هادس
معنی کلمه هادس در فرهنگ فارسی
معنی کلمه هادس در دانشنامه عمومی
بازی هادس، روایت گر داستان زاگرئوس، پسر هادس است. پسری که از مکانی که در آن زندگی می کند راضی نیست و سودای مهاجرت به المپ و همنشین شدن با خدایان باکلاس و اشرافی آن را در سر می پروراند. به همین خاطره می خواهد به کوه المپ برود. این در حالی است که پدرش مخالف سرسخت این کار است و تمام تلاش خود را می کند تا مانع از موفقیت زاگرئوس شود. همچنین در طول سفر زاگرئوس، پدرش سعی می کند تا با استفاده از قهرمانان و الهه هایی که تحت سلطه اش قرار دارند، مسیر او را ببندد و مانع از پیشروی زاگرئوس از دنیای زیرزمین به سمت المپ شود. در این راه زاگرئوس با الهه های کوه المپ و قهرمانان نامی برخورد می کند. از جمله تسئوس که توهمات قهرمانانه او را تبدیل به دلقکی مضحک کرده تا شخصیت هایی مثل آشیل و سیزیف که با روحیات خاص خود به قهرمان داستان در راه رسیدن به هدفش کمک می کنند تا هیپنوس که بعد از هر تجربهٔ مرگ در انتظار قهرمان داستان است تا مرگش را به او یادآوری کند.
هادس در گیم آواردز ۲۰۱۸ در ۶ دسامبر ۲۰۱۸ معرفی شد و به عنوان یکی از اولین عناوین شخص ثالثی که در فروشگاه تازه معرفی شده اپیک گیمز عرضه می شود تأیید شد. به گفته جف کیگلی، مجری و برگزارکننده برنامه جوایز بازی، نشستی در فوریه دربارهٔ هادس و قصد آن ها برای انتشار آن به عنوان یک عنوان دسترسی اولیه در همان روز جوایز بازی بود. اپیک گیمز یک انحصاری زمان بندی شده در فروشگاه اپیک گیمز بود که بعداً در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۹ برای استیم منتشر شد.
استودیو سوپرجاینت گیمز در حین ساختن بازی پایِر، می خواست در بازی، بازیکن بتواند در آن با چند بار به پایان رساندن آن، داستان شاخه ای بازی را متوجه شود؛ اما به دلیل ماهیت روندبازی، نمی توانستند اینکار را انجام دهند. به همین خاطر تیم استودیو تصمیم گرفتند از ژانر روگ لایک در بازی دیگر استفاده کنند. چون به دلیل مرگ های زیاد و دوباره بازی کرد بازی هادس به آنها این فرصت را می داد تا در طول چند بار اجرا، این داستان های شاخه ای را برای بازیکن تعریف کنند. برای همین، بعد از ساخته شدن بازی پایِر، مستقیم وارد مراحل ساخت و توسعه بازی هادس شدند.
معنی کلمه هادس در دانشنامه آزاد فارسی
هادِس
در اساطیر یونان، جهان مردگان. ارواح (سایه ها) پس از مرگ به آن جا می روند و معمولاً به صورت غار یا مغاکی در زیر زمین تصویر شده است که کِرِبروس، سگ سه سر، در مدخل آن نگهبانی می داد. پلوتونفرمانروای هادس بود که او نیز در ابتدا هادس (همتای دیس در اساطیر روم) نام داشت. پلوتون برادر زئوس بود و با پرسفونه، دختر دِمِتِر و زئوس، ازدواج کرد. تارتاروساسفل السافلین درجات هادس و جایگاه گناهکاران بود و نوعی جهنم به شمار می آمد. الوسیوم (الیزه) بهشت کسانی بود که مشمول لطف خدایان می شدند و شاعران دوره های بعد آن را متعلق به بخشی از هادس دانسته اند که رادامانتوس، داور مردگان، بر آن حکومت می کرد. ورود به این سرزمین پاداشی برای نیکوکاران بود.
جملاتی از کاربرد کلمه هادس
در روم باستان هیچ باور ثابت یا اجباری در مورد زندگی پس از مرگ وجود نداشت. فایده ای که از ستایش خدایان رومی میشد مربوط به زمان حیات و در زندگی کنونی بود. رومیان در پرستش خود از خدایان خواستار یک نبرد موفق، یک ازدواج موفق یا یک تولد موفق بودند و هیچ مفهومی از رستگاری وجود نداشت. بسیاری از رومیان بر این باور بودند که جاودانگی ناشی از حضور یک فرد در قلب و ذهن کسانی است که آنها را ترک کردهاند. این عقیده وجود داشت که پس از مرگ همه چه قدیس یا گناهکار به یک مکان در «جهان زیرین» که توسط هادس اداره میشود در آن سوی رودخانه استوکس میروند.
"اما این رویا در واقع رویای یک شاعر یونانی است که بعدها تبدیل به تاریخ شدهاست. در این رویا همه یونانیاند و همه چیز یونانی است. حتی بنیانگذار مادها، مدئوس یونانی است و داریوش، آتوسا و خشایارشا هم به خدایان یونانی معتقدند. داریوش در هادس که سرزمین مردگان یونانی است به سر میبرد. ایرانیها هم خود را بربر میخوانند."
تایتانها نژادی از خدایان هستند که بر انسانها حکومت میکنند. آنها دارای سه فرزند به نامهای زئوس، پوزئیدون و هادس هستند که میخواهند خودشان قدرت را بدست بگیرند. زئوس از هادس میخواهد که موجودی قدرتمند بسازد تا با آن تایتانها را نابود کنند. بعد از سقوط تایتانها، زئوس فرمانروای آسمان و پوزئیدون فرمانروای دریا میشود؛ ولی زئوس، هادس را فریب میدهد و او را به دنیای مردگان میفرستد تا در آنجا عذاب بکشد.
ارفئو در سال ۱۶۰۷ بر اساس افسانهای یونانی ساخته شد که در آن ماجرای نزول ارفئوس به هادس و تلاش نافرجامش برای آوردن عروس مردهاش ائورودیکه به دنیای زندگان حکایت میشود.