مانش
معنی کلمه مانش در لغت نامه دهخدا

مانش

معنی کلمه مانش در لغت نامه دهخدا

مانش. ( اِخ ) دریائی منشعب از اقیانوس اطلس که درشمال فرانسه و جنوب بریتانیا واقع است و برای اتصال فرانسه به انگلستان از راه غیرآبی مدتهاست که نقشه احداث تونلی را در زیر این دریا فراهم آورده اند. ( از لاروس ).
مانش. ( اِخ ) ایالت پنجاهم فرانسه در کنار دریای مانش که قسمتی از نورماندی را شامل است. شهرهای عمده آن «سن -لو» ، «سن -پرف » ، «اورانش » ، «شربورگ » و «کوتانس » ، است. این ایالت از چهار ناحیه و چهل وهشت بخش و ششصدوسی وهشت دهستان تشکیل یافته و در حدود 6412 کیلومتر مربع وسعت و 451939 تن سکنه دارد. در این ایالت بیشتر مردم به کار کشاورزی و تربیت گاو و صید ماهی اشتغال دارند و یک پنجم مردم آن در کارهای صنعتی از قبیل بافندگی و ذوب فلزات وکشتی سازی و تولید وسایل برقی سرگرمند. ( از لاروس ).
مانش. ( اِخ ) قسمت جنوب شرقی «کاستیل جدید» ( اسپانی ) و سرزمینی خشک ولم یزرع است که بوسیله «سروانتس » نویسنده معروف در کتاب «دون کیشوت » مشهور و جاودانی شده است. ( از لاروس ).

معنی کلمه مانش در فرهنگ فارسی

دریای باریکی است میان فرانسه و انگلستان که از اقیانوس اطلس جدا شده و از سوی شرق به [ دریای شمال ] میپیوندد.
قسمت جنوب شرقی کاستیل جدید

معنی کلمه مانش در دانشنامه عمومی

مانش پنجاهمین شهرستان فرانسه است. شهرستان مانش در شمال غربی فرانسه در ناحیه نرماندی و در در ساحل کانال مانش قرار دارد. جمعیت آن در سال ۱۹۹۹ حدود ۴۸۱ هزار نفر و مساحت آن ۵۹۳۸ کیلومتر مربع و مرکز آن سن لو است.
شبه جزیره کوتانس بخشی از مانش است و این منطقه از جنوب تا جنگل نورمن ادامه می یابد. اورانش، سن پروف و کوتانس دیگر شهرهای مهم آن هستند.
مانش یک منطقه پررونق از نظر کشاورزی و دامپروری است. علاوه بر این صنایع بافندگی، ذوب فلزات، صنایع غذائی، تولید وسایل برقی و در شهر شربورگ نیز کشتی سازی موجود است.
نام این منطقه از کانال مانش گرفته شده است.
مانش (مهرستان). مانش، روستایی در دهستان زابلی بخش مرکزی شهرستان مهرستان در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۳۱۴ نفر ( ۷۷ خانوار ) بوده است.
معنی کلمه مانش در فرهنگ فارسی
معنی کلمه مانش در دانشنامه عمومی
معنی کلمه مانش در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه مانش

معنی کلمه مانش در دانشنامه آزاد فارسی

مانْش (Manche)
ولایتی ساحلی در ناحیۀ باس ـ نورماندی (نورماندی سفلا)فرانسه، مقابل دریای مانش، با ۵,۹۴۷ کیلومتر مربع مساحت و ۴۸۰,۹۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۰). مرکز اداری آن سن ـ لواست. سایر شهرهای آن عبارت اند از آورانش، شربور، و کوتانس. غلات، علوفۀ دام، و میوه (به ویژه سیب) محصولات اصلی آن است و پرورش اسب در آن رواج دارد. صنایع فلزکاری، نساجی، و خدمات رسانی دارد. در جنگ جهانی دوم، بسیار خسارت دید.

جملاتی از کاربرد کلمه مانش

این آزادراه که از شهر سوانلی شروع میشود ۸۱.۴ کیلومتر (۵۰.۶ مایل) مسافت دارد و از شهرهای مهمی مانند میدنستون و اشفورد عبور میکند و جنوب شرقی انگلستان به تونل مانش متصل میشود.
گر این بیگانه‌ای کردی نه فرزند ببردی خان و مانش را خداوند
خان و مانش همه براندازد در ره امتحانش بگدازد
بحر اخضر چو فرو ربزد در تنگه مانش تنگهٔ مانش چو پیوندد با بحر شمال
تالک مانش یک اندیس غیرفلزی است که در حوالی شهر بیرک استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، تالک است.سنگ میزبان این اندیس کالردملانژ-فلیش است و دیرینگی آن به دوران کرتاسه بالایی-پالئوسن می‌رسد.
ز صد من در آتابه یک من شراب اگر هست در، خان و مانش خراب
چو جسرت در فراق رام جان داد ز غم در خان و مانش آتش افتاد
هرکه قصد او کند یا کین او جوید به قصد روزگارش تیر گردد خان و مانش تار و مار
فرانسه برای کمک به تقویت امنیت و «تسهیل تبادل اطلاعات عملیاتی» و «همکاری بین‌المللی اجرای قانون» در طول بازی‌ها، با یوروپل و وزارت کشور بریتانیا به توافق رسید. در چارچوب توافق‌نامه‌ها، قرار بود هواپیماهای بدون سرنشین و موانع دریایی بیشتری برای جلوگیری از عبور غیرقانونی قایق‌های کوچک از کانال مانش مستقر شود. ارتش بریتانیا همچنین واحدهای موشکی زمین به هوای استاراستریک را برای امنیت هوایی مستقر کرد. پلیس در پاریس قبل از بازی‌ها بازرسی‌ها و تمرین‌هایی را در واحد خنثی‌سازی بمب شبیه به آماده‌سازی آنها برای جام جهانی راگبی ۲۰۲۳ در ورزشگاه استاد دو فرانس انجام داد.
به آتش خواست سوزد خان و مانش نهاد آن راز پنهان در میانش
از لحاظ جغرافیایی برتاین دماغه بزرگی در شمال غرب فرانسه‌است که بین کانال مانش در شمال و خلیج بیسکای در غرب قرار دارد.
این شبکه تلویزیونی در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۱۹۵۵ شروع به کار کرده‌است و هم‌اکنون در انگلستان، ولز، جنوب اسکاتلند، جزیره من و جزیره‌های مانش قابل دریافت می‌باشد.
فینکل در دانشگاه مانش تحصیل کرد و در سال ۱۹۸۱ دکترای مهندسی برق گرفت. وی سپس به عنوان کارمند تحقیق بعد از دریافت دکتری در دانشگاه ملی استرالیا خدمت کرد. وی یک وسیله تجاری موفق را اختراع کرد که به‌طور قابل توجهی تحقیقات دارو را سرعت می‌بخشد.
بریتانیا در سواحل شمال غربی اروپا واقع شده است و توسط دریای شمال از شبه جزیره اسکاندیناوی و هلند، و توسط کانال مانش از فرانسه جدا می‌گردد. این کشور از دو جزیره اصلی تشکیل شده است؛ جزیره اصلی و بزرگ‌تر «بریتانیای کبیر» نامیده می‌شود و شامل اسکاتلند، ولز و انگلستان است. جزیرهٔ دیگر، جزیره ایرلند است که توسط دریای ایرلند از بریتانیای کبیر جدا می‌شود و شامل ایرلند شمالی (در شمال) و جمهوری ایرلند (در جنوب) می‌باشد. جمهوری ایرلند (ایرلند جنوبی) یک کشور مستقل و عضوی از اتحادیه اروپا است و بخشی از کشور بریتانیا محسوب نمی‌شود.
الیزابت عناوین و مناصب نظامی افتخاری زیادی را در کشورهای مشترک‌المنافع در اختیار دارد، اعطاکننده تعداد زیادی نشان در کشورهایش است و از سایر نقاط جهان افتخارات و جوایزی را دریافت کرده‌است. او در هر کدام از کشورهایش با یک عنوان خطاب می‌شود که از فرمول خاصی پیروی می‌کند: به عنوان مثال در جامایکا او را ملکه جامایکا و سایر ممالک و قلمروهایش خطاب می‌کنند. در جزایر مانش و جزیره من که وابسته به تاج‌وتخت هستند و نه کشورهای جداگانه، او را دوک نورماندی و لرد من خطاب می‌کنند. عناوین دیگر شامل مدافع ایمان، و دوک لنکستر است. رسم است که در آغاز گفتگو او را «علیاحضرت» و در ادامه «خانم» خطاب می‌کنند.
در خلال جنگ‌های داخلی انگلستان (میان پارلمان‌گراها و سلطنت‌طلب‌ها)، جزایر مانش از جرسی به پادشاه وفادار ماند. چارلز دوم پس از اعدام پدرش، چارلز یکم، در سال ۱۶۴۹، در میدان سلطنتی شهر سن هلیه اعلام پادشاهی کرد. سرزمین‌های شمال آمریکا توسط چارلز دوم تقسیم شد. مناطق میان نیوانگلند و مریلند به برادرش، دوک یورک (بعدها شاه جیمز دوم) به عنوان مستعمرات شخصی (در مقابل مستعمرات سلطنتی) بخشیده شد. جیمز دوم نیز بعدها سرزمین میان رود هادسن و رود دلاور را به دو دوستی که پس از جنگ داخلی به سلطنت وفادار مانده بودند، بخشید: سر جرج کارترت و لُرد برکلی آو استراتون. این سرزمین‌ها استان نیوجرسی نام گرفت.
زلف سیاهکارت بی جرم تا که را سوخت کز خان و مانش آخر دود سیه برآمد
جزایر مانش در طول جنگ جهانی دوم توسط نیروهای آلمان از ۳۰ ژوئن ۱۹۴۰ تا مه ۱۹۴۵ اشغال شد.
ز خوشی چون بهشتی خان و مانش همیشه شاد از وی دوستانش
درافگند اسپ بر شه، خسرو نو نبودش خانه، مانش کرد خسرو