پاراچنار
معنی کلمه پاراچنار در دانشنامه عمومی

پاراچنار

معنی کلمه پاراچنار در دانشنامه عمومی

پاراچنار یا پاره چنار شهری نظامی و پشتون نشین در شمالغرب پاکستان در حدود بیست کیلومتری مرز افغانستان است. این شهر مرکز فرمانداری کُرَّم در استان مرزی شمال غربی است. مردمان این شهر و روستاهای اطراف آن پیرو مذهب تشیع هستند.
پاراچنار در دره ای سرسبز واقع شده و جاده ای که از این شهر به افغانستان می رود از دره پایه وار و گردنه کُرَّم ( در شمال غربی شهر ) می گذرد. علت نام گذاری آن را وجود درختان کهنسال چنار یا سکونت قبیله پارا یا پاره در پیرامون چنار بزرگی در آنجا می دانند. سیب آن در سراسر پاکستان، مشهور و به خاطر رنگ طلایی اش از زمان انگلیسی ها به گلدن دلیشز معروف است.
عشایر ادی زئی، دوپر زئی، غندی خیل، مستوخیل، حمزه خیل، منگل، مقبل، بنګښ، درزدران منتوان، وزئی، جاجی، غلزجی، لیسانی و پاره در شهر و پیرامون آن سکونت دارند. منطقه پاراچنار در قدیم تابستانگاه عشایر و هم چنین از تابستانگاه های شاهان گورکانی هند بود.

در سال ۲۰۰۷، مقامات جاده تهال - پاراچنار را برای مسافرت ناامن اعلام کردند و این جاده تا سال ۲۰۱۱ بسته بود. ساکنان پاراچنار بدون این جاده می بایست از مسیر کابل - تورخوم برای رفتن به پیشاور و دیگر نقاط پاکستان استفاده می کردند.
پاراچنار قبلاً منطقه قبایلی بوده و دولت فعلی عمران خان مناطق قبایل را در ایالت پختونخواه ضم کرد. و پاراچنار ( کرم ) الان یکی از شهرهای ایالت خیبر پختونخوا به حساب می آید. محصولات پاراچنار دارای زمین پرآب است و بیشتر مردم این شهر شغل کشاورزی دارند، میوه جات و سبزی جات پاراچنار از شهرتی ویژه برخوردار است.
معنی کلمه پاراچنار در دانشنامه اسلامی
جملاتی از کاربرد کلمه پاراچنار

معنی کلمه پاراچنار در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] پاراچنار، شهری در ایالت سرحد در شمال غربی پاکستان است که بیشتر مردمان این شهر و روستاهای اطراف آن پیرو مذهب تشیع هستند.
این شهر در °۳۳و´۵۴ عرض شمالی و °۷۰و´۶ طول شرقی در مجاورت مرز افغانستان در درۀ سرسبز کُرَّم در فاصلۀ ۲۸۰ کیلومتری جنوب غربی پیشاور واقع است. درۀ کُرم به دو بخش علیا و سفلی تقسیم می شود و پاراچنار مرکز کُرم علیاست. کُرم که خود سرزمینی کوهستانی است، به دره ای وسیع و گسترده ختم می شود و جلگه ای شیب دار تشکیل می دهد که پارچنار در این جلگه واقع است. بلندیهای این منطقه پوشیده از جنگل، و دارای روستاهایی خوش منظر است و دمای آن در تابستان ها از °۳۷ سانتی گراد تجاوز نمی کند.
برخی علت نام گذاری این شهر را به سبب فراوانی درختان چنار در این منطقه، و برخی دیگر نام آن را برگرفته از نام قبیلۀ «پارا» دانسته اند. اما به نظر می رسد قول نخست مقرون به صحت باشد.

جملاتی از کاربرد کلمه پاراچنار

در دو انفجار دیگر در همین روز جمعه ۲ تیر ۱۳۹۶ در شهر شیعه‌نشین پاراچنار ۶۷ نفر کشته شدند و به این ترتیب در مجموع در سه انفجار در یک روز ۸۵ نفر کشته شده‌اند، حال تعدادی از قربانیان همچنان وخیم است. مسئولیت این دو انفجار را یک گروه افراطی به نام لشکر جنگی قبول کرده‌است.
مهمترین تحول دهه شصت میلادی موج سوسیالیسم بود که تأثیر سیاسی علمای حنفی را کاهش داد. البته باز در ۲۶ فوریه ۱۹۷۲، در عاشورا در دیره غازی خان سنگ اندازی شد. در ماه مه ۱۹۷۳، محله شیعیان گوبند گر در منطقه شیخوپورا مورد حمله گروههای دیوبندی قرار گرفت. در پاراچنار و گلگت نیز درگیری وجود داشت. در سال ۱۹۷۴ میلادی، مردان مسلح دیوبندی در گلگت به روستاهای شیعه حمله کردند. در ژانویه ۱۹۷۵ چندین حمله به مراسم عزاداری محرم در شهر های کراچی، لاهور، چکوال و گلگت صورت گرفت. در یک روستای بابو سابو در نزدیکی لاهور، سه شیعه کشته و بسیاری مجروح شدند.