعات گوشت را ریزتر کند. در ابتدا از هاون برای این کار استفاده می شد، بدین صورت که گوشت را در ظرفی توخالی می ریختند و با ضربات متعدد و زیاد، اقدام به کوبیدن گوشت در این ظرف به وسیلهٔ هاونگ می کردند؛ اما به دلیل هوشمندی انسان و میل به راحتی بیشتر، در اوایل قرن بیستم، یعنی قبل از جنگ جهانی اول، در کشور آلمان آشپزی ناشناس اقدام به ساخت وسیله ای کرد که با چرخاندن دستهٔ آن می توانست گوشت را به حالت خمیری دربیاورد.
همان گونه که در شکل مشاهده می کنید، این وسیله بسیار ساده بوده و تنها از اجزا بسیار ساده ای ساخته می شد. که عبارتند از تیغه که از جنس فولاد ساخته می شده، میله جلو برنده که به حالت حلزونی ساخته شده و گوشت را با فشار به طرف تیغه هدایت می کرد قطعه بعدی فیلتر بوده که شامل ورقه ای صاف با سطحی سوراخ سوراخ ( متخلخل ) است که محل خروج گوشت خمیر شده از دستگاه بوده است. قسمت دیگر محفظه اولیه گوشت است که دارای دهنه گشاد بوده و محل انداختن گوشت به داخل دستگاه محسوب می شود. اما بعد از جنگ جهانی دوم و استفاده از وسایل برقی به میزان گسترده اولین چرخ گوشت برقی توسط مخترعان آمریکایی ساخته و به طور گسترده وارد بازار جهانی شد بطوری که اولین چرخ گوشت برقی توسط شرکت جنرال موتورز وارد بازار جهانی شد دارای قیمتی زیاد، صدای بسیار بلند و بازده کمی بود اما با ورود کشور ژاپن به جمع تولیدکنندگان، این وسیله با بازدهی بهتر و قیمت مناسب تر وارد بازار شد و مورد استفاده هر خانه ای در دنیا که دارای دسترسی به برق بود گردید.
از مهمترین مشخصات چرخ گوشت می توان به قدرت چرخ کنندگی آن ( بر حسب گرم در دقیقه ) ، سرعت چرخ کنندگی ( بر حسب دور در دقیقه ) ، نوع ولتاژ تغذیه ( برحسب ولت ) ، توان موتور ( بر حسب وات ) ، و وزن دستگاه ( بر حسب کیلوگرم ) نام برد.
جملاتی از کاربرد کلمه چرخ گوشت
ده گوش با نصیحت استاد، ورنه چرخ گوشت به تیغ مکر بخواهد همی برید
سوسیسها به صورت خام و آبپز عرضه میشوند که نوع پخته آن بیشتر رایج است. سوسیسهای پخته نشده دودی رایجترین انواع هستند. برای تولید، گوشت در چرخ گوشت چرخ میشود یا در صورت لزوم همراه با سایر مواد (ادویه، پیاز، سبزی) و وسایلی از این قبیل برش میزنند سپس آن را در روده خوک یا گوسفند پر میکنند یا به شکل دیگری شکل میدهند (مانند وول برتورست) بدون پوشش در آب داغ قرار میدهند به این شکل که سوسیسها را در آب داغ، آبگوشت یا بخار آب داغ میکنند. برای تهیه و مصرف افراد، آنها معمولاً روی گریل یا در تابه سرخ میکنند.