معنی کلمه پاراچنار در دانشنامه عمومی
پاراچنار در دره ای سرسبز واقع شده و جاده ای که از این شهر به افغانستان می رود از دره پایه وار و گردنه کُرَّم ( در شمال غربی شهر ) می گذرد. علت نام گذاری آن را وجود درختان کهنسال چنار یا سکونت قبیله پارا یا پاره در پیرامون چنار بزرگی در آنجا می دانند. سیب آن در سراسر پاکستان، مشهور و به خاطر رنگ طلایی اش از زمان انگلیسی ها به گلدن دلیشز معروف است.
عشایر ادی زئی، دوپر زئی، غندی خیل، مستوخیل، حمزه خیل، منگل، مقبل، بنګښ، درزدران منتوان، وزئی، جاجی، غلزجی، لیسانی و پاره در شهر و پیرامون آن سکونت دارند. منطقه پاراچنار در قدیم تابستانگاه عشایر و هم چنین از تابستانگاه های شاهان گورکانی هند بود.
در سال ۲۰۰۷، مقامات جاده تهال - پاراچنار را برای مسافرت ناامن اعلام کردند و این جاده تا سال ۲۰۱۱ بسته بود. ساکنان پاراچنار بدون این جاده می بایست از مسیر کابل - تورخوم برای رفتن به پیشاور و دیگر نقاط پاکستان استفاده می کردند.
پاراچنار قبلاً منطقه قبایلی بوده و دولت فعلی عمران خان مناطق قبایل را در ایالت پختونخواه ضم کرد. و پاراچنار ( کرم ) الان یکی از شهرهای ایالت خیبر پختونخوا به حساب می آید. محصولات پاراچنار دارای زمین پرآب است و بیشتر مردم این شهر شغل کشاورزی دارند، میوه جات و سبزی جات پاراچنار از شهرتی ویژه برخوردار است.