نارک
معنی کلمه نارک در لغت نامه دهخدا

نارک

معنی کلمه نارک در لغت نامه دهخدا

نارک. [ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان زیرکوه باشت و بابوئی بخش گچساران شهرستان بهبهان. در 34هزارگزی شمال شرقی گچساران و 12هزارگزی شمال جاده شوسه باشت به بهبهان ، در ناحیه کوهستانی معتدل با هوای مالاریاخیزی واقع است و 300 تن سکنه دارد که از ایل بابوئی هستند. آبش از چشمه و محصولش غلات و لبنیات و شغل مردمش زراعت و حشم داری و صنایع دستی آنجا گلیم بافی و عبابافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ص 352 ).
نارک. [ رِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جاوید بخش فهلیان و ممسنی شهرستان کازرون. در 18هزارگزی مشرق فهلیان ، در تنگ اﷲ واقع است. ناحیه ای کوهستانی و گرمسیر و مالاریائی است و 119 تن سکنه دارد. آبش از چشمه و محصولش غلات و شغل مردمش زراعت است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ص 232 ).
نارک. [ رِ ] ( اِخ )دهی است از دهستان توابع ارسنجان بخش زرقان شهرستان شیراز، در 76هزارگزی مشرق زرقان و یک هزارگزی راه فرعی خفرک به توابع ارسنجان ، در جلگه ای واقع است. هوایش معتدل و مالاریائی است و 70 تن سکنه دارد،آبش از قنات و محصولش غلات و چغندر و شغل مردمش زراعت است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ص 232 ).
نارک. [ رَ ] ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان فراشبند بخش مرکزی شهرستان فیروزآباد. این ده 29 نفر سکنه دارد و در 33هزارگزی مغرب فیروزآباد و پنج هزارگزی راه مالرو عمومی واقع است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ص 232 ).

معنی کلمه نارک در فرهنگ فارسی

ده کوچکیست از دهستان فراشبند بخش مرکزی شهرستان فیروز آباد .

معنی کلمه نارک در دانشنامه عمومی

نارک (تاجیکستان). نارَک ( به تاجیکی: Норак ) شهری در ولایت ختلان تاجیکستان است. نارک کنار رودخانهٔ وخش، ۸۸۵ متر بالای سطح دریا و در ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی دوشنبه واقع شده است. این شهر ۱۸٬۹۵۰ نفر ( برآورد سال ۲۰۰۸ ) جمعیت دارد.
شهر نارک در کنارۀ رود وخش قرار دارد. مساحت این شهر بیش از ۳۲۴٫۵ کیلومتر مربع است. از نارک تا شهر دوشنبه ۶۴ کیلومتر و تا مرکز ولایت ختلان یعنی شهر باختر ۱۳۰ کیلومتر است. از کوه های پیرامون نارک، کوه نارک با ۱٬۷۱۴ متر، بلندترین ارتفاع را دارد. همچنین این شهر دارای یک ناحیۀ نظامی است، با کارکنانی که در کنار امکانات تجسسی ماهواره ای کار می کنند.
در کتاب تاجیکان اشاره می شود که در عصر سنگ در این مکان انسان زندگی می کرده است. مورخان چهل هزار یافته از حفریات نارک پیدا کرده اند که حاصل آموزش و خلاصه نویسی های متخصصین اند.
با برقرار شدن حکومت شوروی در این گوشهٔ تاجیکستان هم نشانه های حیات نو پیدا شدند. همان سال ها برقکاران شوروی به ساخت نیروگاه آبی - برقی در نارک توجه نشان دادند. شهر در سال ۱۹۶۰ در پی ساخت سد نارک، که در سال ۱۹۸۰ به اتمام رسید، مشهور شد. نارک در ۱۶ دسامبر سال ۱۹۶۰ رسما به عنوان شهر ثبت شد.
معنی کلمه نارک در فرهنگ فارسی

جملاتی از کاربرد کلمه نارک

روستای بیغرد وتنگ نارک در قرن ۸ میلادی بنیان‌گذاری شده و بعد از شهرستان خنج قدیمی‌ترین منطقه هستند. مناطق باستانی و طبیعی بیغرد عبارت اند از قلعه توخ؛ قلعه شاهنشین؛ چشمه تنگ نارک؛ مقبره پیرجفتی؛ مقبره سید مکرم.
آب نارک (فسا)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان فسا در استان فارس ایران است.
اوختانس سباستاتسی (ارمنی: Ուխտանես Սեբաստացի؛ ۹۳۵ – ۱۰۰۰) تاریخ‌نگار اهل ارمنستان بود. وی تحت نظارت آنانیا بنیانگذار صومعه نارک تحصیل نمود و در نهایت به مقام اسقفی سباستیا (ح. ۹۷۰–۸۵) و احتمالاً همچنین رها (پسا-۹۸۵) نایل گشت. اوختانس در اصل به خاطر نگارش کتاب تاریخی اش که شامل سه بخش «تاریخچه پاتریارک‌ها و پادشاهان ارمنستان»، «تاریخچه جدایی ارمنیان و گرجیان» و «دربارهٔ غسل تعمید ملت» می‌باشد شناخته شده‌است.
این روستا در دهستان تنگ نارک قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۱ نفر (۲۵ خانوار) بوده‌است.
بیغرد دارای بیشتر از ۸۰۰ خانهٔ مسکونی و جمعیتی بیشتر از ۳۸۵۴ نفر است. روستای بیغرد مرکز دهستان تنگ نارک می‌باشد
آب نارک (استهبان)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان استهبان در استان فارس ایران است.