گراب
معنی کلمه گراب در لغت نامه دهخدا

گراب

معنی کلمه گراب در لغت نامه دهخدا

( گرآب ) گرآب. [ گ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان ده پیر بخش حومه ٔشهرستان خرم آباد، واقع در 12 هزارگزی شمال خاوری خرم آباد و 4 هزارگزی شمال راه اتومبیل رو خرم آباد به بروجرد. کوهستانی و هوای آن معتدل و مالاریائی و دارای 120 تن سکنه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).
گرآب. [ گ َ ] ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان طیبی در سرحدی بخش کهگیلویه شهرستان بهبهان ، در9هزارگزی جنوب باختری قلعه رئیسی. مرکز دهستان و سکنه آن 50 تن است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).
گرآب. [ گ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بالا از بخش طالقان شهرستان تهران ، واقع در 32هزارگزی خاور شهرک ، سر راه عمومی و مالرو طالقان به شاه پل. کوهستانی و سردسیر و دارای 255 تن سکنه است. رود محلی و چشمه سار دارد. محصول آن غلات ، بنشن و لبنیات است. شغل اهالی زراعت و گله داری است و عده ای برای تأمین معاش به تهران می روند. از صنایع دستی مختصر کرباس ، گلیم و جاجیم بافی معمول است. مزارع عسلک ، داموتی و پای قلعه دختر جزء این ده است. سرچشمه اصلی شاهرود از ارتفاعات این ده میباشد.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).
گرآب. [ گ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان مازول بخش حومه شهرستان نیشابور، واقع در 9هزارگزی شمال باختری نیشابور. کوهستانی و معتدل است و دارای 108تن سکنه میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
گرآب. [ گ َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان تبادکان بخش حومه وارداک شهرستان مشهد، در 14هزارگزی شمال مشهد و باختر راه عمومی مشهد به کلات واقع است. هوای آن معتدل میباشد و دارای 106 تن جمعیت است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه گراب در دانشنامه عمومی

گراب (استان پودکارپاتسکیه). گراب ( به لهستانی: Grab ) یک روستا در لهستان است که در گمینا کرمپنا واقع شده است.
گراب (رودان). گراب، روستایی در دهستان جغین شمالی بخش جغین شهرستان رودان در استان هرمزگان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۸۶۴ نفر ( ۲۴۳ خانوار ) بوده است.
گراب (کوهدشت). گَراب یکی از شهرهای استان لرستان در غرب ایران است. این شهر مرکز بخش طرهان از توابع شهرستان کوهدشت است، جمعیت این شهر، حدود۳۰۰۰نفر می باشد. شهر گراب دارای دو چشمه گوگردی به نام های گراب بزرگ" و "گراب کوچک" می باشد که از نظر درمانی خواص فراوانی دارد. از آن جایی که این شهر جزئی از مناطق سرسبز است، بیشتر مردم منطقه کشاورز یا باغ دار هستند و از این چشمه ها برای آبیاری زمین های کشاورزی خود استفاده می کنند. همچنین، شهر گراب دارای یک کوه به نام شاداب کوه است که نوعی پارک کوهستانی به شمار می رود. در بالای این کوه آرامگاه دو شهید گمنام قرار دارد که سال ۱۳۹۳ به این شهر منتقل شده اند.
مردم شهر گراب به زبان لکی صحبت می کنند. این شهر دارای طایفه ای بزرگ به اسم آدینه وند است که حدود دو سوم جمعیت این شهر را تشکیل داده اند. شهر گراب در زمان تأسیس تا اوایل انقلاب گراب نام داشت. پس از وقوع انقلاب، اکثریت مردم این شهر مخالف انقلاب و طرفدار شاهنشاهی بودند. در نتیجه شکل گیری دشمنی بین طرفداران شاهنشاهی و طرفداران خمینی، طرفداران شاهنشاهی به مسجد ها نمی آمدند. به همین علت، شهردار این شهر تصمیم گرفت نام گَراب را به وحدت شهر تغییر دهد که به معنای وحدت بین مردم باشد. اما این تغییر چند سال به طول نه انجامید و شهردار بعدی نام قبلی شهر را باز گرداند.
اثار ملی ثبت شده شهر گراب تپههای طرهان وتپه صحرای ۱وتپه صحرا ۴ مربوط به دوره ساسانیان است. تپه خرکله دربخش طرهان، جنوب شرقی شهر گراب قرار دارد. پناهگاه صخرهای شادابکوه ۱ وپناهگاه صخرهای شاداب کوه ۳ وغار شادابکوه ۲ مربوط به دوره پارینه سنگی جدید است. قلعه گراب مربوط به عصر مفرغ - دوره اشکانیان - دوره ساسانیان – سدههای ۴ - ۶ه. ق است. تپه صحرا ۲ مربوط به سدههای میانی دوران تاریخی پس ا زاسلام است. تپه سرچیا ۲ مربوط عصر اهن ۲ – – دوره اشکانیان –دوره ساسانیان است. سرچیا۱با ثبت۱۸۳۱۵ در جنوب شهر گراب بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. تپه چیاکچکینه مربوط به هزاره اول قبل از میلاد - دوره اشکانیان – دوره ساسانیان است. تپه بگ لر ۲ وتپه سون قصاو مربوط به هزاره اول قبل از میلاد - دوره اشکانیان – است. تپه کولاژدم کوه ۱ وتپه آسو مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان است. تپه بگ لر ۱ وتپه کولاژدم کوه ۸و۱۰ مربوط به دوره اشکانیان است
با نگاهی اجمالی به کتاب تاریخ گزیده نوشته حمدالله مستوفی متوجه می شویم که قدمت طرهان به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد واین نمادی از قدمت و تاریخ این بخش به مرکزیت گراب است واز ان جهت که شهر گراب در مسیر شاهراه ارتباطی بین دهستانهای اطراف ، شهر کونانی و کوهدشت وهمچنین استان ایلام قرار دارد از لحاظ جغرافیایی پتانسیل آن را دارد که در اینده ای نزدیک به شهرستان تبدیل شود
گراب (کوهرنگ). گراب روستایی در شهرستان کوهرنگ، بخش بازفت، استان چهارمحال و بختیاری است.
معنی کلمه گراب در دانشنامه عمومی

معنی کلمه گراب در دانشنامه آزاد فارسی

گَرّاب
شهری در استان لرستان، شهرستان کوهدشت، و مرکز اداری بخش ترهان (طرهان). با ارتفاعی در حدود ۱,۰۵۰ متر، در منطقه ای کوهستانی در ۹۹کیلومتری غرب خرم آباد و ۳۵کیلومتری غرب جنوبی کوهدشت، در ۲۰ کیلومتری غرب راه پل دختر به اسلام آباد غرب قرار دارد. این شهر در درۀ جنوبی کوه بلوران واقع شده است. اقلیم این شهر معتدل مایل به گرم و نیمه خشک است.

جملاتی از کاربرد کلمه گراب

این آبشار  بعد از روستای شیخ عالی و قبل از روستای گراب در مسیر جاده شهرکرد_مسجدسلیمان قرار دارد و برای رسیدن به آن از جاده اصلی تا آبشار حدود ۱۵ دقیقه باید پیاده روی کرد. آبشار به صورت چشمه‌ای جوشان از میان شکافی غارمانند به بیرون می‌ریزد. آبشار پس از لغزش بر روی دیوار صخره‌ای، تشکیل رودی کوچک را میدهد که نهایتا به رودخانه بازفت می‌ریزد.
روستاها: پاریاب، پل شکسته، گنبد پیرمحمد، درگه، شهیدکشوری، طالقانی، میان تنگ، چم انار سفلی، چم انار علیا، قرجیلیگان، نادرآباد، چشمه پهن، مناربلوطستان، گراب خوشادول، دول کبودخوشادول، توتخوشادول
بخش طرهان از بخش‌های شهرستان کوهدشت در استان لرستان ایران است. مرکز این بخش شهر گراب است. طبق سرشماری سال ۱۴۰۰ جمعیت آن ۲۴۶۸۰ نفر می‌باشد.