پریکارد
جملاتی از کاربرد کلمه پریکارد
فقدان مادرزادی پریکارد نادر است و معمولاً در سمت چپ است. اغلب علائمی ایجاد نمیکند اما میتواند با سایر ناهنجاریهای قلبی و یافتههای تصویربرداری متمایز همراه باشد.
در اصطلاح پزشکی، نشت به تجمع مایع در فضای آناتومیک ، معمولاً بدون مکان یابی گفته می شود. نمونه های خاص عبارتند از نشت ساب دورال ، ماستوئید ، پریکارد و پلور .
این روش اولین بار در قرن ۱۹ میلادی توصیف شد و به عنوان یک تکنیک در پیگیری و درمان افیوژنهای پریکارد کاربرد دارد. در ابتدا این تکنیک به صورت کورکورانه انجام میشد ولی در حال حاضر تحت راهنمایی پژواکنگاری قلب انجام میشود چرا که در روش کورکورانه عوارض جدی بیمار را تهدید میکرد. در حال حاضر این تکنیک در درمان و پیگیری افیوژنهای پریکارد مؤثر و ایمن است. این تکنیک به عنوان روش قطعی درمان تامپوناد قلبی بهشمار نمیآید.
این عمل از طریق وارد کردن سوزنی از راه پوست، به جهت برداشتن فشار از قلب و گرفتن مایع پریکارد برای آنالیز صورت میگیرد. در مواردی مشابه تعیین علت التهاب آبشامه (پریکاردیت) یا افیوژن پریکارد و تامپوناد قلبی نیز، پریکاردیوسنتز انجام میشود. در این روش با استفاده از سوزنهای ویژه از ناحیه زیر جناغ سینه وارد فضای پریکارد شده و مایع آن جهت بررسیهای درمانی یا تشخیصی بیرون کشیده میشود.