نارضایتی
معنی کلمه نارضایتی در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه نارضایتی
یکی از دلایل نارضایتی مردم، فساد مالی قدرتمندان نظام پهلوی بود. در سال ۱۳۵۷ فساد مالی به یکی از مسائل سیاسی عمده بدل شد و بخش اعظم انتقاد از شاه در مورد فعالیتهای غیرقانونی اطرافیان او بود. عباس میلانی یکی از پایههای اصلی نارضایتی مردم را، فساد مالی قدرتمندان میداند. او میگوید هویدا برای متقاعد کردن شاه در محدود کردن فعالیت اقتصادی خاندان سلطنتی تلاش زیادی کرد.
دلایل این کودتا روشن نیست و تا به امروز فرضیههای بسیاری در مورد انگیزه کودتای میتسوهیده مطرح شدهاست. بنابر یکی از این فرضیهها آکچی میتسوهیده که مسئول پذیرایی از ایهیاسو بوده برای ضیافت از بهترین مراکز ماهیگیری کیوتو انواع گوناگون ماهی را تهیه کرده بود، اما بوی ناخوشایند یکی از ماهیهای غذا موجب خشم شدید نوبوناگا نسبت به میتسوهیده شده و خشونت رفتاری نوبوناگا نسبت به وی در همان ضیافت کینهٔ میتسوهیده را برانگیخته است. آکچی میتسوهیده ژنرال ارشد نوبوناگا با چوسوکابه موتوچیکا پیوند دوستی و خانوادگی داشت. یکی دیگر از فرضیههای موجود در مورد علت شورش میتسوهیده علیه نوبوناگا نارضایتی آکچی میتسوهیده از تدارکات حمله نوبوناگا به موتوچیکا است.
انقلاب ۱۱ سپتامبر ۱۹۲۲ (به یونانی: Επανάσταση της 11ης Σεπτεμβρίου 1922) شورش افسران ارتش و نیروی دریایی یونان علیه دولت مستقر آتن بود. در این زمان ارتش یونان در جنگ با ترکیه شکست خورده بود و ناچار به عقبنشینی از آناتولی شده بود. در پی این شکست، نارضایتی افسران به شورشی مسلحانه از طرف نیروهای ضد سلطنت و طرفدار الفتریوس ونیزلوس انجامید. این شورش به سرعت موفق به در اختیار گرفتن قدرت در آتن شد و کنستانتین اول یونان ناچار به استعفا و خروج از کشور گردید. بعد از آن دولتی نظامی بر سر کار آمد که تا سال ۱۹۲۴ که سلطنت ملغی و جمهوری دوم یونان تشکیل شد، قدرت را در اختیار داشت.
در پی اجرای سیاستهای جدید دولت سیزدهم مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت برخی مواد خوراکی در ایران افزایش یافت و به نارضایتی مردم دامن زد. این اعتراضات که در مواردی با سرکوب خشونتبار مأموران امنیتی مواجه شد شامگاه پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت در شهرستانهای درود لرستان، ایذه، اندیمشک و دزفول در خوزستان، یاسوج در کهگیلویه و بویراحمد، شهرکرد و جونقان در چهارمحال و بختیاری و فشافویه در استان تهران به وقوع پیوست.
پس از پایان پیپرویوی آل اوت ۲۰۲۲، سیام پانک که در آن زمان، قهرمان کمربند جهانی ایئیدبلیو بود، از نشست خبری پس از شو استفاده کرد تا نارضایتی واقعی خود را از بعضی از افراد پشت صحنه مثل کلت کابانا، آدام پیج، یانگ باکس و کنی امگا نشان دهد. پس از پایان نشست خبری، گزارش شد که سیام پانک و دوستش، اِیس اِستیل و یانگ باکس و امگا با هم وارد درگیری نسبتا جدی شدند. پس از این حادثه، همه درگیران تعلیق شده و پانک از قهرمانی جهانی و یانگ باکس و امگا از قهرمانی تریوز (تگ تیم سهنفره) تعلیق شدند و تا چند هفته، مسابقات بر سر این کمربندان که فاقد قهرمان بودند، برگزار شد. همچنین قرارداد استیل یک ماه بعد فسخ شد. تعلیق یانگ باکس و امگا در فول گیر همان سال لغو شد و آنها در آن رویداد بازگشتند.
حوثیها با پیشنویس قانون اساسی دولت تازه عبدربه منصور هادی مخالف بودند و با نارضایتی عمومی از تصمیم دولت هادی دربارهٔ سوبسیدها، با تحصن نیروهای مسلح کاخ ریاستجمهوری و محل زندگی عبدربه منصور هادی را محاصره کردند و خواهان امتیازهای بیشتر شدند. آنها عبدربه منصور هادی را وادار به استعفا کردند. این کار باعث کاهش حمایت گروههای سیاسی دیگر از حوثیها شد. از آن هنگام به بعد، حوثیها، مشروعیت خود را از دست داد؛ زیرا آنها توانایی سیاسی لازم برای متحد کردن جامعه متکثر یمن را نداشتند؛ بنابراین ناچار شدند به قوای نظامی خود تکیه کنند.
علاوه بر اینکه تدبر نماید که از نارضایتی او چه می آید و سخط و کراهت او چه فایده می بخشد نه از برای خاطر او تغییر قضا و قدر داده می شود و نه به جهت تسلی قلب او تغییر اوضاع کارخانه هستی می شود.
و شکی نیست که این صفت، منافی مقتضای توحید و ایمان، و موجب سخط پروردگار منان است و بنده عاجز و ذلیل مهینی را که به اسرار قضا و قدر، جاهل و از موارد حکمتها و مصالح، غافل است چکار به اعتراض و انکار بر افعال خداوند خالق عالم حکیم خبیر؟ و مخلوق ضعیف و بیکاره را چه یارای نارضایتی به رضای پروردگار او.
در ۱۷۶۷، پارلمان بریتانیا قوانین تاونزند را تصویب کرد که به موجب آن، بر تعدادی از کالاهای عمده مثل کاغذ، شیشه و چای عوارض دولتی وضع میشد و در بوستون یک هیئت گمرکی تشکیل داد که بر اجرای قوانین تجاری نظارت سختگیرانه داشته باشد. اجرای این قانون موجب نارضایتی مستعمرهنشینان شد و بخشی از آنها دست به بایکوت کالاهای وارداتی از بریتانیا زدند که البته تاثیر چشمگیری نداشت زیرا کالاهای مشمول قوانین تاونزند بسیار پرمصرف بودند.
این در حالیست که مخالفان این نهاد معتقدند که امکان ایجاد و پس از آن نیز حفظ واحد پول یکسان برای کشورهایی با الگوهای متفاوت رشد و پیشرفت وجود ندارد، چرا که شرایط آنها باهم متفاوت است. به علاوه آنها از عدم استقلال این روزهای این نهاد و سلطهٔ اعضای پرنفوذ بر آن ابراز نارضایتی میکنند
مشهورترین روایتی که از پیامبر اسلام دربارهٔ پوشش اعضای بدن زنان وجود دارد، روایتیست که از چند طریق با جزئیات متفاوت نقل شده و در آن پیامبر اسلام در خانه در حضور همسرش (عایشه یا ام سلمه) از پوشش زنی (اسماء یا دختری تازهبالغ) ابراز نارضایتی میکند و میگوید تنها موضع قابل کشف برای زنان صورت (یا صورت و دو دست) است. در صحت این حدیث اختلاف نظر وجود دارد. برای نمونه، نگارندهٔ سنن ابوداوود خود به ضعیف بودن منبع این حدیث اشاره کرده، چرا که راوی حدیث، خالد بن دریک، که حدیث را بیواسطه از قول عایشه نقل کرده، هرگز عایشه را ندیدهاست.