چاپگر جوهرافشان
معنی کلمه چاپگر جوهرافشان در فرهنگستان زبان و ادب

چاپگر جوهرافشان

معنی کلمه چاپگر جوهرافشان در فرهنگستان زبان و ادب

{ink-jet printer} [رایانه و فنّاوری اطلاعات، مهندسی مخابرات] چاپگری که با پرتاب ذرات جوهر بر کاغذ نقش ایجاد کند

معنی کلمه چاپگر جوهرافشان در دانشنامه عمومی

چاپ جوهرافشان ( به انگلیسی: Inkjet Printing ) یکی از روش های چاپ است که تصویر دیجیتال را با افشاندن قطرات جوهر بر روی کاغذ و بستر پلاستیکی بازآفرینی می کند. چاپگرهای جوهرافشان جزء پرکاربردترین چاپگرها هستند.
ایدهٔ چاپ جوهر افشان به قرن بیستم برمی گردد و در دهه ۱۹۵۰ میلادی بود که برای نخستین بار این تکنولوژی به طور گسترده توسعه یافت. اولین چاپگر جوهرافشان در جهان ابتدا توسط یکی از کامندان شرکت کنون در ژاپن به نام ایچیرو اِندو اختراع شد. در اواخر دهه ۱۹۷۰، چاپگرهایی که تصاویر دیجیتال را از طریق کامپیوتر چاپ کنند به طور مشترک توسط شرکت های اپسون، هیولت پاکارد ( HP ) و کَنون توسعه یافت. در سراسر جهان این سه شرکت به همراه شرکت ژاپنی برادر بیشترین فروش پرینترهای جوهر افشان را داشته اند.
چاپگرهای جوهرافشان به دو دسته الف ) خانگی یا اداری و ب ) صنعتی تقسیم می شوند که در مدل خانگی آن ها کاغذ و هد چاپگر حرکت می کنند و در مدل صنعتی آن ها هد ثابت و محصول از زیر هد حرکت می کند. در این نوع چاپگرها از یک کارتریج به عنوان منبع رنگ استفاده می کنند. این کارتریج بر روی صفحه ای که قرار است روی آن عمل چاپ انجام شود حرکت می کند و جوهر از نازل های بسیار ریز آن بر روی صفحه می ریزد و عمل چاپ انجام می شود.
در بازار کامپیوتر، چاپگرهای جوهر افشان زیاد هستند. جوهر افشانها اغلب ارزان قیمت، سریع و کم سر و صدا می باشند و بسیاری از مدل های آن تصاویری با کیفیت های بسیار بالا ایجاد می کند.
مانند بیشتر فناوریهای مدرن، چاپگرهای جوهر افشان امروزی بر اساس پیشرفت گونه های قدیمی تر ساخته شده اند. در بین سازندگان مختلف هیولت پکارد و کانن می توانند ادعا کنند که امتیاز ارتقای جوهر افشان مدرن را به طور مشترک دارند.
چاپگرهای جوهرافشان از اواسط دهه ۱۹۸۰ مطرح و به سرعت متداول گردیدند. شاید یکی از مهم ترین دلایل رشد سریع این نوع از چاپگرها قیمت مناسب آن ها نسبت به کیفیت و کارایی آنان باشد. چاپگرهای جوهرافشان همانگونه که از نام آنان مشخص است، دارای افشانک های بسیار کوچکی می باشند که برای ایجاد تصاویر، قطرات بسیار کوچکی از جوهر را بر روی کاغذ می پاشد. . بدین منظور از روش های متفاوتی استفاده می گردد. در برخی از چاپگرهای جوهرافشان نظیر Canon’s BubbleJet از جوهر داغ شده و در برخی نمونه های دیگر نظیر Epson’s Stylus از هدهای چاپ پیزو الکتریک استفاده می گردد. این چاپگرها معمولاً ساختار پیچیده ای ندارند و تقریباً همه انواع آن ها دارای یک مکانیسم هد چاپ، حرکت دادن هد و اجزای حرکت کاغذ است. این چاپگرها اصولاً جوهر را از میان یکسری مجرای بسیار ریز خارج کرده و روی کاغذ منتقل می کنند. فرایند انتقال جوهر را با روش های مکانیکی یا مبتنی بر گرما انجام می دهند. در چاپگرهایی که از روش گرمایی استفاده می کنند یکسری مقاومت ریز در انتهای هر کدام از مجراهای انتقال جوهر قرار می دهند. این مقاومت ها جوهر موجود در لوله را تحریک کرده و یک حباب بسیار ریز هوا را ایجاد می کنند که قطره ای کوچک از جوهر را به بیرون هدایت می کند. چاپگرهایی که به صورت مکانیکی عمل می کنند نیز همین کار را انجام می دهند اما به وسیله نیرویی که هد بر جوهر وارد می کند.
معنی کلمه چاپگر جوهرافشان در دانشنامه عمومی
معنی کلمه چاپگر جوهرافشان در دانشنامه آزاد فارسی
معنی کلمه چاپگر جوهرافشان در ویکی واژه

معنی کلمه چاپگر جوهرافشان در دانشنامه آزاد فارسی

چاپگر جوهراَفشان (ink-jet printer)
چاپگر غیرضربه ای که در آن جوهر مایع۱ گرم شده و به صورت بخار به جنبش درمی آید و از طریق حفره های کوچکی که در هِد۲ چاپگر قرار دارند به محل چاپ پاشیده می شود تا کاراکتر۳ها یا تصاویر گرافیکی۴ را روی کاغذ تشکیل دهد.
Liquid InkheadcharacterGraphic Image

معنی کلمه چاپگر جوهرافشان در ویکی واژه

چاپگری که با پرتاب ذرات جوهر بر کاغذ نقش ایجاد کند.

جملاتی از کاربرد کلمه چاپگر جوهرافشان

از دیگر مواردی که برای نگهداری از چاپگر جوهرافشان باید رعایت کنید اینکه پرینتر را در محلی که در معرض نور یا حرارت باشد قرار ندهید. نور و حرارت می توانند باعث خارج شدن ماده حلال داخل جوهر شوند و این کار باعث تغلیظ جوهر و در نتیجه مسدود شدن سریعتر هد دستگاه می شود.
هد که مهم‌ترین المان در یک چاپگر جوهرافشان محسوب می‌شود، دارای مجموعه‌ای از افشانک‌ها بوده که قطرات بسیار ریز جوهر را بر روی کاغذ پخش می‌کنند.