هوازی اجباری
معنی کلمه هوازی اجباری در دانشنامه عمومی
باکتریهای هوازی اولاً با انجام متابولیسم هوازی در حضور اکسیژن انرژی موردنیاز خود را تهیه میکنند. ثانیاً به دلیل داشتن انزیمهایی مانند کاتالاز ( که پراکسید هیدروژن را به آب و اکسیژن تجزیه می کند ) ، پرکسیداز ( که بواسطه آن NADH + H2O2 به NAD و O2 تبدیل می شوند ) و سوپراکسید دیسموتاز ( که بواسطه آن سوپراکسید به پراکسید هیدروژن تبدیل می شود ) سمیت پراکسید و رادیکالهای آزاد اکسیژن را که طی متابولیسم در حضور اکسیژن تولید شده اند برطرف می کنند.
ارگانیسم های بیهوازی اختیاری مانند اشریشیا کولی می توانند بین انواع هوازی و غیرهوازی دگرگشت ( متابولیسم ) تغییر جهت دهند. تحت شرایط بی هوازی، آن ها به وسیله تخمیر یا تنفس بی هوازی رشد کرده، اما در حضور اکسیژن به سمت تنفس هوازی برمی گردند.
ارگانیسمهای تحمل کننده هوا فقط متابولیسم غیراکسیداتیو دارند ولی بدلایلی مانند وجود آنزیمهای فوق در برابر اکسیژن مقاومند.
تنفس بیهوازی شامل گلایکولیز و تخمیر می باشد . تنفس هوازی شامل قندکافت ( گلیکولیز ) ، چرخه کربس ، فسفوریلاسیون اکسیداتیو و نهایتاً تولید ATP است . در فسفوریلاسیون اکسیداتیو نسبت به تخمیر انرژی بیشتری بدست میاید لذا باکتریهای این رده رشد سریعتری دارند. متابولیسم بیهوازی:
C6H12O6 + 2 ADP + 2 phosphate → 2 lactic acid + 2 ATP
متابولیسم هوازی و نتیجه نهایی:
معنی کلمه هوازی اجباری در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه هوازی اجباری
لپتوسپیراها باکتریهای بلند و باریکی هستند که در حدود ۱/۰ میکرومتر عرض و ۶ تا ۲۰ میکرومتر طول داشته و یک یا دو انتهای آنها قلاب مانند میباشد. آنها با رنگهای باکتریایی معمولی خوب رنگ نگرفته و با میکروسکپ زمینه تاریک بهتر دیده میشوند. لپتوسپیراها هوازی اجباری هستند که میتوانند در محیط کشت مایعی که به آن سرم یا آلبومین افزوده شدهاست رشد کنند.