ونزوئلا
معنی کلمه ونزوئلا در فرهنگ فارسی

ونزوئلا

معنی کلمه ونزوئلا در فرهنگ فارسی

کشور جمهوری واقع در شمال امریکای جنوبی که محدود است از طرف شمال بدریای آنتیلها از مغرب به کلمبیا از جنوب به کلمبیا و برزیل و از مشرق به گویان انگلیس و اقیانوس اطلس . ۹۱۲٠۵٠ کیلومتر مربع مساحت و ۱۲/۷۴٠/٠٠٠ تن سکنه دارد که علاوه بر سرزمین اصلی ۷۲ جزیره هم در اختیار دارد و رود معروف [ ارنوک ] چهار پنجم آنرا مشروب میسازد . ونزوئلا یکی از کشورهای بزرگ نفت خیز جهانست که محصول آن روزانه در سال ۱۹۵۷ به ۲۷۷۹۲۴۵ چلیک رسیده است علاوه بر نفت معادن آهن طلا مس زغال نمک . قلعی پنبه نسوز الماس و میکا دارد. قهوه یکی از محصولات کشاورزی آنست و بعد از نفت بزرگترین محصول صادراتی کشور است . محصولات دیگر کشاورزی : قند کاکائو کائوچو . صنایع جدید : فولادسازی مواد شیمیائی نفتی شیشه و کاغذ. زبان رسمی مردم اسپانیولی است . پایتخت آن کاراکاس که ۲/۳۱۳/٠٠٠ تن سکنه آنست و پیش بندر آن در کنار دریای آنتیل شهر [ لاگرا ] است که مرکز صنایع فلزی می باشد . شهرهای معروفش بارکیزیمتو و ماراکایبو میباشد .

معنی کلمه ونزوئلا در دانشنامه عمومی

ونزوئلا ( به اسپانیایی: Venezuela ) با نام رسمی جمهوری بولیواری ونزوئلا ( به اسپانیایی: República Bolivariana de Venezuela ) کشور مستقل و فراقاره ای در شمال آمریکای جنوبی و با جزیره هایی در دریای کارائیب است. ونزوئلا با ۳۰ میلیون نفر جمعیت، پنجاهمین کشور پرجمعیت جهان و با ۹۱۶٬۴۴۵ کیلومترمربع مساحت، سی وسومین به لحاظ وسعت، در میان کشورهای جهان است. پایتخت و بزرگ ترین شهر آن کاراکاس است.
ونزوئلا از شرق با گویان ( ۷۸۹ کیلومتر ) ، از جنوب با برزیل ( ۲٬۱۳۷ کیلومتر ) و از غرب با کلمبیا ( ۲٬۳۴۱ کیلومتر ) مرز مشترک دارد. در شمال ونزوئلا دریای کارائیب قرار گرفته که در آن کشورهای جزیره ای آمریکای مرکزی قرار گرفته اند. ونزوئلا همچنین جزیره هایی در آمریکای مرکزی دارد و به همین دلیل، کشوری واقع در آمریکای جنوبی و مرکزی محسوب می شود. طول خطوط ساحلی این کشور ۲٬۸۰۰ کیلومتر است. ونزوئلا در میان کشورهای آمریکای لاتین قرار دارد و با توجه به قرارگیری استعمار امپراتوری اسپانیا در این ناحیه؛ فرهنگ پذیری آن تحت تأثیر فرهنگ اسپانیای نو قرار گرفته و بدین ترتیب زبان رسمی آن زبان اسپانیایی است. کریستف کلمب کاشف ایتالیایی تبار، زمانی که در سال ۱۴۹۸ به کرانه های شرقی این کشور رسید، به قدری مجذوب چشم انداز منطقه شد که آن را «سرزمین زیبایی» ( Tierra de Gracia ) نامید که از آن زمان تاکنون لقب این کشور بوده است.
ونزوئلا کشوری سرسبز در منطقه گرمسیری، دارای اقلیم گرمسیری است. ونزوئلا همچنین دارای تنوع زیستی فراوان است و میان کشورهای دارای تنوع زیستی کلان قرار دارد. ونزوئلا بعدتر، به طور کامل مستعمره امپراتوری اسپانیا شد، سپس در ۵ ژوئیه ۱۹۱۱ به یک حکومت مستقل تبدیل و در حال حاضر یک جمهوری فدرال است. در طول تاریخ، ونزوئلا با گویان بر سر قلمرو درگیری و مشاجراتی داشته است که عمدتاً مربوط به منطقه اسکیبو می شود و همچنین با کلمبیا بر سر خلیج ونزوئلا و همکاری با ایران درگیری داشته است. ونزوئلا امروزه در بعد وسیع به خاطر صنعت نفت، گوناگونی زیستی و منابع طبیعی آن شهرت یافته است.
ونزوئلا بزرگ ترین ذخیره نفتی در اوپک و جهان را داراست امّا در رتبه ۷۵ام در رده تولید ناخالص داخلی قرار دارد. بعد از روی کار آمدن هوگو چاوِز و ایجاد اندیشه چپ گرای انقلاب بولیواری و سیاست های خارجی به خصوص، ونزوئلا با داشتن ذخایر نفتی فراوان دچار مشکلات اقتصادی شدید شد. این مشکلات اغلب به خاطر سیاست های چاوز در برابر جامعهٔ جهانی و آمریکا است. بولیوار ونزوئلا، یکای پول ونزوئلا دومین واحد پولی کم ارزش در جهان است. هوگو چاوز چندین بار با کوبا، نیکاراگوئه و ایران، برای مقابله با تحریم های ایالات متحده، همکاری داشته است.
ونزوئلا (پوبلو). ونزوئلا ( پوبلو ) ( به انگلیسی: Venezuela ( Pueblo ) ) یک منطقهٔ مسکونی در ایالات متحده آمریکا است که در سان خوآن واقع شده است.
ونزوئلا ۱٬۴۴۰ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه ونزوئلا در دانشنامه عمومی
معنی کلمه ونزوئلا در دانشنامه اسلامی
جملاتی از کاربرد کلمه ونزوئلا

معنی کلمه ونزوئلا در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] ونزوئلا کشوری در شمال آمریکای جنوبی و در ساحل جنوبی دریای کارائیب. ورود اسلام در این کشور همزمان با مهاجرت مسلمانان به دیگر مناطق آمریکایی لاتین است. آخرین مهاجرت گسترده به قرن بیستم برمی‎گردد که در آن مسلمانان قاره آسیا و به صورت دقیق از سه کشور سوریه، لبنان و فلسطین به سبب جنگ‎های داخلی و منطقه‎ای و بروز برخی مشکلات در کشور خود برای کسب و کار به این کشور مهاجرت کردند. در گزارش‎ها آمار مسلمانان در ونزوئلا را به حدود ۹۵,۰۰۰ تخمین زده‎اند که سهم شیعیان در آن حدود ۲۰ هزار نفر است. بیشتر شیعیان در کاراکاس و جزیره مارگاریتا ساکن هستند و برخی از آنان به تجارت مشغول هستند.
ورود اسلام در ونزوئلا برای نخستین بار در دوره استعمار اسپانیایی‎‏ها توسط مهاجران مسلمان گزارش شده است. از آن پس مهاجرت‏هایی از هند صورت گرفت. چون مهاجران از آغاز ورود با دشواری هایی روبرو بودند، از این رو اسلام در ونزوئلا جایگاه قابل توجهی در این کشور به دست نیاورد. مسلمانانی که در نیمه دوم قرن بیستم میلادی از کشورهایی چون سوریه، لبنان، فلسطین و پاکستان برای اشتغال به ونزوئلا مهاجرت کردند، گروه جدیدی را تشکیل دادند. این افراد توانستند اولین جماعت مسلمان را پدید آورند. در سال ۱۹۹۶م در کاراکاس (مرکز حکومت ونزوئلا) اولین مرکز اسلامی تأسیس شد که در ابتدا مسجد بود امّا بعدها برخی پروژه‏ های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی دراین مرکز شکل گرفت و مدرسه‎ه‏ایی برای آموزش زبان عربی راه اندازی شد. یک کتابخانه و چاپخانه از ضمائم آن است. در این مرکز اسلامی، آثار دینی به زبان عربی و زبان‏‎های دیگر ترجمه و منتشر می‎شود. به گزارش مرکز تحقیقات پیو، در سال ۲۰۱۰م جمعیت تخمینی مسلمانان در ونزوئلا ۹۵,۰۰۰ نفر است که بیشتر آنان در پایتخت زندگی می‎کنند. مسلمانان در کاراکاس، جزیره مارگاریتا و سان‏فلوبه مساجدی دارند و علاوه بر آن، دارای کلوپ و انجمن‏‎های متعددی هستند. در سال ۱۹۸۰م بخش‏‎ فلسفه اسلامی و تحقیقات عربی در دانشگاه کاراکاس افتتاح شد. از سال ۱۹۸۸م نیز فعالیت‎‏هایی برای تأسیس این بخش‎‏ها در دانشگاه مریدا آغاز گردیده است بیشتر مسلمانان ونزوئلا کارگر و خرده ‏فروش‏‎اند و برخی نیز تاجر یا متخصص هستند.
گسترش تشیع در ونزوئلا همانند دیگر مناطق آمریکای لاتین با مهاجرت شیعیان لبنان به این منطقه رقم خورد. این مهاجرت‎ها از نیمۀ دوم قرن بیستم آغاز و تاکنون ادامه دارد. انگیزه مهاجرت اتباع لبنان به این منطقه بیشتر فعالیت‎های تجاری و اقتصادی بوده است. طبق برخی گزارش‎ها شمار شیعیان ساکن در ونزوئلا به حدود ۲۰ هزار می‎رسد که به صورت پراکنده در این کشور زندگی می‎کنند. بیشتر آنان در شهر کارکاس و در جزیره مارگاریتا ساکن هستند، شغل شیعیان مهاجر در کشور ونزوئلا تجارت و بازرگانی است، شیعیان دو گروه سیاسی مطرح امل و حزب الله و هم چنین عراقی ها و سوری های شیعه اکثریت جامعه شیعیان ونزوئلا را تشکیل می دهند.

جملاتی از کاربرد کلمه ونزوئلا

روز ۴ سپتامبر ۲۰۱۷ امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه با شخصیت‌های ارشد اپوزیسیون ونزوئلا که در حال اجرای تور اروپائی برای صف آرائی کردن فشار بین‌المللی علیه نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا هستند، ملاقات کرد. جولیو بورگس رئیس کنگره ونزوئلا گفت: «من بر فوریت بازگشائی درب برای کمک‌های انساندوستانه در ونزوئلا تأکید کردم و ماکرون گفت که مشتاق کمک است و ارسال کمک‌ها یک گزینه می‌باشد.»
این بانک در بخش بین‌المللی فعالیت گسترده‌ای دارد و دارای شعبه عملیاتی در کشورهای بلژیک، شیلی، آلمان، هنگ کنگ، مراکش، هلند، سوئیس، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، ایتالیا و ونزوئلا می‌باشد. بخشی از سهام بانکو پوپولار اسپانیول در بازار بورس مادرید دادوستد می‌شود.
تورم در ونزوئلا در دوران ریاست جمهوری چاوز همچنان بالا بود. تا سال ۲۰۱۰، تورم هرگونه پیشرفت افزایش دستمزد را حذف کرد. نرخ تورم در سال ۲۰۱۴ به ۶۹٪ رسید و بالاترین نرخ تورم در جهان بود. در سال ۲۰۱۵ به ۱۸۱ درصد، در سال ۲۰۱۶ به ۸۰۰ درصد، در سال ۲۰۱۷ به ۴۰۰۰ درصد و در فوریه ۲۰۱۹ به ۲۲۹۵۹۸۱ درصد افزایش یافت.
لوئیزا اُورتگا، دادستان کل ونزوئلا ۲ اوت ۲۰۱۷ دستور رسیدگی قضائی به اتهامِ تقلب و دستکاری در انتخابات مجلس مؤسسان را صادر کرد وی گفت برای این تحقیقات دو دادرس دادسرای کشور مسئول شده‌اند. پیش از این مدیرعامل شرکت انگلیسی اسمارت ماتیک که شرکت برگزارکنندهٔ انتخابات بود فاش کرده بود که میزان شرکت در رأی‌گیری بسیار کمتر از شمار اعلام شده توسط مقامات ونزوئلا بوده‌است. اورتگا همچنین خواهان لغو جلسه افتتاحیه مجلس مؤسسان به دلیل تقلب در انتخابات شد.
بانک مشترک ایران و ونزوئلا بانکی است که در سال ۱۳۸۸ به‌منظور تسهیل روابط اقتصادی ایران و ونزوئلا تأسیس شد.
طی چهار ماه اعتراضات بی‌وقفه و درگیری‌های خشونت‌آمیز در ونزوئلا که از ماه آوریل ۲۰۱۷ آغاز گردید بیش از ۱۲۰ تن کشته و هزاران نفر زخمی شدند. انتخابات روز یکشنبه نیز با تظاهرات گسترده و خشونت‌هایی همراه بود که حداقل ۱۰ کشته به جا گذاشت.
در طول دهه ۱۹۳۰ این شرکت، فعالیت خود را در ایالات متحده، ادامه داد. شرکت هالیبرتون، در سال ۱۹۴۰ اولین دفتر خارج از ایالات متحده را، در کشور ونزوئلا تأسیس نمود. در ۱۹۴۷ اولین کشتی چندمنظوره حفاری را طراحی کرد و با این کار، صنعت نفت و مخصوصأ بخش حفاری را، وارد فاز جدیدی نمود!
روز ۳۱ ژوئیه کمیسیون انتخابات ونزوئلا میزان مشارکت در انتخابات روز گذشته را ۴۱٫۵ درصد یعنی حدود هشت میلیون نفر از جمعیت سی میلیونی این کشور اعلام کرد و این در حالیست که مخالفان میزان مشارکت را ۱۲ درصد اعلام کرده‌اند. خولیو بورخس، رئیس مجلس ونزوئلا، که در کنترل مخالفان است، گفت مجلس تشکیل شده توسط حکومت مادورو را به رسمیت نمی‌شناسد و مجلس ملی به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد.
دفتر مرکزی اویور ایرلاینز در ایالت آنسوآتگی، ونزوئلا واقع شده‌است و به ۱۵ مقصد، پرواز مستقیم انجام می‌دهد.
کاپریلس در انتخابات منطقه‌ای سال ۲۰۰۸، توانست در مقابل دیوس دادو کابللو، پست فرمانداری را از آن خود سازد. وی در دوران تصدی این موضع، سرمایه‌گذاری در زمینه تعلیم و تربیت را بدست گرفت و تا سال ۲۰۱۱ توانست ۳۹ مدرسه تأسیس کند که این رقم در مقایسه با دوران فرماندار قبلی که فقط ۸ مدرسه تأسیس کرده بود، رقم قابل توجهی است. کاپریلس در سال ۲۰۱۲ در پیروی از قانون اساسی ونزوئلا که اجازه نمی‌دهد کسی که برای ریاست جمهوری کاندید می‌شود پست فرمانداری هم داشته باشد، این پست را به آدریانا دی الیا واگذار کرد. اما مجدداً در دسامبر همان سال در رقابت با وی، این پست را بدست آورد.