نبوت پیامبر اسلام

معنی کلمه نبوت پیامبر اسلام در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مقصود از نبوت، نبوت خاصه، پیامبر گرامی اسلام (صلّی الله علیه وآله) است. پیامبر اسلام آخرین پیامبر الهی و شریعت او آخرین شریعت آسمانی است، در این مقاله به تعدادی از معجزات آن حضرت که لازمه هر مدعی نبوتی هست اشاره کرده و استدلال می کنیم.
جامع ترین طریق اثبات نبوت فرد این است که مدعی پیامبری بر اثبات ادعای خود، معجزه بیاورد و با منکران و مخالفان تحدی نماید. در این صورت، اگر آنان از مبارزه با او عاجز شوند، نبوت او ثابت خواهد شد.
انواع معجزات
در این که رسول اکرم (صلّی الله علیه وآله) دعوی نبوت کرده است، تردیدی نیست، چنان که ظهور معجزه های بسیار توسط او نیز از مسلمات تاریخ است. معجزات پیامبر اکرم (صلّی الله علیه وآله) دو گونه است:یکی، قرآن کریم که معجزه علمی و جاودان است؛ و دیگری، معجزات عملی آن حضرت که برخی از آن ها در قرآن کریم و موارد دیگر در کتاب های حدیث و تاریخ نقل شده است، اینک به اختصار این دو قسم از معجزه های پیامبر (صلّی الله علیه وآله) را بررسی می کنیم، تا برهان نبوت او آشکار گردد.
قرآن معجزه جاویدان
قرآن کریم در ابعاد مختلف معجزه است:
← اعجاز ادبی قرآن
...

جملاتی از کاربرد کلمه نبوت پیامبر اسلام

اهل سنت امامت را نوعی حکومت و ریاست بر مردم می‌دانند و به بیعت مردم با امام به عنوان رهبر جامعه اسلامی معتقدند، درحالی که شیعیان امامت را مقامی برای انسان‌های خاص می‌دانند که از طرف خداوند به آنها اعطا شده و در امتداد نبوت پیامبر اسلام است. در میان اهل سنت و شیعیان بر مسائلی مانند راه‌های تعیین خلیفه، ویژگی‌ها و گستره مسئولیت‌های او اختلاف نظر وجود دارد. علاوه بر این؛ در بحث امامت در باور شیعیان امامیه با عقاید دیگر فرقه‌های شیعی (زیدیه و اسماعیلیه) تفاوت‌هایی موجود است. از نقاط مشترک باورهای اهل سنت و شیعیان می‌توان به وجوب اطاعت از امام نام برد که با وجود اختلاف نظرها در بخش‌های مختلف امامت؛ هر دو گروه اطاعت از امام را واجب و ضروری می‌دانند.