پارسیان هند
معنی کلمه پارسیان هند در دانشنامه اسلامی
در ســده های دوازدهم و سیزدهم/ هجدهم و نوزدهم، پارسیان هند به سبب گسترش مناسباتشان با اروپاییان و ایران و توجه به پیشینه دینی خود، به حلقه واسط مهمی در مطالعات ایرانشناسی در جهان تبدیل شدند.
سهولت سفر به هند، در مقایسه با ایران، برای اروپاییان سبب شد تا آنان پارسیان را نماینده زرتشتیان جهان بشناسند و برای تأمین متون و اطلاعات لازم به آنان روی آورند.
نسخه هایی از اوستا در کتابخانه بودلیان
در ۱۱۳۵/۱۷۲۳ کتابخانه بودلیان دانشگاه آکسفورد، از طریق بازرگانی انگلیسی در سورت، نسخه ای از اوستا را از یک پارسی خرید.
در همین سالها جیمز بیلی فریزر (۱۱۹۷ـ۱۲۷۲/ ۱۷۸۳ـ۱۸۵۶)، سیاح و مؤلف اسکاتلندی، توانست چند متن اوستایی را از پارسیان بخرد.
در ۱۱۷۳ـ۱۱۷۴/۱۷۵۹ـ۱۷۶۰، آنکتیل دوپرون فرانسوی موفق شد اوستایی و پهلوی را در سورت از دستور ارباب، پسر کاووس پارس، بیاموزد.
ملافیروز نویسنده دساتیر
در سده سیزدهم/ اواخر سده هجدهم و اوایل سده نوزدهم، ملافیروز، نویسنده دساتیر، علاوه بر آن که مشوق دوستی پارسیان با ایران بود، برای اروپاییان علاقه مند به تاریخ ایران باستان، منبع اطلاعات به شمار می آمد، از جمله برای ویلیام جیمز مکینتاش، ویلیام اوزلی، و ماریا گراهام.
مؤسسه شرق شناسی کاما
...
جملاتی از کاربرد کلمه پارسیان هند
آشپزی پارسیان هند به آشپزی و خوراکهای سنتی پارسیان در هند و پاکستان اشاره دارد.
مهاراشترا، و به ویژه شهر بمبئی، محل زندگی دو جامعه مذهبی کوچک است. این شامل ۵۰۰۰ تاریخ یهودیان در هند است که عمدتاً به جوامع بنی اسرائیل و یهودیان بغدادی تعلق دارند. پارسیان هند جامعه دیگری هستند که آیین زرتشتی را دنبال میکنند. سرشماری سال ۲۰۱۱ حدود ۴۴۰۰۰ پارسی را در مهاراشترا ثبت کرد.
بمبئی یک شهر جزیرهای در کرانه غربی هند است که از طریق جاده و راهآهن به سرزمین اصلی متصل میشود. مهاراشترا یکی از بزرگترین مراکز تجاری و صنعتی هند است و نقش مهمی در زندگی اجتماعی و سیاسی این کشور ایفا کرده و شهر بمبئی نیز به این خاطر «دروازه هند» نامیده میشود. شهر نظامی و دانشجویی پونا نیز در این ایالت است. در این ایالت تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی و ایرانیان مقیم در هند زندگی میکنند. همچنین اغلب پارسیان هند در این ایالت مستقر هستند. درآمد سرانه در این ایالت ۶۰ درصد بالاتر از میانگین ملی است.
وی بنیانگذار خانواده گودرج میباشد، که هماکنون مالکیت بیش از ۱۰۰ کارخانه تولیدی در ۶۰ کشور جهان را در اختیار دارند و پس از خانواده تاتا، ثروتمندترین خانواده پارسیان هند بهشمار میآیند.
ادریس آباد دارای قلعه کهنه میباشد که یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های گبر ها ( زرتشتیان ) در ایران می باشد که در زمان صفویان پس از اعلام تغییر دین اجباری ، گبر ها خانه های خود را رها ساخته ، آتش مقدس را برداشته و اکثراً راهی هندوستان شدند که هم اکنون بخشی از جامعه پارسیان هند را تشکیل می دهند .امروزه بخش های ویران شده ای از این قلعه و بقایای یک آتشکده کهنه نیز در آن قابل مشاهده است که به دلیل توسعه ساخت و ساز و سیلاب در حال نابودی و ویرانی است .
ایرانی نام گروهی از زرتشتیان ایرانیتبار هند و پاکستان است که در زمان قاجار از ایران به شبه قاره هند مهاجرت کردند. گروه ایرانی، با پارسیان هند که پس از حمله اعراب از ایران به هند کوچیدند تفاوت دارند.
بهرام گور به زبان فارسی دلبستگی ویژهای داشت و به این زبان کمابیش بدون مشکل سخن میٰگفت. او دو بار رهسپار ایران شد. نخستین بار در سال ۱۳۰۹ ه.ش به نمایندگی ازسوی توداک پارسیان هند با رضا شاه پهلوی دیدار وگوهری را به وی پیشکش کرد. سپس در سه همایش آموزشی پیرامون آیین زرتشتی سخنرانی نمود. سه سال پس از سفر او و همسرش «مهربانو» به ایران، در کتابی با نام «سفر به ایران پهلوی» به زبان گجراتی، این دو رهآورد خویش از این سفر را به هندیان ارزانی نمودند. بار دوم در سال ۱۳۱۴ ه.ش برای همانبازی در جشن هزارهٔ فردوسی به تهران آمد و سخنرانیاش در این گردهمایی با نام «فردوسی جاویدان» در کتاب «هزارهٔ فردوسی» به چاپ رسید.