کمرشکن

کمرشکن

معنی کلمه کمرشکن در لغت نامه دهخدا

کمرشکن. [ ک َ م َ ش ِ ک َ ] ( نف مرکب ) کمرشکننده. آنچه که کمر شخص را بشکند. ( فرهنگ فارسی معین ). || کنایه از طاقت فرسا. بسیار سنگین. ( فرهنگ فارسی معین ). که تحمل آن صعب یا نامقدور باشد. شاق. سخت. فوق طاقت. خرج یا زیانی بگزاف : مخارج کمرشکن. غرامت کمرشکن. تنزیل پول در ایران کمر شکن است. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). || ( اِ مرکب ) نوعی تفنگ شکاری ته پر که با کشیدن ضامنی لوله تفنگ در ناحیه قنداق خم می شود و انتهای لوله تفنگ بیرون می آید تا فشنگ تازه را در آن جای دهند و سپس بحالت اول درآورندتیراندازی را و غالباً تفنگ های کمرشکن دولول است.

معنی کلمه کمرشکن در فرهنگ معین

( ~ . ش کَ ) ۱ - (ص فا. ) کار سخت و گران ، امر دشوار. ۲ - (ص مر. ) پهلوان ، دلیر، شجاع . ۳ - (اِمر. ) بالای کوه ، کمر کوه .

معنی کلمه کمرشکن در فرهنگ عمید

۱. ویژگی آنچه فشار زیادی به کمر وارد کند.
۲. [عامیانه، مجاز] دشوار، طاقت فرسا: مشکلات کمرشکن.
۳. [مجاز] ویژگی وسیله ای که از وسط خم می شود.

معنی کلمه کمرشکن در فرهنگ فارسی

( صفت ) ۱ - آنچه که کمر شخص را بشکند . ۲ - طاقت فرسا بسیار سنگین : مخارج کمر شکن .

معنی کلمه کمرشکن در دانشنامه عمومی

کمرشکن (کشنده). کمرشکن ( به انگلیسی: Lowboy ) نوعی از کشنده های جاده ای می باشد که قادر است بارهای فوق سنگین را جابجا نماید. این کشنده از ارتفاع پایین تری نسبت به سایر کشنده های جاده ای برخوردار است و همین پایین آوردن مرکز جرم باعث پایداری بهتر محموله سنگین وزن در عبور از ناهمواری ها و در مواقع پیچیدن کشنده می باشد؛ مزیت دیگر پایین آوردن سطح این کشنده، آن است که می توان محوله های مرتفع تری را نسبت به کشنده های رایج جاده ای حمل کند و در عبور از زیر پل ها و کابل های شبکه توزیع برق، قابلیت مانور بیشتری داشته باشد.

معنی کلمه کمرشکن در ویکی واژه

کار سخت و گران، امر دشوار.
پهلوان، دلیر، شجا
بالای کوه، کمر کوه.

جملاتی از کاربرد کلمه کمرشکن

هزینه درمان این بیماری‌ها معمولاً بسیار گران بوده و اغلب خانواده‌های درگیر از قشرها کم درآمد جامعه می‌باشند، تأمین هزینه‌های گزاف و بسیار گران درمانی و داروئی این بیماران در وضعیت سخت معیشتی امروز، قطعاً برای خانواده‌های با درآمد متوسط و حتی بالاتر کمرشکن و غیرقابل تحمل می‌باشد و معمولاً آن‌ها دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شوند و بعضاً موجب بروز مشکل در کیان خانواده می‌گردد و در درمان طولانی مدت اجباراً بیماران رها شده و بدست حوادث روزگار سپرده می‌شوند، شرایط فوق علاوه بر تشدید ناراحتی این بیماران و نگرانی خانواده‌ها، مشکلاتی را نیز برای جامعه به وجود می‌آورند.